自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有,整個假期停了zoom

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

照計復活假,今個星期明顯少左功課,到20號先有新功課同開live
其實我估做老師都唔易,15分鐘powerpoint,佢背後可能用左好多時間整,又要design, 又要錄音,有時要拍片,又zoom。都花唔少時間,我見朋友話用5個鐘做了先做到4課書。
體諒下啦,雖然唔係正常上課,但老師們都有做野既。

子爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

昨天開始放,視象教學停左,功課仍然一大堆

大宅

回覆樓主:

放兩星期,好開心終於可以輕鬆一下

子爵府

呢個星期停咗zoom meeting

男爵府

莫失莫忘 發表於 20-4-7 00:48
好多雙職家長呢段時間追功課都追到索哂氣,放幾日假大家回下氣都好既

大宅

最關心BB問題熱投勳章

照放復活節假,有比假期功課

珍珠宮

放10日
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

2024年龍年勳章

有呀!比了復活節假期功課for兩星期,但功課勁少!
希望每天開心渡過 ;-)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

dreamer2019 發表於 20-4-7 00:38
但我小朋友間學校每日只得一科視像教學 50分鐘,仲要全級一齊教,其他學校係咪咁?
...

不是,每星期一次短片教學,沒有zoom.

學校會放假,我都想放假,覺得應該要放假,可能我無樓主咁勤力。

我老公普通打工仔,現在每日只返半日工,人工照比,無扣大假,佢公司都放復活節假,我唔覺有咩問題。

水晶宮

回覆樓主:

有,兩個星期無home activities 同埋story telling videos 同視像。
我諗住趁呢兩個星期catch up 返之前落後咗的activities.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

apelok 發表於 20-4-7 00:22
我估老師同教職員都要放吧

首頁

尾頁

跳至