自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

Jolly 發表於 19-12-31 15:14
家父未來只話出後樓梯食支煙,點知去左葵芳!冇人知點解。
節哀

樓主爸爸生前有冇腦退化?知唔知確實上白車嘅地點同時間?好耐冇上FB都照試去埋FB 地區GP入面問啦,唔記得ACC 資料就開過個新嘅去問啦,或者有人真係路過可以講番俾你知咩事

希望早日知道真相

琥珀宮

Jolly 發表於 19-12-31 15:16
一個去旅遊三個長在外地。唉。

在外地子女,最好有d可以早點回來,跟香港那位一起辦後事,只靠香港子女一人去攪,好大壓力的。

子爵府

sinohk33 發表於 19-12-31 19:57
老豆死咗,香港又冇人跟進,仲可以去旅行,冇嘢好講啦,睇嚟年尾前喪禮都攪唔切。
...

我得罪左你咩?你咁樣回應嘅?咩意思!
I support autism acceptance!

大宅

回覆樓主:

希望早日能找到真相,別太傷心了,加油!

子爵府

木土土 發表於 19-12-31 20:02
在外地子女,最好有d可以早點回來,跟香港那位一起辦後事,只靠香港子女一人去攪,好大壓力的。
...

家母會同弟弟先安排,我地會回去。不過係現在乜時間都唔知咁姐。

大宅

幫推

珍珠宮

Jolly 發表於 19-12-31 13:25
家父廿八日下午被送瑪嘉烈醫院,當時佢獨自在葵芳。請問這裡有人咁啱睇到發生乜事嗎?
家父由白車送入醫院 ...

你父親自己一個人外出嗎?工人有冇可疑?你搵到報案地間地點的話,至少知邊啲邊度出事

子爵府

redhot 發表於 19-12-31 20:16
你父親自己一個人外出嗎?工人有冇可疑?你搵到報案地間地點的話,至少知邊啲邊度出事
...

家父雖有腫瘤但仲行得,那天只告訴工人出後樓梯食支煙。工人正在預備佢晚飯。點知自己搭車出去葵芳。唔知乜原因。
工人一向對家父很好很照顧。醫院一聯絡工人佢就去醫院了。所以工人冇可疑。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Jolly 發表於 19-12-31 14:04
沒有呀,沒用fb很久了...
開番個FB,可以去有關葵芳專頁留言,可能有幫助。
始終,FB 多人睇多人post,可能有機會搵到料。

子爵府

Jolly 發表於 19-12-31 20:08
我得罪左你咩?你咁樣回應嘅?咩意思!

樓主,幾年前我屋企都係呢個時間屋企有人急病過身,好彩有熟人介紹長生店,終於攪到要年廿九守夜,年三十晚出殯,除咗至親,冇人肯嚟,我係好心提你,你哋唔嗲唔吊,仲唔嗱嗱聲去攪,真係要責年,宜家係殯儀館旺季,唔係咁易有位,要搶爐同搶禮堂,你哋仲唔去追死亡證同攪手續,老人家要快D入土為安,新年流流邊個肯去送殯?你冇得罪我,我就係有經驗,先睇唔過眼出聲,得罪晒。

珍珠宮

Jolly 發表於 19-12-31 20:25
家父雖有腫瘤但仲行得,那天只告訴工人出後樓梯食支煙。工人正在預備佢晚飯。點知自己搭車出去葵芳。唔知 ...

你父住邊度?

啲人邊度發理佢跌到?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

RIP
幫推

珍珠宮

節哀順變。

應該儘早找出當事人上白車的時間、地點,鎖定出事範圍。按道理,白車的運作都會紀錄這些相關的基本資料,一查就知道。

侯爵府

幫推

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

up

不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

回覆樓主:

子爵府

sinohk33 發表於 19-12-31 19:57
老豆死咗,香港又冇人跟進,仲可以去旅行,冇嘢好講啦,睇嚟年尾前喪禮都攪唔切。
...

感謝你入來跟進下你早前個回應,因為你呢個早前嘅回應真的bad attitude, 既不是提供資料,又不是安慰,更不是幫推,也沒有事實根據下就話「香港無人跟進」和「仲可以去旅行」,我很奇怪你這樣回應囉!
我地知道冬天係往生旺季。我地都想快快搞好爸爸後事。爸爸唔係出左事我妹先去旅行,佢也在出事後回港,但因事又必需回去照顧小孩。弟弟和家母跟進但家母年邁也不能做什麼。現在無法安排日子係因為爸爸入院唔夠廿四小時過身可能要法醫驗屍先能出死亡證。我地急都冇用,醫院那邊未做完程序。我地有心理準備可能排好耐。這也是沒辦法呀!

子爵府

平平常常 發表於 19-12-31 20:38
節哀順變。

應該儘早找出當事人上白車的時間、地點,鎖定出事範圍。按道理,白車的運作都會紀錄這些相關的 ...

查緊,但並非一查便知,要層層上,打比唔同地方。我弟弟又要返工有時聯絡不上。好慢。

子爵府

redhot 發表於 19-12-31 20:36
你父住邊度?

啲人邊度發理佢跌到?

住青衣。醫院話白車從葵芳送父親入院。其他未知...

琥珀宮

Jolly 發表於 19-12-31 20:11
家母會同弟弟先安排,我地會回去。不過係現在乜時間都唔知咁姐。

即係等佢地攪掂定好晒,你才回來出席喪禮?其實你可以比你其他家人早點回來

其實所有事去安排的,主要都由你弟弟親自去,無人幫手。咁想要如何調查甚麼,你們在外地的既然幫不上忙,最好也由得他自己決定去做吧,不要去增加你弟弟的壓力了。

首頁

尾頁

跳至