論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 w_lilian 的帖子

我果陣好似JOIN左2 WEEKS定一個月...唔記得總之有俾錢

大宅

回覆 Lunlun5555 的帖子

我上面有講...姐姐係僱主移民所以被斷約
入境處會當完約做, 所以簽證好快批
佢前僱主亦都俾左好好既REFERENCE (信+電話, 真人都見過)

所以我先放心請

大宅

muffinman23 發表於 20-9-18 11:55
回覆 kwokchun30 的帖子

係呀合約唔洗拎去菲律賓領事館公證

謝謝回答

別墅

我之前畀工人姐姐炒魷魚,睇咗樓主direct hire姐姐方法,我都喺嗰個網頁搵咗個姐姐。我subscribe 咗兩個禮拜,之後其實都睇到晒姐姐啲電話。
我自己其實係無畀extra offer,有兩個小朋友(Boy 7 & Boy 3),working couples,發覺啲姐姐都好picky。我瘋狂message啲姐姐,無人覆所以我之後直接whats app佢哋。因為我得一個月搵,我選擇唔係斷約姐姐(因為我都係被斷約,所以唔想助大呢啲工人)同啱完約時間,又肯出嚟interview只有2個...... 一個我approach佢,interview 幾日後話出嚟簽約,就話屋企有事要返屋企;另外一個就係佢approach我,我就直接帶埋份約同佢當面簽。下星期一去人民入境做contract,希望一切順利!

時間我又覺得唔係用咗好多,因為我都有搵agent 幫手($4千至$1萬蚊),但其實佢哋都無乜貨,總共我搵咗3間都係得4個available,但都唔係好合眼緣,所以我覺得自己搵都幾好!

大宅

muffinman23 發表於 20-9-18 10:58
菲可以 印唔知
仲方便左 唔洗去領事館
我前後用$500左右搞掂 (簽證$230 加網上搵工人平台會員費) ...

請問係邊請?用底薪請?無其他費用嗎

大宅

muffinman23 發表於 20-9-20 13:40
我用helper choxce 入會好似300幾
用fb就唔洗錢 但d cv好亂
簽證$230 因肺炎不用去領事館

請問你請左本地定海外?一個月幾錢?依家做成點

大宅

chels 發表於 20-9-26 14:19
超級感謝你的無私分享啊!

我都已經in左心水姐姐:

你出幾錢呀?

大宅

christine16_ 發表於 20-11-11 13:39
我之前畀工人姐姐炒魷魚,睇咗樓主direct hire姐姐方法,我都喺嗰個網頁搵咗個姐姐。我subscribe 咗兩個禮 ...

請問你出乜價?工人做成點?

別墅

lazy_bobo 發表於 20-11-26 22:21
請問你出乜價?工人做成點?

我出最basic 即$4630,工人簽咗約去咗人民入境事務處攪手續,但未返工

大宅

christine16_ 發表於 20-11-11 13:39
我之前畀工人姐姐炒魷魚,睇咗樓主direct hire姐姐方法,我都喺嗰個網頁搵咗個姐姐。我subscribe 咗兩個禮 ...

請問你帶約比佢簽係邊度羅份約?入境處嗎?另外請問你用邊個平台?怕唔怕佢同你簽左約又騎牛搵馬飛起你?依家手續搞晒未?

大宅

muffinman23 發表於 20-9-18 10:58
菲可以 印唔知
仲方便左 唔洗去領事館
我前後用$500左右搞掂 (簽證$230 加網上搵工人平台會員費) ...

請問如姐姐3月31完約,我可以幾時開始同佢簽約申請visa

大宅

christine16_ 發表於 20-12-5 08:08
我出最basic 即$4630,工人簽咗約去咗人民入境事務處攪手續,但未返工

請問如姐姐3月31完約,我可以幾時開始同佢簽約申請visa

大宅

muffinman23 發表於 20-9-18 11:55
回覆 kwokchun30 的帖子

係呀合約唔洗拎去菲律賓領事館公證

請問如佢3月12日last day,我可以提前搞甘佢3月13日準時返工嗎

首頁

尾頁

跳至