時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

Elizah 發表於 19-8-26 02:02
點解冇記者提出當時示威者追趕警察的行動,只是一味不停問為何警察開槍 ...

預左班黑記係咁啄住警察開槍,不過天應該有眼,點講都唔會抹得甩事實既真相。警察加油

別墅

Elizah 發表於 19-8-26 02:02
點解冇記者提出當時示威者追趕警察的行動,只是一味不停問為何警察開槍 ...

都係嗰句,因為記者係暴徒嘅同黨,記者係掩護暴徒

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

renewdanny 發表於 19-8-26 02:03
一群弱智記者。最后仲要比人串。走出黎響中間擋屈阿sir用鎗指著佢地

係囉 點解可以問啲咁低質又易俾位人入既問題。。。

大宅

WinWindow 發表於 19-8-26 02:04
痴線,不如你吔問返自己點解要衝去警察前面啦,根本就係帶住記者證嘅暴徒,有病就睇醫生啦
...

男爵府

班暴徒一早夾好, 打警察, 直到警察拔槍,
就有個暴徒跳出嚟跪係到扮和平,
咁和平, 之前打警察又唔出嚟,
就係咁好timing, 跳出嚟等警察對付
然後黑記淨係放大哩一part, 之前就打警察就唔講

強力要求警察高層, 政府高層強硬啲,
對住啲黑記, 你咁斯文, 俾佢哋帶咗去哩個位,
直情每次有黑記問, 唔洗直接答, 放返前幾分鐘打警察嘅情況就得

亦希望警察要強硬啲, 橡膠子彈打啲暴徒, 捉晒去,
有黑記阻住一樣當暴徒處理

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

水晶宮

明天一定有江sir/謝sir/李sir

男爵府

唔該政府實行緊急狀態, 接管港台,
放清楚暴徒惡行, 唔係啲黑記日日亂寫,
加鹽加醋, 煽風點火, 無腦嘅繼續做暴徒
咁樣前線警察做幾多野, 幾辛苦都無用

子爵府

垃圾記者問垃圾問題重複又重複問點解攞槍指向記者,答完又問同一個問題,唔帶腦出席。你班黑記唔擋係暴徒前面,咪唔會指住囉
次次都企前面,趕極唔走,根本有心包庇暴徒

大宅

幾個警察俾暴徒打死咁滯都記者一句無問,條條都係點解要踢市民一腳,點解要隊住啲記者,大佬呀,警察條命嚟㗎,嗰刻可能俾暴徒打死,仲同你分市民、示威者、暴徒呀?你試下俾一百個暴徒圍呀⋯⋯仲有班黑記攝晒入警察同暴徒之間,支槍指住暴徒,你係要行入嚟俾支槍指住,然後又屈警察用槍指住你,玩咗三個月,係人都睇得出記者根本就係暴徒啦,香港記者,臭名遠揚,柒出國際,人所共知!

大宅

應該揾番在樓梯囗果位便衣警司來講夠氣勢!

男爵府

點解用腳踢個示威者?

因為當其時警員手揸盾牌,拔咗槍,高度戒備緊,用腳係佢唯一選擇,可以驅趕到果個示威者,而且我亦都聽到警員叫人群散開,好明顯呢個示威者拒絕遵循警方指示

點解用槍指向跪係度果個示威者?

當時警員比過百名持武器嘅暴徒猛烈攻擊緊,警員雙眼只可以睇到依個示威者嘅前面,佢無可能確保到呢個示威者有冇收埋到其他嘅武器,例如槍械丶利刀,拔槍戒備係必須,亦都係保障自身同身邊人安全

男爵府

Small_Panda 發表於 19-8-26 02:21
點解用腳踢個示威者?

因為當其時警員手揸盾牌,拔咗槍,高度戒備緊,用腳係佢唯一選擇,可以驅趕到果個示 ...

點解用槍指向記者?
現場環境有幾混亂丶幾複雜我諗唔使多講,包圍記者嘅四周都係手持武器嘅暴徒,仲喺度猛烈咁攻擊緊警方,大家都可以從電視畫面上見到,警員係不停要叫在場嘅人士離開,包括記者,但係好遺憾,我見到記者都冇遵循警察嘅指示,將自己自身係一個危險嘅境地,我可以大膽講,呢個已經係戰場,每個人都有責任保障返自己安全,係適當嘅時候離開,亦唔好阻礙警察執行職務,因為有好多暴徒假扮記者,警察拔槍戒備係必須,我喺呢度再一次勸喻記者們,當警察作出警告嘅時候,麻煩你哋企埋一邊

P.s. 我隨便講都講到呢幾點,究竟有冇人幫Madam寫稿㗎

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ching師奶 發表於 19-8-26 01:56
唔掂!唔夠串!

我都覺得唔夠火,可能喺公共關係科爭啲

比我反問記者你會如何反應? 成日質疑警方辦事手法,

子爵府

Small_Panda 發表於 19-8-26 02:22
點解用槍指向記者?
現場環境有幾混亂丶幾複雜我諗唔使多講,包圍記者嘅四周都係手持武器嘅暴徒,仲喺度猛 ...

答得好
應該一早已經估到佢問咩,都唔準備定

子爵府

Small_Panda 發表於 19-8-26 02:22
點解用槍指向記者?
現場環境有幾混亂丶幾複雜我諗唔使多講,包圍記者嘅四周都係手持武器嘅暴徒,仲喺度猛 ...

Jm
政府同警隊高層廢到一個點
點對得住冒住生命危險工作嘅前線警員
點對得住支持政府,支持警隊嘅良好市民
But 雖然如此,我依然支持政府,支持警察嚴正執法!

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

Madam應該係有d說話唔方便講,你班記者又要影阿Sir大特寫,永遠企最前。班暴徒又磚又鐵枝又汽油彈又襲警根本暴動咁的場面,呢d環境係得現場的竟然怪阿Sir枝槍指到你?仲有驅趕緊暴徒扮咩跪地求饒,躝屍趌路啦!

伯爵府

香港妓者極之醜惡!自己除去專業記者的光環,跟暴徒冇分別!

侯爵府

舉起雙手放頭上的對手.....

2:25 of 6:46

https://www.youtube.com/watch?v=ObfmpPoGrGs

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

首頁

尾頁

跳至