自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

ilbl3696 發表於 20-2-26 13:56
我既order已經被取消

我都係訂呢間,先前問佢禁運有冇影響,又話安排28號出貨,點知最終逃不過命運

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆樓主:

cut埋我單添啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Ching0404 發表於 20-2-26 12:24
我有一單到左倉,又係等緊呢間我估到倉果個都唔會收到~~唉

建議你取消未收到嗰份,咁到倉嗰份就可以走得。
我訂另一間都係,因為一張單未出hold住另一件已到倉,所以我唔等喇,取消後7日收到貨。

大宅

karenlyk 發表於 20-2-26 20:26
建議你取消未收到嗰份,咁到倉嗰份就可以走得。
我訂另一間都係,因為一張單未出hold住另一件已到倉,所以 ...

我唔係取消。佢一早比左CJ 物流
有tracking number
但一路都無出貨
我前日退左貨
等緊消息。

大宅

回覆樓主:

我諗咁講可能令你地唔開心,但而家韓國比我地更需要口罩,當留比有需要嘅人,咁會好啲。
始終我地一路買咗佢地好多口罩

別墅

fanny590 發表於 20-2-26 12:46
就咁按CANCEL就得, 全數退, 但信用卡就可能蝕左匯率

我都係1月30號訂,今日收到通知被取消,請問有冇人知道信用卡幾時會收到退款

男爵府

我停留在preparing for shipment差不多一個月,有tracking no., 但無郁過。

昨日留言給CS,叫佢地cancel左佢,今日成張單消失左,被delete了。

希望退到錢

男爵府

annie4 發表於 20-2-26 11:45
1月29日落order,到今日韓國禁運埋都未出過貨!

在線客服長期忙碌無人接!

我都係這款,今日中午收到email被取消了

子爵府

mirandamui 發表於 20-2-26 20:19
我都係訂呢間,先前問佢禁運有冇影響,又話安排28號出貨,點知最終逃不過命運

...

我有買呢間,我自己取消

大宅

fatangel1108 發表於 20-2-26 11:48

你呢個都仲可以取消,我果個如果return 好似要俾surch ...

我同你同一個 seller 呀... 買左 hkd 1800!!
一樣!! 我 26/1 訂
完全無消息 又唔可以取消!!
留言 Gmarket and seller 完全無回應

而家個 shop 直程好似係 gmarket 消失左呀

話 preparing for shipment , 但個 Cj korea express tracking number 係 cj website 無紀錄架

有無人試過咁? (emoji)

大宅

rcja888 發表於 20-2-26 23:17
我同你同一個 seller 呀... 買左 hkd 1800!!

個shop 冇應該消失,久唔久見呢間shop 都有小童3D口罩賣, kf94 都有出現過,但我留言cs 同 email 賣家都冇回覆,都唔知可以點,個tracking no 同樣冇反應

大宅

Kittymummy 發表於 20-2-26 14:45
唔駛蝕呀,1月底我都有同gmarket 買,但寫明係2月27出貨,我覺得太耐主動cancel, 佢當時係用港元折算,所 ...

請問運費會唔會退?還是只退貨錢?thx

水晶宮

dodotin0505 發表於 20-2-26 23:35
請問運費會唔會退?還是只退貨錢?thx

全數連運費退,因為2月底發貨,未發運的。

大宅

Kittymummy 發表於 20-2-26 23:40
全數連運費退,因為2月底發貨,未發運的。

Thx

複式洋房

annie4 發表於 20-2-26 11:45
1月29日落order,到今日韓國禁運埋都未出過貨!

在線客服長期忙碌無人接!

我29號都有買呢個,但等到10幾號我見一直都冇消息,自己取消張單了⋯⋯

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我同樓主一樣買左呢間,29/1已比錢,一直等等等,又話20/2出貨,但今日突然取消左我張單

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

rcja888 發表於 20-2-26 23:17

佢未真正出貨,類似係寫咗單但速遞未收件咁樣,要再跳前格先會check到
活在當下,愛得及時

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

882889 發表於 20-2-26 22:32
我都係1月30號訂,今日收到通知被取消,請問有冇人知道信用卡幾時會收到退款
...

我有幾單退款,最快2日,其他1星期左右
活在當下,愛得及時

別墅

alisongray 發表於 20-2-26 21:50
我諗咁講可能令你地唔開心,但而家韓國比我地更需要口罩,當留比有需要嘅人,咁會好啲。
始終我地一路買咗 ...

我而家超想取消單還返啲口罩比佢地,但又取消唔到,我真係唔知點算,佢放係倉,又幫唔到我,又幫唔到韓國人,呢倉先係問題(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

回覆 annie4 的帖子

我都係呀,2月3號已到G market倉,-直"packing"到24號改為prepare for shipment"
到25號 加左用SF express ,磅埋重,但-直都無no.

到今日,禁運啦,都吾知d貨點?!?!

CS 死洒咁,完全無任何回覆!
嬲到爆炸!!!!

首頁

尾頁

跳至