親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

hfl2000 發表於 19-9-4 15:37
又好似鹿兒島金生町果間Richmond,都係商務幾百蚊,但佢個早餐就好正,半自助式(每人1份餐,4款揀1款),另 ...

Richmond 出名好,咁多次都冇住過,因為唔想俾多幾百蚊

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

youhello507 發表於 19-9-4 16:26
Richmond 出名好,咁多次都冇住過,因為唔想俾多幾百蚊

一時時既,無論商務定三星五星,有時都會好平/好貴,格吓價囉,有coupon/有折果陣又平d。我上年復活節住鹿兒島呢間richmond,3大1細 3床房 1萬yen(6百幾蚊)一晚

adrio    發表於 19-9-6 15:38
wcpcelia    發表於 19-9-5 11:04

侯爵府

muyuenen 發表於 19-9-4 16:33
Lobby & 房 都有好大個窗, 距離車站站 15分鐘
Lobby & 房, 個窗好細, 距離車站站 2分鐘, 都係市中心, 邊間 ...

講緊市區商務喎你講villa把鬼咩?我講果間岡山via inn直情就喺新幹線上蓋添,一出閘搭Lift就到,完全唔駛出站添

侯爵府

hfl2000 發表於 19-9-4 16:40
講緊市區商務喎你講villa把鬼咩?我講果間岡山via inn直情就喺新幹線上蓋添,一出閘搭L ...

一早起身望住個開揚靚景(阿仔仲特登早d起身睇住唔同既新幹線/JR進進出出 睇得好開心)、食早餐又可以望住個景食,一日之始既心情都愉快d,有d商務酒店仲有露天溫泉/免費handy電話可以帶出街上網&打長途電話/tatami房間/早餐有魚生刺身雪糕甜品/枕頭有幾種揀/裝修風格令人好relax/全幢禁煙適合親子家庭... 可能你唔覺得吧,但我就覺得係一d特色囉(我自己就一定唔會住東橫inn,接受唔到佢個大大隻字既外觀&房間床鋪樣式好舊咁)。我就真係唔明點解幾百蚊平價商務就一定係屈就?只有“瞓覺”既功能?有時d嘢唔係用錢來衡量㗎喎,唔一定要五星/villa級數價錢先會有特色㗎喎,有d五星仲普通過商務添

男爵府

畀面勳章

hfl2000 發表於 19-9-3 20:57
我想book呢間Hotel The Flag,睇落好有特色,就連早餐d餐具都好講究,喺心齋橋,唔知有無jm住過呢?

後日住,不過我無bk早餐,諗住即場加錢食一次
見啲評語唔錯,所以先bk

侯爵府

wwy512 發表於 19-9-4 21:38

等你既住後感呀,謝謝早餐睇d評語話d食物種類唔多,但好味喎

男爵府

畀面勳章

hfl2000 發表於 19-9-4 21:41
等你既住後感呀,謝謝早餐睇d評語話d食物種類唔多,但好味喎
...

本身諗住日本大把嘢食所以唔book早餐,不過又想試一次喎

侯爵府

wwy512 發表於 19-9-4 21:43

我地習慣喺酒店食個早餐hea吓等個腦清醒吓 先出發除非要趕搭車趕行程啦

珍珠宮

wwy512 發表於 19-9-4 21:43

大把嘢食,但唔係早餐,搵早餐食有d 難度,或選擇少

珍珠宮

wwy512 發表於 19-9-4 21:38

1000yen?

禁止訪問

侯爵府

muyuenen 發表於 19-9-5 00:10
一早起身望住個開揚靚景 ... 食早餐又可以望住個景食 ... 有d商務酒店仲有露天溫泉/ 免費handy 電話可以帶 ...

少年你太年輕喇,好明顯你遊歷不足囉,呢個世界好大,亦都好多新酒店又平又靚又地點好又有特色囉你太九唔搭八啦如果最緊要又平又地點好既話,咁咪次次都努力d捕住book東橫inn囉,何需再討論酒店呢?p.s.我覺得你根本都無住過果間Hotel The Flag,你明顯地搭錯線喇

禁止訪問

珍珠宮

muyuenen 發表於 19-9-5 10:07
我不再年輕了, 我的細路已經唔會望街睇火車了. 我遊歷的確不足, 未去過非洲、南美洲, 郵輪都只係在歐美澳坐 ...

我靠邊站都冇位企

酒店我只係睇價錢,床 size, 地點

希望遲下可以 upgrade 到前輩 level, 好好享受

珍珠宮

yuensiu 發表於 19-9-4 11:46
上次住過心齋橋comfort包早餐都ok啦,所以今次都hold左先。
agoda本來hold左5晚$42xx,點知trip.com仲平$37x ...

早餐是正常的,但問題係太多人,有d壓迫

記憶中,釧路的 comfort 就比較舒服,早餐得果 5個人,慢慢食,慢慢坐,冇乜聲音,靜靜望下街邊,一路食,心情都唔同d

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

youhello507 發表於 19-9-5 10:31
早餐是正常的,但問題係太多人,有d壓迫

記憶中,釧路的 comfort 就比較舒服,早餐得果 5個人,慢慢食, ...

可能我個次同小朋友去唔係旺季,所以食早餐又唔太多人。

子爵府

youhello507 發表於 19-9-5 10:22
我靠邊站都冇位企

酒店我只係睇價錢,床 size, 地點

你都好呀
諗住企
我諗我踎踎喺度都冇資格

要企喺佢側邊
唔只係錢嘅問題
我諗我係唔夠時間做到囉

子爵府

muyuenen 發表於 19-9-5 00:10
一早起身望住個開揚靚景 ... 食早餐又可以望住個景食 ... 有d商務酒店仲有露天溫泉/ 免費handy 電話可以帶 ...

馬頭圍道 你都提
好有親切感

首頁
12345...7

尾頁

跳至