時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Deepblue 發表於 19-7-14 23:58
我都嬲到訓唔著
我覺得我地應該要做番啲嘢, 但係點樣先至可以幫到手又唔添煩添亂黎呢?
...

同問,遊行集會只會增添警察麻煩

珍珠宮

好媽媽勳章

好好記住件事,好好利用手上一票(唔好投白票,一定要趕走賤議員),教好子女明辨是非

伯爵府

香蕉煎餅 發表於 19-7-14 23:03
警察比人打到飛起,
普通市民可 以點支持警察?
成班暴徒,消遙法外!真心睇到好嬲!!

完全瞓唔到,好難想像警察既家人日子係點過?!

大宅

畀面勳章

呢個正常嘅香港人見到有人受傷都會覺得心痛係正常,所以如果你哋喺Fb見到d賤post,話警察俾人打好心涼嘅話,啲人係有病,因為佢哋希望香港變成第三世界國家咁嘅環境,佢希望香港變成冇政府同埋警察看守嘅地方,佢哋以為咁做可以好似一部機down咗咁restart就可重新install個所有嘢,因為佢哋哩班所謂嘅年青人,佢哋係一班一出世就已經享有香港最好嘅人,佢哋從來都唔會諗執法者係一個地方最重要嘅位置,加上班賤耳元不停咁樣鼓吹呢一班失去控制嘅暴徒,因為啲議員失去控制嘅暴徒,因為賤耳元根本就想暴徒同政府攬住一齊死!政府叫警察去冒險又死,叫警察唔冒險,就輪到市民對暴徒死!

子爵府

2018復活節勳章

我都係!
究竟遊行目的係乜!
打警察又為乜!
警察都係人!打到人半死都唔收手
如果唔拉呢班人真係無天理無法治

大宅

畀面勳章

呢個情況真係怕香港會實施宵禁,如果真係宵禁一出,只要唔許可喺街上集結,就等同犯罪,到時就唔係防暴警察嘅布袋彈,係真嘅真槍實彈。

伯爵府

回覆樓主:

最嬲係一班鍵盤戰士,一直煽動同支持啲暴徒,仲話愛與和平,正義同勇武,真正嘅劊子手

子爵府

BorntobeFree 發表於 19-7-14 23:17
真係好嬲,上fb見到啲朋友仲要講:「黑警仲要癲到幾時?見人就打!」我心好寒,點解而家啲人是非不分,睇直 ...

我fb 都有好幾個,警察做乜都係錯
思想恐怖

男爵府

瞓吾到,好恐怖,
好心痛,沒完沒了…

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

好嬲,見到警察俾人拳打腳踢。楊惡橋冇腦? 警察俾佢地係街走佢地唔走,原先上面係冇警察,係有人高空擲物先上先清場,係佢地自己叫人入商場,又話暴徒見到警察覺得恐慌,一d都唔覺喎,佢地想係沙田站走定阻開車,有片睇都可以咁講,對住呢班暴徒,警察用既武力太少,d議員覺得自己咁有power,咁下次警察唔出黎,佢地自己叫人散band。區落軒睇清楚片段,仲會唔會大聲話佢地冇扔磗頭,記者成日企中間,警察做唔到野任人打,今晚之後仲係唔係話警察較暴力過份……

男爵府

心痛,嬲到瞓唔着!

伯爵府

回覆樓主:

我都係,我只慶幸重有BK同香討比我睇到咩係人性

見到有叫人唔好淨睇TVB果D我堅想爆粗,學另一位jm講佢地真係用C眼睇野架,宜家得TVB影到咩,其他台都影到架

重有話人地無委任證果D,食大便啦,有冇委任證都唔應該比人咁打法啦,咩諗法呀宜家,講得出果個個腦都塞滿屎架

好嬲呀 好無助呀
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

大宅

BorntobeFree 發表於 19-7-14 23:17
真係好嬲,上fb見到啲朋友仲要講:「黑警仲要癲到幾時?見人就打!」我心好寒,點解而家啲人是非不分,睇直 ...

佢哋要指鹿為馬,顛倒是非,才有人企在他們那邊……

大宅

我想都問 係咪我判斷能力有問題,係咪我是非不分

男爵府

melon103 發表於 19-7-15 01:10
我想都問 係咪我判斷能力有問題,係咪我是非不分

好彩仲有你地可以傾下我心真係好難過

喺面書講,驚比人起底;同屋但人講,大部份係黃絲,講出嚟傷感情;好彩老公同我同一陣線,但我地都只可以喺屋企講,返到公司,面對又係一大班激進嘅黃絲

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

我都瞓唔著
心仍很痛

珍珠宮

arkilok 發表於 19-7-15 00:05
呢個情況真係怕香港會實施宵禁,如果真係宵禁一出,只要唔許可喺街上集結,就等同犯罪,到時就唔係防暴警察 ...

係就好

子爵府

2023年兔年勳章

BorntobeFree 發表於 19-7-15 01:16
好彩仲有你地可以傾下我心真係好難過

喺面書講,驚比人起底;同屋但人講,大部份係黃絲,講出嚟傷 ...

同我一樣,公司絕大部份都係淺至深黃C,係公司成日講埋d歪理,嬲到我死!
好彩屋企人和 bk可以給我傾訴!
否則我會黐線

別墅

https://www.hkgpao.com/articles/1003849

嬲到好想同佢地隻揪

睇fb 真係以為自己係咪有咩問題,點解我d 朋友咁憎警察,全部一面倒,我自己就係異類?
已經好耐冇係Facebook 出post, 因為唔想影響同朋友關係。但今次真係忍唔住......

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好心痛,訓唔著

首頁

尾頁

跳至