自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

去連登「熱門」睇,係為左了解佢地有咩計畫,我唔去嗰度。佢地啲言論又粗口,又殺全家,又下下要「你同我……」,個個好像皇帝下令咁。最慘係啲人居然會聽呢班三唔識七,未見過面,亂點你做非法行為的人話。有不能容反對意見,真係洗哂腦。幸好我做香港人耐過佢地,會思考,不會聽佢地點。

子爵府

回覆樓主:

跌吉都多無聊人,有啲回覆九唔搭八
連登就真係,成班未受過迫害但日日就話被迫害,仲有中國被滅係佢哋共同理念,只要係反中國都係政治正確。美國英國台灣係佢哋温柔正義嘅叔叔姨姨,放個屁都香。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

TAKTAKB 發表於 19-12-21 14:48
吾明正苦點解吾封連登,罪惡核心

BK正氣好多(雖然有D曱甴出入)

有同感,上親去連登果d 好似中邪咁,就連家人也不能幸免,好似痴咗線咁,好恐怖!!

大宅

一罐可樂 發表於 19-12-21 14:44
連登即係呢個
https://lihkg.com/

謝謝,好少睇,多數上BK

子爵府

回覆樓主:

discuss有啲版好正常,時政版係藍多,某啲post好睇又多勁人分析。之前屋企裝修係discuss揾到好多資訊,慳錢慳時間,啲人都helpful。有啲版主就偏黃,情愛版就乜都話基路難行。

crystal媽咪    發表於 19-12-21 18:24

公爵府

tinnytinny 發表於 19-12-21 13:38
其實跌吉都算係正氣...
連登真係成個邪教咁..

咁比就當然啦

男爵府

toffeetong 發表於 19-12-21 14:53
自從有左fb,ig呢類個人分享網站,人類越來越心胸狹窄,乜都要同人比較,追唔過,都要貼住走。
...

我地無玩呢d 係好closed 朋友,佢學生時巳拍,中學畢業無幾年

買樓結婚生仔買車, 人生勝利組, 亦都做足禮, 人到禮到, 替佢高興

我剩女, 終於有自己屋,佢夠胆凶我, 牛頭角街巿個邊有煤氣暴

新聞話即晚個到住客可以入屋, 佢居然凶我, 你係淘大隔離好危險, 好快d 賣樓走

租比人啊? 後生情侶嘈, 男人走, 女人一自殺你層樓變凶宅...係咁老作派負能量, push 我賣樓

重有好多, 知人黑心, 咪斷路囉

男爵府

一罐可樂 發表於 19-12-21 14:44
連登即係呢個
https://lihkg.com/

我未上過連登,以為同discuss是同一樣的。

我呢啲C9仔只鍾意上BK。

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

香討同BK一樣咁上下,一樣有正常也有邪教

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-12-21 13:14
我有過去
有時睇當笑話,人地分享感情問題。不出兩頁又話基路難行……

"基路難行"呢個真係典型嘅跌吉用語

侯爵府

dndoomostt 發表於 19-12-21 14:06
激心得幾多, 瘋子發狂咪走囉,唔洗唔開心

我身邊朋友,係好疾妒, 佢有6粒魚蛋, 你有4粒佢都嫐, 想扯甩你串 ...
你講d嘢,關於朋友o個part原來係真o既,,有d朋友真係,好得人驚,,,點解d人係睇唔到自己已經有很多嘢,係要唔抵得隔離人呢,其實隔離o個個都有好多唔開心,點解又唔會見到呢?淨係死望住人地d好嘢跟住自己好唔開心,,,其實玩緊自己,真係好唔明,不過有d嘢提過建議過,係心魔自己唔放低旁人都沒計

侯爵府

miffyumiffy 發表於 19-12-21 15:19
但啲人痴線得黎又真係好好笑
邊d好好笑?我要笑下,,,

侯爵府

連登d料update d,搵料會去連登,不過o個邊真係蛇龍混雜,好多背景人士,同埋比較衝真係會出來見面識人做嘢o個種,唔係講政治事件o種,,,,,,跌吉都有各路人不過定好多,家居嘢梗係跌吉,大家都成家立室經驗豐富,我都唔放心d細路上連登,當然啦細路大都沒得避,有時真係好唔放心,好矛盾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Conybrownbb 發表於 19-12-22 06:36
"基路難行"呢個真係典型嘅跌吉用語

真係好好笑

冇人講高登:向左走,xx auntie
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

TAKTAKB 發表於 19-12-21 14:48
吾明正苦點解吾封連登,罪惡核心

BK正氣好多(雖然有D曱甴出入)

係,毒果都係,正苦都唔封, bk有人维持,正常好多,果D下下都粗口,咩教育都唔夠佢地洗腦,長期窩根,我朋友長期毒果,咩都話警察做,睇唔到暴徒,學生係我地未來喎,甘我地屋企個小朋友又唔需要未來

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-12-21 13:14
我有過去
有時睇當笑話,人地分享感情問題。不出兩頁又話基路難行……

喺度真係好多無聊人男扮女出帖,整整吓就變到依加咁
以前啲回覆都好正常,有啲回覆仲好用心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

秋天與楓葉 發表於 19-12-22 09:47
喺度真係好多無聊人男扮女出帖,整整吓就變到依加咁
以前啲回覆都好正常,有啲回覆仲好用心
...

早幾個月去高登、連登
近排去香討,我當睇搞笑post,都見你講(無聊人男扮女)……又話有老公,但之前仲講追女仔,好在有人起到舊post。
我仲未學識。

珍珠宮

2024年龍年勳章

cynthia520 發表於 19-12-21 14:09
連登睇完真心覺得好心寒,點解依家啲人變成咁

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-12-22 09:50
早幾個月去高登、連登
近排去香討,我當睇搞笑post,都見你講(無聊人男扮女)……又話有老公,但之前仲講追 ...

跌吉㩒用戶名就會入到去睇舊帖
嗰度好多膠人膠帖,俾版主封完又要繼續開新名再開膠帖
有時啲回覆都幾好笑
啲人會回:以前我唔信青山有得上網,依加我信喇

MMM1108    發表於 19-12-22 14:53
無盡夏    發表於 19-12-22 10:50

寶石宮

秋天與楓葉 發表於 19-12-22 09:56
跌吉㩒用戶名就會入到去睇舊帖
嗰度好多膠人膠帖,俾版主封完又要繼續開新名再開膠帖
有時啲回覆都 ...

謝提點
等我得閒睇下先
但呢度都有好多膠

首頁

尾頁

跳至