自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆樓主:

呢間拎包入住,不過你接唔接受到床位房?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

147741 發表於 19-4-23 15:09
我未租呀
只是想問吓我嘅諗法會唔會太低估洗費

睇左間格先, 瞓, 沖涼梳洗問題先解決, 其他唔夠再慢慢添置
我個人就一定要有電視電腦先過到活衣服鞋袜我得幾件

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

最緊要計掂出去租屋的錢

珍珠宮

147741 發表於 19-4-23 11:54
我想搬去劏房,構思中
請問我會唔會諗得太簡單?
原本嘅屋企應該可以比我擺嘢

租左地方先, 再諗下放咩!

上淘寶揾定一堆野, 感覺可能啱用, 放購物車等再西選
一次個淘Style 一致d

油尖旺有機會雜d 租又未必平, 西環起碼無咁雜,車錢無咁貴

租地方學仙姐話頭, 睇下一二樓有無鳯姐, 大廈有無閘多唔多閒雜人.....

子爵府

laiyuene 發表於 19-4-23 15:46
呢間拎包入住,不過你接唔接受到床位房?

條梯攀唔到啦,
上咗去,唔願落嚟

大宅

子爵府

blackberry 發表於 19-4-23 15:48
睇左間格先, 瞓, 沖涼梳洗問題先解決, 其他唔夠再慢慢添置
我個人就一定要有電視電腦先過到活 ...

屋企有部古舊桌面電腦,但我覺得用手機可代替
有張梳化撻吓睇手機便可以
電視以前用電腦睇
可能我會買部平電視或大平板電腦(很者較有用)

我有好多衫,諗住季節轉換是攞回舊居

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

刻服一下啦, 上格床先可慳地方呀。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

147741 發表於 19-4-23 16:07
屋企有部古舊桌面電腦,但我覺得用手機可代替
有張梳化撻吓睇手機便可以
電視以前用電腦睇

而家智能電視好平,又上到網,冇咁傷眼,衫褲轉季抽真空慳位,真空袋唔好淘,淘過唔得,反而Aeon買果啲十幾年都仲襟用

翡翠宮

andyman 發表於 19-4-23 16:13
刻服一下啦, 上格床先可慳地方呀。

除非唐樓,否則邊夠高呢?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

blackberry 發表於 19-4-23 16:22
除非唐樓,否則邊夠高呢?
有得訂做矮啲架。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

andyman 發表於 19-4-23 16:26
有得訂做矮啲架。

太矮好壓迫,我舊屋試過,而家仔房夠高就好嘞

翡翠宮

blackberry 發表於 19-4-23 16:35
太矮好壓迫,我舊屋試過,而家仔房夠高就好嘞
家居細, 有時要取捨了。

子爵府

starer 發表於 19-4-23 15:51
最緊要計掂出去租屋的錢

現在住得好唔開心,唔開心到想死
想用錢解決
覺得啲錢儲嚟都無用,居屋又抽唔到
近來加咗啲人工
所以下定決心搬出去

水晶宮

去淘寶search下d宿舍用品

應該你會容易有d idea需要d乜

子爵府

sjnl43 發表於 19-4-23 15:58
租左地方先, 再諗下放咩!

上淘寶揾定一堆野, 感覺可能啱用, 放購物車等再西選

油尖旺其實我都有啲驚,都要頂硬上
上過朋友在果欄附近嘅屋企,
晚上嘅旺角好似有點變了,真係唔好咁夜回家
好彩佢屋企樓下有真q

西環唔係應該會貴啲咩?又近商業區,又有港大
雖然西環果面我車費反而會貴咗&返工搭車時間長咗
但西環環境好好多,又有地方做運動

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ash_yehyeh 發表於 19-4-23 16:54
去淘寶search下d宿舍用品

應該你會容易有d idea需要d乜

我諗起五金少女
總有離別的時候

珍珠宮

147741 發表於 19-4-23 16:55
油尖旺其實我都有啲驚,都要頂硬上
上過朋友在果欄附近嘅屋企,
晚上嘅旺角好似有點變了,真係唔好咁夜回 ...

你係港島返工, 係港島揾下車錢平d 補到租貴條數

我朋友一個非常獨立女仔, 佢租村屋, 佢話d 婆婆業主好好
當子姪咁黎照顧佢, 返中環又有直接村巴, 返大陸出差又近

租屋好睇人, 你連買咩日用品都問人, 治安好環境無咁雜夾你d

男爵府

147741 發表於 19-4-23 16:50
現在住得好唔開心,唔開心到想死
想用錢解決
覺得啲錢儲嚟都無用,居屋又抽唔到

加油,祝你早日有自己空間

147741    發表於 19-4-23 21:17

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

買鋼架碌架床, 上層前少少整條鋼通掛衫, 後面可以放到雜物, 床下底用膠箱, 可用櫃筒款方便拎野, 少用既先用膠箱

147741    發表於 19-4-23 21:18
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁
12345...9

尾頁

跳至