自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

elaine2808 發表於 20-12-25 00:32
有呀
我睇哂所有佢地既歌!好中意bk
唱歌做戲都好得

我followed哂BKPP ig, twitter, 仲有fanclub,都唔知自己join咗幾多個fb page, 仲有oh.aew ig你有冇follow?
我鐘意pp多啲,佢散著仙氣
但BK唱歌真係不得了,我個Song list dl哂佢啲歌

大宅

karenlyk 發表於 20-12-25 00:54
我followed哂BKPP ig, twitter, 仲有fanclub,都唔知自己join咗幾多個fb page, 仲有oh.aew ig你有冇follow ...

我都follow哂,好開心有人同我一樣鐘意bkpp我身邊完全無朋友有興趣睇
我日日都好期待三月既到臨

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

elaine2808 發表於 20-12-25 01:05
我都follow哂,好開心有人同我一樣鐘意bkpp我身邊完全無朋友有興趣睇
我日日都好期待三月既到臨

《以你的心》絕對係年度佳作,當時做咗4集我一口氣追哂,等了又等第5集的播放,當時早知唔開住

仲有documentary 有冇睇?呢套劇拍得好仔細。

你仲有冇睇其他BL劇?

珍珠宮

回覆樓主:

泰劇係好好睇,而且好多靚演員!
不過我本身唔太中意男男類~

翡翠宮

做個靚太 發表於 20-12-25 01:42
泰劇係好好睇,而且好多靚演員!
不過我本身唔太中意男男類~

除咗男男都有其他劇種,喜歡就好
好多演員我都欣賞,靚仔靚女真係多

珍珠宮

karenlyk 發表於 20-12-25 01:59
除咗男男都有其他劇種,喜歡就好
好多演員我都欣賞,靚仔靚女真係多
...

我好多年前年就有追泰劇啦~
不過近幾年比較無時間,少左追~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

docomo 發表於 20-11-9 18:37
請問係時裝定古裝劇?之前喺 tvb睇左天生一對,都覺得幾好睇,d古裝衣飾同古代泰國景都好靚!
...

天生一對好睇

翡翠宮

做個靚太 發表於 20-12-25 02:01
我好多年前年就有追泰劇啦~
不過近幾年比較無時間,少左追~

以前我只睇美日韓劇,就係netflix有2gether先開始追泰劇,你咁早追泰劇醒呀 我恨自己太遲入坑

男爵府

醒目開學勳章

karenlyk 發表於 20-11-9 18:19
最近睇咗今年度泰國BL神劇《2gether Series》,Netflix譯《因為我們天生一對》
兩位男主角靚仔,兩個角色甜 ...

我的白月光,《一年生》
幾十歲人,學人去fanmeeting, 去外國追星。
另外不期而愛,逐月之月都好睇

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SOR⋯⋯無興趣呢類片。

珍珠宮

回覆樓主:

唔明點解去泰國旅遊,當地人個個都咁黑,不過D明星又咁白淨?

大宅

karenlyk 發表於 20-12-25 01:28
《以你的心》絕對係年度佳作,當時做咗4集我一口氣追哂,等了又等第5集的播放,當時早知唔開住

...

我係播哂之後先睇,用左一日時間睇哂5集
睇完勁上頭,不停睇埋bkpp私下既野
套戲真係拍得好用心,睇documentary先感動呀,每個演員都演繹得好好,
導演又拍得超高水準,配樂又勁好聽
其實依套係我唯一一套泰國bl劇
但我覺得依套太神作應該無咩劇超越到
所以暫時無咩興趣睇其他

翡翠宮

wingchu 發表於 20-12-25 08:18
我的白月光,《一年生》
幾十歲人,學人去fanmeeting, 去外國追星。
另外不期而愛,逐月之月都好睇

YEAH 搵到《一年生》同好,我係最近睇Netflix先認識呢套劇,睇完愛上咗Singto

羨慕你咁早認識泰劇仲追去外國,睇片佢哋好親民,你可唔可以分享下現場感受?而家你仲有冇追?

不期而愛,逐月之月我都睇咗喇,最近睇緊不期副cp KimCop的《Gen Y The Series誰的青春不亂愛》

翡翠宮

elaine2808 發表於 20-12-25 09:57
我係播哂之後先睇,用左一日時間睇哂5集
睇完勁上頭,不停睇埋bkpp私下既野
套戲真係拍得好用心, ...

《以你的心》確實超高水準,台前幕後都一絲不苟。
而家聽ost個腦都會浮現劇入面的畫面,唯美浪漫揮之不去。

如果你會睇懸疑劇推薦《Manner of Death亡者之迷》跟播中

男爵府

我睇完陳情令加小說对hehe接受能力提高咗十倍只因我們天生一對我會入坑,好期待

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

karenlyk 發表於 20-11-9 18:53
係呀,BL劇係男男戀

我踩。

翡翠宮

lalala8128 發表於 20-12-25 10:42
我睇完陳情令加小說对hehe接受能力提高咗十倍只因我們天生一對我會入坑,好期待 ...

陳情令我未有興趣開,因為唔想睇古裝 不過人人都話小說寫得好好。

只因我們天生一對BrightWin做得好,MikeToptap(劇入面Bright朋友和哥哥) 呢條線都好睇

伯爵府

BK Milk勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 瞓得好勳章

我都睇吓先

首頁
12345...11

尾頁

跳至