時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

班死曱甴一定無好下場,今天種下的因他日必受其果,逃也逃不了。

大宅

警方拉到人啦,good job

禁止訪問

侯爵府

Little-pong 發表於 20-5-11 19:58
警方拉到人啦,good job

大宅

支持香港警察

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 20-5-9 12:01
成班暴徒黑記圍住私了手無寸鐡嘅女人,唔單止淋佢水,仲踢佢頭,香港人縱容哩種暴力,有朝一日隨時會發生喺 ...

畜牲

珍珠宮

selinako^^ 發表於 20-5-9 12:14
一班暴徒扮記者
記者點會咁冇品成班人圍住一個人去騷擾佢
我係果個人,會去記協投訴佢

有幾多個真係記者

大宅

nobodyfool 發表於 20-5-11 21:54
有幾多個真係記者

佢地買件黃色背心就當自己係

大宅

DoReMi媽媽 發表於 20-5-9 12:01
成班暴徒黑記圍住私了手無寸鐡嘅女人,唔單止淋佢水,仲踢佢頭,香港人縱容哩種暴力,有朝一日隨時會發生喺 ...

正人渣,死曱甴、揹住件反光衣既狗,呢d黃畜一定會得到報應。香港有呢班黃畜為恥。

珍珠宮

Byyan 發表於 20-5-11 22:13
佢地買件黃色背心就當自己係

次次百幾個偽記行出黎、真係當人傻架

侯爵府

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

3名男子被捕涉上周天水圍非法集結及襲擊女途人 

警方拘捕3名男子,涉嫌上星期三在天水圍嘉湖銀座商場外非法集結,及襲擊一名正在拍攝的女途人,3人被扣查。

元朗警區警司歐陽肇剛表示,當日有網民號召「和你唱」,過百人聚集叫口號及唱歌,警方曾驅散,但部分人轉到商場外空地聚集。期間一名69歲女途人在場拍攝,表示希望通知家人留意安全,聚集人士質疑拍攝動機,該名女子被包圍及指罵,有人用鐳射筆照射、潑水、擲水樽,並將她推跌,有人向她後腦踢一腳,歷時約1分鐘,涉案人士逃去。

歐陽肇剛說,被捕人士年齡介乎15至22歲,包括一名學生,他批評有年輕人在眾目睽睽下襲擊年近70歲的人,形容行為殘暴及令人髮指,強調警方一定會執法。
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

珍珠宮

恭喜曱甴。。。邁向精彩人生

大宅

心寒

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

nobodyfool 發表於 20-5-11 21:53
畜牲

衰過畜性

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hei007 發表於 20-5-11 23:07
正人渣,死曱甴、揹住件反光衣既狗,呢d黃畜一定會得到報應。香港有呢班黃畜為恥。
...

政府要規管黑記啦,12歲應該被照顧嘅年齡,獨留在家中都唔得,竟然可以孭住記者證出入危險環境,講得通?垃圾廢柴話兒童周報有記者,大佬兒童周報記者有受過培訓可以出入戰地嗎? 講嘢咁低能就唔好出嚟扮代表,政府應該攞返審批記者證嘅權力,美國都係由美警審批記者證,點解香港唔係?

伯爵府

Ben2003 發表於 20-5-12 03:15
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1525537-20200511.htm?spTabChangeable=0

3名男子被捕涉上周 ...

得15-22歲已經心腸狠毒,冇得救架啦,今日打老人家,他日殺人放火都做得出
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

首頁

尾頁

跳至