美容扮靚

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

Re: 有冇人繡/柔左眉?

winice,

今日去拿?? 記住返黎報料呀!! 我都好想整, 不過我個best friend叫我唔好整住, 佢話我條眉夠曬靚喎, 又唔係冇毛, 自己又唔係唔識畫眉 (不過我覺得自己畫得唔夠靚之嘛..) 何必去比人拮喎.. 所以等你報左料先, 或者可以影剩係條眉既相post上黎睇睇?

winice 寫道:
Hi Kathy,

Thank you!! I already decide to go on this
Wednesday.
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我大半年前繡咗眉,初初好深色,預兩三日唔好見人,但好快就好自然. 我條眉本身都不差,只是中間崩了少許,自已畫手勢又唔好,如遇着趕時間就畫得唔對稱. 但繡了之後,化粧也快了很多. 痛就一定有D, 但無紋眼線咁痛,簡直嗌救命!

大宅

我都做左 柔眉價錢大約係 HKD 1,000.00, 個師夫係有台灣來,如果有1O 人 BOOKING 左, facil shop 個老闆娘會回她來,手細好好上次我個 friend 做左好多人讚好靚同自然

複式洋房

柔眉?簡直係一個偉大的發明.因為我條眉係天生條眉好幼同埋個尾好淺色,所以每天早上都要花好多時間去畫.仲好多時畫得唔對稱.後來我考慮o左好耐,所以我決定去做.依家我唔使花時間去畫,而且好自然,好多同事都唔知我柔過眉.至於痛唔痛,梗係痛啦,不過只係向佢用支針"吉"落條眉時就好痛,做完就唔痛lu.價錢方面,$1,800,包一次補眉,我就覺得幾貴,不過再唸深一層,$1,800可以靚3-5年,又OK喎!依家我已經做了年幾,都keep 得幾好.

複式洋房

HI Him

想問下你响邊到做, 可以keep3-5年, 請pm資料及價錢給我,
因為我真的想做, 不過想參考多d, 謝謝 :lol:

複式洋房

hi winice

你做了未, 很想聽你分享

大宅

jasonvincent,him2001,
我都想整,可唔可以pm埋個電話同資料比我,thx

洋房

Hi Him,

我在 8 月初做了繡眉, 但我覺得太幼及因我太上色.
所以好覺. 不知可不可以改善呢. 請pm 你的美容師資料給我. 謝謝

複式洋房

I had the 柔眉 yesterday. Refered by Jasonvincent. It is very natural. Although one of them is a little bit higher than the other one but I can have the 補眉 later. So, I don't worry. I just need to 補少少 now.

複式洋房

HI belinda

你做了柔眉, 幾多錢及需時幾耐, 同埋要預約幾耐, 請分享下

洋房

Hi, Mummy,

如果我早 D 入嚟 BK 睇到呢個 TOPIC,就唔駛洗 D 寃枉錢啦!你講嗰個冇舖名嘅廣告,我就成為受害者!!因為幾年前係鄭明X嘅蒙XX度繡眉,颜色已有点红,所以諗住洗咗去再整 - 柔眉。因上次繡眉有少少高低,所以諗住試第二間,喺雜誌成日見嗰個冇舖名嘅廣告,打電話問完上埋去都話 $3000.00 可以一次過包洗及柔眉,俾咗 $3000.00,入到房有另一個美容師喺我條眉搽D嘢,隔咗一陣,佢話我完本繡眉 D 色好深入皮膚,唔可以一次洗甩哂,可能要洗4-5次先可以再柔。如果要一次攪掂要俾多 $4000.00做抽色,簡直係"禁"住嚟搶,我話頭先個小姐話一次過 O.K.架喎,俾咗$3000.00宜家先話要洗 4-5 次,你哋即係呃啫!佢猛咁話咁你咪分几次洗,唔係一定要做抽色......但自己又想快D攪唔想拖咁耐,於是俾埋 $4000.00抽色。結果, xyz#!?x#都要洗4次,最後柔眉仲高低粗幼得緊要,第 2 日我堅持要再柔至o.k.為此,佢話唔可以咁快再柔,要等1個星期後,於是1個星期後我再去,柔完之後佢話今次已算係補色,所以原本包一次補色已經冇啦!!
几年前喺鄭X明果度做雖然有D高低,但人哋老老實實,冇呃人。呢間黑店個名叫 "X亞國X容X創XX會",喺好多$10零蚊嘅雜誌有好多廣告,好多都冇印個名,但有一幅有印名連埋一個姓劉嘅創辦人幅相喺右上角,大家只要留心D廣告嘅地址電話就知其實係同一間,大家緊記唔好上當!! :evil:

複式洋房

我都想知呀!唔該pm我呀!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想請問十幾年前紋左可唔可以直接做柔眉架?係米一定要洗左先架?

男爵府

Hi Alick,

Sorry for my late reply.

Yes, I done "Yan Mei" already at last Thusday which is recommend by one of BK's member (K & J) at Mongkok. This is quite nice / natual and really much more convenience for me.

男爵府

Sorry, I made mistake it suppose recommend by "Jasonvicent" mummy. (Sorry to Kathy too!!)

大宅

Hi Belinda & 其他剛柔眉的 mama,

我兩年前做了一次柔眉,做完眉位會有d腫起及有少少水
滲出的,而且頭果幾日好難看,要等佢結晒『焦』,再
等d『焦』甩晒,才走出一條自然的眉。

我很想知妳哋的情況是否相同呢? 在Jasonvincent介紹
那兒做柔眉,是否做完行出街,唔講就會冇人知道妳柔
咗條眉0家?

謝謝!

男爵府

Hi Candypoon,

I didn't have such problem, I still can go to shopping
after finished since just "小小紅" at Eyebrown area.
Beside, I have no "結焦", just only like "Luck 皮" in few days. I guess your's is "Sau Mei" Instead Of "Yan Mei". May be your beauty salon want to earn your money so that they told you is "Yau Mai" since "Yau Mei" is more expensive than "Sau Mei" ma. Right??

複式洋房

HI winice

唔好意思, 我想問詳細地址電話及價錢,痛唔痛,要做幾耐, 柔眉要多少錢, 可否pm給我, 因為我想聖誕節去做, 唔知假期開唔開呢. 謝謝.

:lol:

男爵府

Alick,

All details had PM you in few mins. before. Please check.

複式洋房

Hi Winice

真的謝謝你, 我會去試 :-P

首頁
12345...14

尾頁

跳至