時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

今日睇咗一篇文章 覺得 都幾科學, 文章內容講 疫情源頭 來自哪裏。值得討論

最初認為病毒源頭 發生在華南海鮮市場, 但是 第一位確診者與4名 感染者都冇去過華南海鮮市場, 而且沒有蝙蝠出售。

2019年7月 馬利蘭州的美軍傳染病醫學研究所下令關閉

2019 年8月中, 美國有一位十七歲的男仔叫tryston zohfeld 他在7月底開始 身體不適送院治療 僅一周的時間 雙肺衰竭無法自行呼吸 而且人進入昏迷嘅狀態, 因為病情 急變太快 備受關注

2019年9月美國爆發帶流感 有3400萬人感染 2萬人死亡

子爵府

美國不會放過任可機會去欺凌及搶劫其他國家.

水晶宮

spikenard 發表於 20-3-25 15:13
今日睇咗一篇文章 覺得 都幾科學, 文章內容講 疫情源頭 來自哪裏。值得討論

最初認為病毒源頭 發生在華南 ...

2019年9月6日 美國曾經刊登一篇有關電子肺炎的文章, 文章中亦有刊登一名患肺炎者的ct, 當疫情爆發之後有網民發現咗這張ct圖時就send咗去武漢嘅醫生 去鑑定 這圖是否是新冠狀病毒,醫生答案是,即是話病毒早在9月前美國存在

2019年10月 美國中情局副局長 參與event 201全球流行病演習

2019年10月21日到27日軍運會開始

2019年12月初 中國出現第一位確診症病患

軍運會 成為最關鍵 的關連, 感染者 是那個國家? 又從那途徑感染?

公爵府

回覆樓主:

食屎啦

水晶宮

spikenard 發表於 20-3-25 15:29

2019年9月6日 美國曾經刊登一篇有關電子肺炎的文章, 文 ...

有記者從 中國一篇當時報道軍會戰況的報章 找到一些發現, 報章中有一段 提及一名美國選手mattje benassi 在比賽時摔了一跤, 這意味著什麼? 這名選手身體狀況不佳。

有了名字記者就追查這名軍人的關連,發現她的一位親人matt benassi 是在發生洩漏事故的實驗室工作,而家 與他親密的接觸者也確診

有人否定是軍運會, 當初我也是, 因為 當初金銀譚醫院所接收的外國人確實是 患瘧疾,只因matt小姐沒去醫院查不出來

這文章都幾科學,純討論

伯爵府

如果咁都得,日後返工/返學,比同事/同學傳染傷風感冒,可唔可以向佢哋索償?

珍珠宮

為連任攪盡腦汁
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

隱瞞疫情??? 中國1月底已經響哂警號要封城, 佢地自己掉以輕心, 關人咩事?

老尾都係難改賊性

大宅

回覆樓主:

腦殘架? 唔講其他1月份都向世衛公布左啦! 全世界都知 係未燒到埋黎唔理,搞到自己唔掂啦就賴人,源頭又未確定,已經有報道話美國流感有可疑架啦! 無賴!!

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

芒果米池 發表於 20-3-25 14:06
無賴中嘅無賴

x2

垃圾中嘅垃圾!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尾角佬失心瘋
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

伯爵府

姬絲汀汀 發表於 20-3-25 14:08
我由細到大都覺得呢個世界第一個要死既係美國人!
好快有報應,在不久嘅將來,美國又會成為世界第一, 新冠感染個案數字。

公爵府

真係未見過咁賤既人,曱甴學到足

翡翠宮

extra88 發表於 20-3-25 14:36
你講果位意大利醫學專家近日澄清左病毒“毫無疑問源自武漢”

https://twitter.com/giuliapompili/status/ ...

水晶宮

wsyggk 發表於 20-3-25 14:05
好呀好呀!佢咪引囉,到時查到源頭係佢咪可以全世界都有借口索償佢
...

美國佬扮流感
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

對付唔正常的人,真係唯有比佢更唔正常先溝通到!好似金仔咁,先攪得掂佢
我國就係太正常

伯爵府

貿易戰嘅伸延⋯⋯

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不知所謂, 垃圾

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

唔駛勞氣, 美國無限量寛救經濟, 佢唔快啲死都會陰乾至死。

另外我唔認為中國會比佢任舞想點就點

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

spikenard 發表於 20-3-25 15:37
有記者從 中國一篇當時報道軍會戰況的報章 找到一些發現, 報章中有一段 提及一名美國選手mattje benassi ...

傳聞~唔知有冇人知呢?或有更多消息來源?嗰五位染病美軍,係由美國派專機接走,如果只係普通病,唔可以留多幾日同餘下嗰36X位美軍一齊飛返美國?

有冇人知嗰5位染病美軍真係由美國專機接走的嗎?

首頁
12345...6

尾頁

跳至