時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

ASJ2008 發表於 19-9-19 14:58
哎呦,你做乜咁緊張?你同事呀?
佢地即使失去教席,甚或不能再做老師,
也是他們自己爭取的,

up to u
u can treat me as a teacher, or u can say he s my friend, my hubby, my father, my mother up to
u as all of u like making story

珍珠宮

好媽媽勳章

大肉兒 發表於 19-9-19 14:49
又唔敢認

唔敢認咩?如果好似你假設阿戴生無講過咒人言論,我係絕對唔會鬧佢。

敢做唔敢認先係黃人作風,覺得自己咁正義就咪鬼戴口罩。

子爵府

blackypurin 發表於 19-9-19 12:57
有負面情緒,選擇自己輕生,可憐

但有負面情緒,選擇去仇恨人,咒人全家,咒人死,係卑鄙無人性

水晶宮

大肉兒 發表於 19-9-19 13:08
好明顯
如果今次戴生因此事不是咒人
而是輕生

咒人者自負,你都同意真道戴老師咁惡毒應該而家好驚
另外,BK jm 唔需要自負,因為大家同心鬧啲陰濕賤格曱甴,佢地根本唔係人

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

大肉兒 發表於 19-9-19 13:08
好明顯
如果今次戴生因此事不是咒人
而是輕生

你噏乜春?佢咪就係心腸歹毒咒人囉!
無啦啦如果咩輕生,假設佢係耶穌如來佛祖吖笨!

男爵府

bobo05 發表於 19-9-19 10:00
梁振英在他的網誌內公開譴責教育局局長拖泥帶水姑息養奸, 面對眾多批評和投訴,教育局只是發一封譴責信給 ...

教師吾知算吾算攬炒派所講嘅上左岸的人,一般教師係G M,市道差吾會受影響㗎。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

子爵府

大肉兒 發表於 19-9-19 15:28
up to u
u can treat me as a teacher, or u can say he s my friend, my hubby, my father, my mother ...

We are making story?
Are u kidding?
Father? mother? Or sibling?
All from the Cockroach family ?
Well , we all know it well

大宅

回覆 rayhong9 的帖子

市道差對合約老師會有影響嘅,對常額亦有,不過影響較輕。戴係常額老師要收3個warning 先可炒,但聞說真道24號開家長會,家長可能會聲討戴。有聽過戴有校監支持

大宅

所以話班人眼盲心盲。教育局、學校都承認左戴教畜噶禽獸言論,有D人仲扮看不到。

等我話比你知這個禽獸詛咒和輕生有咩區別:輕生了結的是自己的生命,這是他對自己生命的選擇。詛咒他人,傷害的是其他人,影響的是整個教育界。不如你答我自殺和殺人有咩區別?

大宅

所以話班人眼盲心盲。教育局、學校都承認左戴教畜噶禽獸言論,有D人仲扮看不到。

等我話比你知這個禽獸詛咒和輕生有咩區別:輕生了結的是自己的生命,這是他對自己生命的選擇。詛咒他人,傷害的是其他人,影響的是整個教育界。不如你答我自殺和殺人有咩區別?

子爵府

Cmeneko1201 發表於 19-9-19 18:02

市道差對合約老師會有影響嘅,對常額亦有,不過影響較輕。戴係常額老師要收3個warni ...

支持家長 聲討

大宅

回覆樓主:

黃官員一個一個現形

男爵府

Cmeneko1201 發表於 19-9-19 18:02

市道差對合約老師會有影響嘅,對常額亦有,不過影響較輕。戴係常額老師要收3個warni ...

教育局只係譴責,如果教師係長工,校董會要多次警告先炒得
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

伯爵府

2018復活節勳章

CINDYC 發表於 19-9-19 16:15
咒人者自負,你都同意真道戴老師咁惡毒應該而家好驚
另外,BK jm 唔需要自負,因為大家 ...

" 根本唔係人"記住你自己講過呢句,講得好

伯爵府

2018復活節勳章

aaaiqc 發表於 19-9-19 16:45
你噏乜春?佢咪就係心腸歹毒咒人囉!
無啦啦如果咩輕生,假設佢係耶穌如來佛祖吖笨!
...

好激動喎

水晶宮

大肉兒 發表於 19-9-19 19:42
" 根本唔係人"記住你自己講過呢句,講得好

你隻披住人皮嘅曱甴都係同類賤種
上次唔夠講閃左去,曱甴群特性表露無遺,完美演繹

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

伯爵府

2018復活節勳章

ASJ2008 發表於 19-9-19 17:47
We are making story?
Are u kidding?
Father? mother? Or sibling?

haha, continue to say that of u feel better, to me, no big deal

伯爵府

2018復活節勳章

大肉兒 發表於 19-9-19 19:48
haha, continue to say that of u feel better, to me, no big deal

if

伯爵府

2018復活節勳章

CINDYC 發表於 19-9-19 19:48
你隻披住人皮嘅曱甴都係同類賤種
上次唔夠講閃左去,曱甴群特性表露無遺,完美演繹
...

haha, 唔夠鬧就叫閃呀?
1st, 我從來冇同人鬧過交 第二如果係咁,你今晚唔好走呀,我喺度陪你,如果唔係你 都係閃咗 去㗎乍 Cindy

男爵府

Support CY Leung

首頁

尾頁

跳至