自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

八百好離譜!我 2 月 1 訂 Amazon 單,深圳送外國,都係港幣 $120 一盒。

你肯俾五百都已經有選擇,嚴重被呃

伯爵府

台灣唔係禁口罩出口?點解仲買到?

公爵府

cookieman 發表於 20-2-16 07:58

JM唔好嬲,我明白你,我都有親人要長期去醫院覆診做治療 ...

冇錯,其實樓主同c6是関心家人,我諗大家要衡量一下命仔緊要定錢緊要,個重點係呢隻病是會人傳人,自己病吾緊要,傳染到人就大鑊。如果手頭上錢是可以應付,我覚得睇自己能力囉,冇話助吾助長炒風

男爵府

vivibabyvivi 發表於 20-2-16 08:23
點樣不食人間煙火?你覺得$800一盒好正常?

喺囉,仲好似執到寶咁,助長奸商等於壓制市民只能買貴野, 網上已經有好多口罩教學,自已粗用都ok, 把一般口罩留比家中長老就唔洗用咁多,長老都喺每月1,2次覆診要用, 長用口罩都要行多步用其他方法,講真你有幾多個800蚊。

珍珠宮

畀面勳章

珠豬媽 發表於 20-2-16 01:25
屋企無咩罩,老人家需要覆診用,有個買開嘅代購佢帶咗4盒返香港,話$800/50個一盒面交,c6 二話不說買咗, ...

...肯定唔係台灣貨....

台灣貨早比菜菜子收埋曬

大宅

vivibabyvivi 發表於 20-2-16 08:23
你去得Amazon 應該知道有晒3BFE PFE VFE嘅口罩都唔使$800啦下

你不如quote 邊間可以送香港?集運有排都收唔到,賜教。我俾人cut曬單,你唔好俾啲冇credit ratings 或者大陸出貨嘅俾我喎⋯⋯

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我2月初買左50個超快適連dhl直送hk都要$4xx我已經覺得好貴, $800真係太貴

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

BABA124 發表於 20-2-16 09:04
你不如quote 邊間可以送香港?集運有排都收唔到,賜教。我俾人cut曬單,你唔好俾啲冇credit ratings 或者 ...

唔使quote邊間,我都係逐間睇,你將地址轉返香港,撳入去就知送唔送。當然amazon 個價都幾浮動,要用心捕住。我要落咗十幾二十個order, 只係被人cut過3次單。我介紹唔到俾你,因為通常賣完就冇貨。祝好運

我買嘅全部日本出貨,我唔知Amazon有中國出貨,學到野

男爵府

有文宣feel, 要來制做話题

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

台灣都咁貴

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不過急用+老人家需要....唯有買D頂住先

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我無錢又孤寒,買最貴嗰盒係$130一盒50個裝。

珍珠宮

回覆樓主:

我最貴買$180盒的印尼口罩,過$200都唔會諗,唔夠就用布口罩

大宅

vivibabyvivi 發表於 20-2-16 09:15
唔使quote邊間,我都係逐間睇,你將地址轉返香港,撳入去就知送唔送。當然amazon 個價都幾浮動,要用心捕 ...

咪就係囉!我鬼唔知咩,即係你現在都冇啦!成日睇住,時間唔係錢,香港人一個鐘你估平,如果時間唔係錢咁好似啲阿婆阿伯排隊一定平。

大宅

yuensiu 發表於 20-2-16 09:13
我2月初買左50個超快適連dhl直送hk都要$4xx我已經覺得好貴, $800真係太貴

...

2月初同2月中已經係兩個世界,同樣一月尾同二月頭都係兩個世界,當時周圍都正常價

伯爵府

2024年龍年勳章

出去銅鑼灣藥房行轉,800元50個韓國/日本都唔洗咁貴

大宅

藥房冇信譽都驚,所以點解啲人堅持喺屈記理的買咁,當然樓主老公貨源亦不知是否可信。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

BABA124 發表於 20-2-16 09:42
咪就係囉!我鬼唔知咩,即係你現在都冇啦!成日睇住,時間唔係錢,香港人一個鐘你估平,如果時間唔係錢咁 ...

唔明咩叫‘你現在都冇啦’,我訂咗好多盒已經訂夠喇。

我話要捕係捕平口罩,如果你唔介意貴就唔使點捕啦,你想買平野當然要付出下啦,花少少時間上網總好話要出去排隊,同公公婆婆爭

子爵府

$800 日本有齊3個E都買到

珍珠宮

好貴

首頁
12345...7

尾頁

跳至