夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

StellaIp0706 發表於 20-12-14 16:35
樓主孤寒嘅男人我即掉?你千奇未再生揾3萬起碼比一半痴根,我比2千叫佢煮啦?
...

佢點會俾一半我

大宅

somesome2020 發表於 20-12-14 16:41
樓主唔好用拍拖標準黎揀未來bb的爸爸

拍拖大家啱key開心就ok。唔駛付出好多錢

係,所以我先至有時候覺得自己好折墮,如果當初我冇同佢結婚幫佢生BB,而家住喺自己屋企有份工可以做自己想做嘅嘢買自己想買嘅嘢可能仲開心

大宅

alicenip 發表於 20-12-14 16:37
正常生仔睇醫生佢係應該要比啦,女人生仔咁辛苦唔係連少少錢都唔肯比啊?仲有比得$1000蚊家用會唔會少d?
...

同埋其實我已經成日暗示我已經好窮,但係佢都冇乜反應咁

大宅

Byyan 發表於 20-12-14 16:54
係,所以我先至有時候覺得自己好折墮,如果當初我冇同佢結婚幫佢生BB,而家住喺自己屋企有份工可以做自己 ...
咁你考唔考慮離婚返娘家?

伯爵府

Byyan 發表於 20-12-14 16:55

兩公婆吾洗暗示啦,直接同佢講加家用

大宅

肥肥寶 發表於 20-12-14 16:57
兩公婆吾洗暗示啦,直接同佢講加家用

我今晚試下同佢講,不過唔知佢會吾會聽完就算

大宅

真折墮重須過做女多多聲,如果你係我个女我會幫你揾律師九掂佢,屋企大門為你開我吾覺得佢重愛你?

大宅

somesome2020 發表於 20-12-14 16:56
咁你考唔考慮離婚返娘家?

其實我好矛盾,如果你問我想唔想變返以前嘅生活我梗係想啦,但係而家我始終生過小朋友有條疤痕,又有妊娠紋,如果真係離婚我覺得我好難再搵到另一半

大宅

StellaIp0706 發表於 20-12-14 17:06
真折墮重須過做女多多聲,如果你係我个女我會幫你揾律師九掂佢,屋企大門為你開我吾覺得佢重愛你?
...

其實佢唔係唔愛我嘅,都會關心我,但係喺錢銀方面真係冇情講

伯爵府

Byyan 發表於 20-12-14 17:08

其實某程度上愛可以用錢黎量度

大宅

Byyan 發表於 20-12-14 17:07
其實我好矛盾,如果你問我想唔想變返以前嘅生活我梗係想啦,但係而家我始終生過小朋友有條疤痕,又有妊娠 ...

你冇男人唔得?

返娘家單身好過貼錢做阿四啦

另一個男人就隨緣啦。我自己覺得唔難搵嘅。但都睇你要求呀。積唔積極搵,等等因素
你條疤又唔係生在臉上。其實男人邊得閒睇你個肚

大宅

Byyan 發表於 20-12-14 17:08

關心得把口ja ma,我都好關心你

所以呢啲咪係拍拖ok, 結婚唔ok.拍拖都係口行行,你tum下我,我tum下你,開心下

珍珠宮

我曾經都因為家用問題唔開心……我老公係孤寒種黎……送比我d禮物都係幾十蚊,有次串佢,佢終於送左條千幾蚊手鏈比我

不過你先生比1000蚊。。。。真係太過分wor

我先生會比一半家用我,上次因為家用問題嘈佢,好似連續兩個月無家用比我。之後佢就主動比3分2家用我,話佢唔係唔捨得,只係唔記得。但佢返工放工如果有順路ge單就做兼職司機,果d錢佢就做私己錢。

大宅

somesome2020 發表於 20-12-14 17:22
關心得把口ja ma,我都好關心你

所以呢啲咪係拍拖ok, 結婚唔ok.拍拖都係口行行,你tum下我,我tum下你, ...

唉! 自已都自悲睇吾起自己?你都係 比个孤寒dog牽住鼻子走一世陰公?現在二十世紀亞女有手有腳靠自已來得舒服,你咁願做一世免費妹仔繼續啦!!!

子爵府

回覆 Byyan 的帖子

先唔好講佢俾唔俾,依家屋租要AA,咁點解飯餸日用品要倒貼?用返你C6條formula ,佢起碼要負責一半費用啦,你咪同佢講返AA囉,唔使暗示

不過我覺得你要下一胎前,真係要諗一諗,你C6視錢如命,你係佢眼中心中好似唔值錢,好同意有啲JM所講,有時關心都係用錢衡量,如果係愛你,唔會咁樣同你計較錢,仲要扮聽唔到

大宅

除非男人做哂家務,服侍到你爽,咁你咪出錢

但係通常唔係咁丫嘛,好多時婚姻中,女人付出家務勞動,咁男人除左錢,仲可以付出乜野?

男爵府

問心佢係扮傻,由你入4b起我見唔到佢有咩作為囉,係係2樓個時咪叫做返應該做既事,但你出院坐月依度佢即打回原型,真心勸你諗下依個人仲值唔值得行埋下半生,你唔好再急要再生住,有左仲難走呀!

男爵府

Just tell him, he needs to share half of the cost of everything. If this does not work out, do not have baby as end up you will need to pay for all the baby expenses.

大宅

bsg 發表於 20-12-14 17:53
問心佢係扮傻,由你入4b起我見唔到佢有咩作為囉,係係2樓個時咪叫做返應該做既事,但你出院坐月依度佢即打 ...
所以咪懷疑個男人只關心樓主的子宮,唔係關心樓主

男爵府

回覆樓主:

咁已經都睇到將來,當你有難時一百幾十佢都唔加家用比你就知佢對你幾好,真係有小朋友你自己又負唔負擔到,怕到時都未必有AA

首頁
12345...6

尾頁

跳至