自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

yelling3 發表於 20-2-14 22:15
我都覺,後生已經發現佢性格有問題,但無跳槽,覺得將就吓就一世,始終佢又無滾女無不良嗜好。都而家細路 ...

暴燥鬧屋企人仲衰過去滾

象牙宮

回覆樓主:

你上網賺錢,唔係送,又咁多盒,比我都唔鍾意 如果只送散裝就話,你大肚,疫情又唔知幾時完,用量又唔少,唔好有下次喇

大宅

TAKTAKB 發表於 20-2-14 22:06
三個人11盒口罩
你賣比人,你隻佬仲要鬧你 : ...

頭先佢咀舌望我,我用你呢個說法講,話如果買家呃我,都係口罩啫,我都仍然夠用,如果真係for老人家,當為個女積福
佢又鬧: 你幫得幾多個啫! 飢荒你係咪又派米俾人呀! 人講你就信,咪咁天真啦! 你俾返你屋企人我都無咁嬲! 你係抵鬧㗎!

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得你老公冇鬧錯你 你又唔知病毒事幾時完,如果拖到暑假後都未完,咁迷會唔夠。

公爵府

開心吸收勳章

yelling3 發表於 20-2-14 22:32
因為大肚,公司嗌我home office暫時至月尾,我兩,三日先落吓街用一個,先生返工每日有配給,係出門口果吓 ...

你覺多...你男人覺少,呢啲係個人角度睇野問題,反正唔比又比左,無謂令呢 d 問題影响自己同 bb, 傷害彼此間感情,不如你放鬆心情,休息下,諗下嚟緊要幫 bb 準備乜,會開心 d 架

子爵府

你做左好事,係積福

唔好唔開心

大宅

41009022009 發表於 20-2-14 22:38
你咁有心。知道人哋買比老人家用。就唔好500蚊3盒上賣比人啦!仲話正常價。發國難財。
...

我訂返嚟時一百蚊左右一盒,同我第一次賣時係唔知買家係俾老人家,可能我講你唔信,我係見多想放咁啲出去,就算原價都ok,唔好補貼就得,但因為大肚唔出去,隻公話佢交收,佢唔俾我賣平/原價,講咗好耐我話我地算口罩富戶,唔係要發國難財,最後講到500蚊3盒佢都炸形,死死地氣交收

珍珠宮

yelling3 發表於 20-2-14 22:40
頭先佢咀舌望我,我用你呢個說法講,話如果買家呃我,都係口罩啫,我都仍然夠用,如果真係for老人家, ...

我拎比娘家都要同c6講聲⋯而家一罩難求!
不過樓主好人有好報~
冇謂因為小事,搞到大家唔高興⋯

大宅

nownowma 發表於 20-2-14 22:35
既然有多
寧願問下家人仲有無需要
好過擺上網賣

其實真係諗過好幾次,我覺得生咗嘅生活都係改唔到要受言語侮辱,逆來順受嘅日子

大宅

yelling3 發表於 20-2-14 22:46
我訂返嚟時一百蚊左右一盒,同我第一次賣時係唔知買家係俾老人家,可能我講你唔信,我係見多想放咁啲出去 ...
不需介意個別人仕的睇法。此時3盒口罩$500已經比街外不知名口罩優惠好多。
更何況懷孕中,為了BB,事情過去就應放開懷抱。
你先生只是對你們過於緊張罷了,因為質量好的口罩始終難求。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yelling3 發表於 20-2-14 22:15
我都覺,後生已經發現佢性格有問題,但無跳槽,覺得將就吓就一世,始終佢又無滾女無不良嗜好。都而家細路 ...
佢咁躁底, 你千祈唔好做ftm, 否則被佢蝦死你

大宅

yelling3 發表於 20-2-14 21:58
屋企有11盒50個口罩,連工人共3個人,有自己買,有屋企俾。
前排老公同意,上網賣咗3盒,500蚊3盒,叫正常 ...

而家呢個環境佢都係擔心姐,你哋都係好人,一定有好報既

伯爵府

yelling3 發表於 20-2-14 22:40
頭先佢咀舌望我,我用你呢個說法講,話如果買家呃我,都係口罩啫,我都仍然夠用,如果真係for老人家, ...

樓主,只可以講你大緊肚,而且又吾系送哂/賣哂(大部份)口罩,你C6都要鬧你,呢隻佬嘅心理素質有待你改善
一味退讓第日有排你受,吾係要挑撥你2公婆,但係有時間大家就傾下,檢討下大家嘅問題

男爵府

佢表達方式、態度用詞都唔好(只能响你字裡感受)但用意無錯。
或者下次有咩都同佢傾下先下決定

男爵府

做自己喜歡的事, 有個JM講會帶幾個口罩出去, 見到有需要的人, 就會比個佢, 雖然唔多, 但自己開心先
我多數比老人家, 或傷殘人士, 老公最初唔同意, 驚我比人欺騙, 但最後佢都任我做

我估我仍然低調做, 特別比傷殘人士.每日放多3-5個口罩身,方便他人

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

你老公緊張你同個B啫
請勿打招呼~

伯爵府

社區中心老人家大把免費
我知好多老人家冇排隊已經一人百五個
大把區議員同公司送
中心佢地更加識搵資助唔會咁買
我覺得佢見你賣得平想添食

大宅

虎到金來勳章

yelling3 發表於 20-2-14 21:58
屋企有11盒50個口罩,連工人共3個人,有自己買,有屋企俾。
前排老公同意,上網賣咗3盒,500蚊3盒,叫正常 ...

下…你心地好都要鬧咁衰

大宅

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

妳都係好心地,一聽到幫老人家,就馬上答應人哋。我覺得兩睇啦,老公因為唔係第一身聽到你同買家之間的對話,佢即刻有懷疑,唔出奇,妳唔好怪佢。有時,兩公婆,佢緊張啲,妳又易話為啲,咪剛好平衡到。但就唔洗鬧同黑面嬲咁耐啦!就算買家真係呃你,呃口罩都係有限啦!妳想幫人啫⋯⋯

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

如果係我會讓俾親朋戚友,唔會賣俾陌生人 ,身邊總有人需要口罩

首頁

尾頁

跳至