自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

即刻unfollow 咗

伯爵府

queen180307 發表於 20-6-11 20:49
Thanks, 他的用Messenger 覆?
係!

別墅

queen180307 發表於 20-6-11 16:15
我入左數上傳入數紙,無回覆係咪正常㗎?無聲無氣咁嘅?Fb messenger又無覆

...

如果一星期都冇覆你,你send多次messenger 比佢,直到覆你為止!

我當初就係send左入數紙但已讀不回,訊息又唔覆

到差不多過了預計到貨日子,再send多次訊息,終於覆我啦

結果話同事漏單喎,結果要等多兩個月先收到貨

唔會再幫襯!

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

依間我已經blacklist咗佢,與其他FB網購比真係做得很差

大宅

ChanMoody 發表於 20-6-11 22:32
依間我已經blacklist咗佢,與其他FB網購比真係做得很差

呢間真係越做越衰,又發錯貨,又無禮貌,十問九唔應,上次我話上佢公司投訴,佢先至覆我,不之所謂,無下次

男爵府

pinkypangng 發表於 20-6-11 15:33
呢間網購出錯貨,正常就要換返俾我,問我攞工商地址,話搵速遞黎收返,咁我無工商地址,我係全職媽媽,跟住 ...

叫佢安排courier 上妳屋企,一次過收貨換貨咪攪掂晒。

男爵府

bvbb 發表於 20-6-11 23:24
叫佢安排courier 上妳屋企,一次過收貨換貨咪攪掂晒。

我都唔知佢想點,佢答完我再問的話就要等到聽日佢先會再覆,佢本身係諗住叫人去我到收貨,點知我唔係工商地址,佢就叫我用順豐到付寄返俾佢,以我所知順豐都會上住宅收件的,但點解賣方要我寄返俾佢呢?

男爵府

pinkypangng 發表於 20-6-11 23:42
我都唔知佢想點,佢答完我再問的話就要等到聽日佢先會再覆,佢本身係諗住叫人去我到收貨,點知我唔係工商 ...

佢俾錯妳,妳要佢退款算,建議問問消費者委員會如何處理。 又或者用家人公司地址幫你交換貨。不要退縮,據理力爭。

男爵府

pinkypangng 發表於 20-6-11 23:42
我都唔知佢想點,佢答完我再問的話就要等到聽日佢先會再覆,佢本身係諗住叫人去我到收貨,點知我唔係工商 ...

如妳選擇換貨記住要一手交一手。不要妳先退俾佢,難保會再拖延妳。

侯爵府

pinkypangng 發表於 20-6-11 16:56
佢問我攞地址,話安排速遞換貨,咁我俾咗地址佢,佢又話唔係工商地址,要我俾工商地址佢,我話無,佢就叫 ...

你可以download豐順個app,本地送貨叫順豐上黎收件做到付。

男爵府

bvbb 發表於 20-6-11 23:49
佢俾錯妳,妳要佢退款算,建議問問消費者委員會如何處理。 又或者用家人公司地址幫你交換貨。不要退縮,據 ...

我今日都有問過消委會,佢地話已經可以成立投訴,叫我send資料過去,因為我已經俾咗運費,而對方出錯,咁應該賣家要負責返,但賣方每日回覆一個問題,好難去溝通,我等等聽日有沒有回覆先,我買既係蛋糕,食用期較短,如果賣方肯安排到換貨就最好啦,唔係要等消委會去處理就肯定唔使要喇,一定過期

男爵府

bvbb 發表於 20-6-11 23:51
如妳選擇換貨記住要一手交一手。不要妳先退俾佢,難保會再拖延妳。

最簡單佢搵人送過嚟俾我,再即時攞返走錯果件貨俾去,但佢知我唔係工商地址就叫我先寄俾佢,公司收到先再有同事跟進,我唔明仲要跟進d咩?一件貨換返一件貨

男爵府

ilikethis2005 發表於 20-6-11 23:53
你可以download豐順個app,本地送貨叫順豐上黎收件做到付。

係,但唔知道賣方係咪願意,如果係咁做其實佢都可以叫人過黎我到收貨,本身佢話搵速遞收貨,我俾咗個住址佢,佢話要工商地址,我話無,佢就叫我用順豐到付咁寄返俾佢

男爵府

pinkypangng 發表於 20-6-11 23:59
我今日都有問過消委會,佢地話已經可以成立投訴,叫我send資料過去,因為我已經俾咗運費,而對方出錯,咁 ...

其實去消委會備案先,由佢地幫妳跟進。
其實妳買的是蛋糕,建議退款為上策。

男爵府

pinkypangng 發表於 20-6-12 00:05
係,但唔知道賣方係咪願意,如果係咁做其實佢都可以叫人過黎我到收貨,本身佢話搵速遞收貨,我俾咗個住址 ...

所以覺得佢地未必想換貨俾妳。

男爵府

可能近排生意太好,我都試過等佢寄貨,等左一個月

侯爵府

pinkypangng 發表於 20-6-12 00:05
係,但唔知道賣方係咪願意,如果係咁做其實佢都可以叫人過黎我到收貨,本身佢話搵速遞收貨,我俾咗個住址 ...

宜家我呢個方法都係順豐到付。
佢係可以咁做,但多數係寄方做,好似淘寶寄錯貨黎,佢次次都係叫我寄返比佢地一樣。

公爵府

回覆樓主:

呢間之前都ok, 我而家唔會再買 ,因為答一個簡單問題都拖好多日 ,同埋最重要係懷疑佢寄過期貨俾我

男爵府

回覆樓主:

大家有冇啲團購店share r? Thx

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 BLACKSTAR328 的帖子

如果你問我﹐生意太好肯定唔係借口我大大話話都有好幾間呢類代購一直買緊...
無一間好似佢咁架WOO..
所以佢既然咁好生意唔至在我個一百幾十蚊既單...咁我就以後唔同佢買LOR........其他幾間真係無呢D問題

首頁

尾頁

跳至