夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

mingmama 發表於 19-4-6 11:16
即係因為做得多~所以就會瘦

以前有聽醫生講, 一般正常情況下, 瘦人內分秘比肥人多(如不對請更正, 可能亦會錯), 但沒有指是性.... 我自己覺得, 分秘多比分秘少, 對性唔多唔少有影響的...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

sam531 發表於 19-4-3 14:36
體能好似突然間下降。 如何是好
會唔會內已經出左問題,要去醫生處理一下

子爵府

858D 發表於 19-4-6 12:19
我前夫比較瘦,唔知佢屬唔屬鋼條型。
我先生而家中等身材,佢話我知佢未到中年前,算瘦。
但兩個男人對性 ...

據妳先前說的, 妳先生應該係老手來, 又或者比功力較高的人訓練過... 所以把生平的絕學都發揮係妳身上..... 所以男人越壞, 女人越愛某程度上是對的(壞的意思是閱女無數, 未必係心地壞...)

所以咁多男人要去取西經 , 講下笑.....

子爵府

858D 發表於 19-4-6 12:06
剛想起我先生前度未婚妻需要好多既,一日幾次閒閒地。她用來減壓之用。
我先生都發覺對佢自己的減壓好生效 ...

我都有好多朋友, 用性來減壓.... 甚至發洩...
不過如果太密或好特殊的愛好, 他朝一日妳滿足唔到佢, 會好易出事.... 始終人是越求越高的. 我諗有D 招數, 好多人都唔想向太太做.... 所以係其中一個出去現的原因.... 其實搵錢辛苦都係為個家, 如果最後因為減壓而失去個家, 又真係無意思了.....

如果我心煩有壓力, 會比較想一個靜下, 係街睇下D 人的動態, 去下街市咁, 有時會買D 貴D 既餸來煮..... 慢慢會放鬆/想通好多, 如果諗唔到, 就算用鞭打性伴都解決唔到架啦, 只係逃避.........太沉迷不但解決唔到問題, 反而產生另一個問題出現. 太太話我係怪人....., 性對人係會減壓, 但處理不當好易走火入魔的.

大宅

PTMCYS 發表於 19-4-6 17:51
不過如果太密或好特殊的愛好, 他朝一日妳滿足唔到佢, 會好易 ...

做乜都好,還是一句“適可而止”就好了~
用甚麽方法舒壓都好,只要適量的話,不但可以舒壓,亦不至令另一半有反感之意~

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-4-6 17:51
不過如果太密或好特殊的愛好, 他朝一日妳滿足唔到佢, 會好易 ...
嘻嘻、、、咁我同你都係此類怪人。就在此一個標題下都有兩個,咁我唸我地唔算怪了。

所以揀長期共同生活的伴侶/隊友 需要有「interview」的智慧,最好不要揀個在分歧上不能與你得出個共識來齊心 破局的。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-6 17:11
以前有聽醫生講, 一般正常情況下, 瘦人內分秘比肥人多(如不對請更正, 可能亦會錯), 但沒有指是性. ...

內分秘即係咩呢我淨係知道內分泌失調會影響到人脾氣差、皮膚差同勁爆瘡~乜原來都關性事架

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-4-6 17:23
據妳先前說的, 妳先生應該係老手來, 又或者比功力較高的人訓練過... 所以把生平的絕學都發揮係妳身上..... ...
哈哈!你在講笑中的內容 依然帶理頭。
我先生小時是多年的性侵犯受害者。剛「出道」時對性冷感,巧遇第一位女朋友比他大5年,體貼溫柔,把他帶回安慰地帶。
我本身也是性冷感,少時也曾被性侵犯過,我先生是過來人,佢懂如何把我解放出來。
他啟蒙我,引導我如何學著把情感和生理聯通起來享受他給的性愛。
由於我們過去的遇害,性愛享受並不是必然容易擁有之事。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

858D 發表於 19-4-7 00:36
嘻嘻、、、咁我同你都係此類怪人。就在此一個標題下都有兩個,咁我唸我地唔算怪了。

所以揀長期共 ...

妳似我? 妳好似日日做不停喎

好似近排我出差咁, 臨出前2天老婆話要餵飽我, 我知佢近排都好忙, 我近排要加班, 無咩煮飯, 佢放工回來煮飯, 處理亞仔, 又要護膚攪自己野, 晚上又有freelance 野做.... 做到點幾鐘, 所以我都無咩打攪佢, 我自己都好早訓, 當然有留狀態比佢, 但夾到就做, 夾唔到都無野, 唔會令自己處於一定要爆失控個種......

跟住出左差晚上視頻, 佢話唔記得餵我添, 其實有時自己睇情況執生啦, 如果放性係最先, 成日諗住, 唔以對方或實際情況調節自己, 只怪對方, 唔係一個理性的想法..... 以前年輕未必識諗, 年紀越大越學懂更多....

如果年紀大思想唔進步,就係唔化,老左幾難相處。

子爵府

mingmama 發表於 19-4-7 01:06
內分秘即係咩呢我淨係知道內分泌失調會影響到人脾氣差、皮膚差同勁爆瘡~乜原來都關性事架:quie ...

性激素及性時分秘的液態, 都會因人而異吧.... 分秘多的人, 應該這些多的機會都大掛(自己諗), 我自己算slim 型, 算多一點, 我雖少說話的人, 但口水分秘都很多的.... 真正有無關係, 無搵專業人考究

子爵府

858D 發表於 19-4-7 08:00
哈哈!你在講笑中的內容 依然帶有理頭。
我先生小時是多年的性侵犯受害者。剛「出道」時對性冷感, ...

是什麼性侵, 抽水還是強姦

珍珠宮

stella^^ 發表於 19-4-6 16:07
858D你好呀?我一向都有睇你回覆,好欣賞你兩公婆再婚都可以和EX 繼續來往做到朋友?可能你另一半是西方人 ...

Hi Stella,
how are you?
我前夫也是西方人。
我先生和他前度未婚妻也是西方人。
我前度未婚夫 與 我先生的前妻 同是在西方文化下成長的亞裔。
只有我依然存有最多的東方文化背景。
現在還在白白鬥氣的是我先生的前妻 (人冇大氣,我們唯有耐性等候吧)。

我先生的生母是大99. 她不愧是女中豪傑。未婚懷孕,對親友說去了歐洲玩,其實是秘密生女去。後這女兒大了尋母,母女相認,62 和其他子女才知大99年輕時野性十足,飲酒,吸煙,塞車,跳舞,群埋D飛仔。
62婚後依然是個浪子,出面女人多多,大99心中有數,62還以為她不知情。最勁的案件是62的秘書懷了一女,要62把她扶正。大99毫無置疑地把秘書之初生女接過來如同自己親生的來養,放秘書自由再搵人嫁。這女兒長大後依然選擇以此家為自家。
後來62當住大99面「非禮」孫女的女友,大99選擇此時機離婚,自給自足安於獨處地過退休生活。
當62再婚,糟幾個女兒反對,依然聲明,每年家庭過年過節聚會,若不接受細99,佢都唔會參加。大99主動與細99做朋友,誠請細99來參與家庭飯局,讓62享受齊人之福,兒孫同堂。

我大我先生,「我睇你就冇62如此壯直喇」。果然,佢前妻求復合不成同時得知我的位份後,上次兒子大學回來,佢前妻D雪恨手段出來喇,連仔都獨霸埋。翻來一週,我先生只有機會見得個仔一小時。
我先生的前度未婚妻得知我先生離了婚後,即刻要和我先生再續前緣不成同時得知我的位份,她坦白說不滿我阻礙了她良緣,但與我相聚一個午餐後,比聽聞我之時更喜歡我,深感我先生有我很幸福而歡欣。
同是女人,跟著同一個男人,有著如此不一樣的氣度。
論性事上的得寵,佢前妻根本不及前度未婚妻。
論做人妻子在男家的得寵,佢前妻遠不及我。

我唸只是一樣米養百樣人的自然現象吧。

子爵府

858D 發表於 19-4-7 10:50
Hi Stella,
how are you?
我前夫也是西方人。

62 非禮孫女的女友 , 即係孫女係tom boy , 可能覺得晒, 唔好浪費.... 屋企都幾亂下....

若不接受細99,佢都唔會參加。---> 係咪有家產分先, 咁吋.., 有就做"大"老爺...當賭王看待...

我對妳先生有兩個想法....

1/ 對著女人, 弱到唔敢拒絕, 唔敢強硬自主, 由女人控制..., 做女人的湯圓....

2/ 專登唔清唔楚, 到處留情唔結尾, 等妳們女人打生打死為自己, 服待自己..., 妳們嬴方識做喇, 我好多人爭架.....

男爵府

回覆 PTMCYS 的帖子

應同呀,性是重要的,但要睇餸食飯。人生有好多事要辦,想是一回事,有沒有適當的心情,環境及體能又是另一回事。好的伴侶有很多事情可一起去享受樂趣,現實D如一起去買餸煑飯,抽象D如一起去實現理想。

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-7 12:13
62 非禮孫女的女友 , 即係孫女係tom boy , 可能覺得晒, 唔好浪費.... 屋企都幾亂下 ...

我睇完數字小姐嗰段嘢只有一個感覺~係好亂~好似啲幾百集嘅長劇咁~人物角色多又複雜~想睇清楚啲關係就開始頭痛

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-4-7 09:14
妳似我? 妳好似日日做不停喎

好似近排我出差咁, 臨出前2天老婆話要餵飽我, 我知佢近排都好忙, ...

我係似你。如我佛學的閨蜜形容我「事來則應,事去則靜」。

子爵府

mingmama 發表於 19-4-7 13:22
我睇完數字小姐嗰段嘢只有一個感覺~係好亂~好似啲幾百集嘅長劇咁~人物角色多又複雜~想睇清楚啲關係就 ...

妳唔好叫人數字小姐呀, 我試過叫另一位C9 數字小姐, 佢回我英文字先生架, 不過無所謂既...

我會先分point 睇, 有D 太高深未必明白, 可能遲D 睇或要睇幾次, 人家打咁大段野, 如果回覆我的, 都要睇既.......

有時了解人的想法, 心態, 選擇, 際遇, 都學到野的.

男爵府

PTMCYS 發表於 19-4-7 13:46
妳唔好叫人數字小姐呀, 我試過叫另一位C9 數字小姐, 佢回我英文字先生架, 不過無所謂既...

我會 ...

呵呵你係P先生吖
我會努力去了解箇中各人的關係~可能我的世界比較單純~見到咁複雜的關係就會覺得好亂
不過都同意睇多啲嘢都會學到嘢嘅~好似上嚟呢度我都學到好多野架

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-4-7 12:13
62 非禮孫女的女友 , 即係孫女係tom boy , 可能覺得晒, 唔好浪費.... 屋企都幾亂下 ...

我先生對不同女人係會好似變色龍咁「變色」的。
你的想法
1/ 佢對著佢前妻就會,因為前妻以骨肉,以家挾持佢。佢唔選擇對前妻強硬,因為佢前妻會同佢鬥硬,兩敗俱傷,家無寧日,贏左場交,輸了個家,為何? 既然佢選擇畀獨子能與父母同住成長,犧牲了佢自己的情緒健康。佢帶我回去見大99,大99同我講她當初就已經唔睇好我先生和她前妻的婚姻,出奇見到他們last 這麼多年。我說,為兒子需要留。我先生同我講,「因子女而留,是有限期的,有expire的日子。」所以兒子出去讀大學,佢即刻搬走。
我前幾日先大佢:「你如果唔想強硬自主,想由女人控制的話,你咪翻去你前妻樹囉。」佢搖頭。

2/ 不準確。佢溝通得好清楚。而且從來冇女人為佢互相打生打死。係我先生懂對人好,懂尊重人。畀女人覺得佢愛那女人多過那女人愛佢,令到個個女人都以為她食得著佢。倒頭來,自己衰左響邊都唔知乜回事。

子爵府

858D 發表於 19-4-7 13:27
我係似你。如我佛學的閨蜜形容我「事來則應,事去則靜」。

我跟妳對夫妻的性需要, 愛, 家庭思想的看法有很大的差別, 佛學竟然說成一樣

我自以為走近了佛門, 估不到越行越遠了, 罪過罪過.... 難道 DNA 出錯...

首頁
12345...8

尾頁

跳至