自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好多人口裡說著不,身體最誠實,有黃朋友好憎大陸,但依家係大陸開心到日日打緊籃球,乜罩都唔洗戴

公爵府

我都會等,想打國產嘅有咩問題?各人有自由。

子爵府

mlcbb 發表於 20-12-24 12:01
一定要打滅活疫苗既人點算好?

新冠肺炎|許樹昌︰科興臨床數據延遲公布 料一月未能如期送港

點算?咪等下先囉,有乜問題?

侯爵府

回覆樓主:

輝瑞都只係做咗第二期測驗,人數唔多,其實話百分比有九十以上,但時間唔長效用有幾耐都唔肯定,儲存方法亦容易發生問題,都唔係好,中國最少做到第三期,測試人數多,數據分析都應該比較繁複,加上有唔同國內家,耐啲都正常,不過都唔會打住,除非政府強制,有得揀都會睇多啲接種之後既數據,再作打算。

伯爵府

回覆樓主:

最初講到港的日期,唔係預計咩?
有遲緩好正常,都係預料之內.
而且等有更完整/全面啲數據唔係更好咩?
再加上全球都搶購中,有遲冇早亦都好正常喎

男爵府

牛年勳章

回覆樓主:

啲黃人話特登遲嚟,等啲官示範嘅時候係打外國貨

水晶宮

回覆樓主:

自由選擇,嘈咩

子爵府

黃人真係好鍾意無風起浪,搞是搞非!

伯爵府

yeunghung 發表於 20-12-25 03:15
輝瑞都只係做咗第二期測驗,人數唔多,其實話百分比有九十以上,但時間唔長效用有幾耐都唔肯定,儲存方法亦 ...

輝瑞只做左第二期
中國又測試人數多
可能新聞無報啦

大宅

回覆樓主:

有三種疫苖,高官特手自己撰,分批打第一批先,吾該快手d,多謝

伯爵府

janice_cat 發表於 20-12-25 07:49

有人就話信數據,輝瑞疫苗有嚴重負作用,所以就要打滅活疫苗,又鬧爆政府唔俾人打。但原來滅活疫苗就未公佈數據。

無風起浪既係咩人

子爵府

回覆樓主:

不也是中國疫苗,不要分得那麼細

https://www.paulhastings.com/zh/news/details/?id=62cff66e-2334-6428-811c-ff00004cbded

#從國外引進中國研製疫苗猶如掩耳盜铃,自欺欺人,妳愈排擠中國,中國卻愈要跟妳長相左右,如影隨形

水晶宮

mlcbb 發表於 20-12-25 09:14
有人就話信數據,輝瑞疫苗有嚴重負作用,所以就要打滅活疫苗,又鬧爆政府唔俾人打。但原來滅活疫苗就未公 ...

其實未出晒數據但唔係一次都未出麻,已出咗二期數據,而且對中國疫苗有信心嘅人始終都會打中國疫苗,等第三期出埋只係會更有信心,咁咪等出晒數據先打,個人選擇其實有咩問題?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實想打滅活疫苖都係對新技術無信心,同時使用和儲存方法複雜,又出現面癱的報道.
如果佢無咁多隠憂,相信大家都唔會要揀邊種疫苗.

珍珠宮

.

珍珠宮

Nicole-hui88 發表於 20-12-25 01:26
好多人口裡說著不,身體最誠實,有黃朋友好憎大陸,但依家係大陸開心到日日打緊籃球,乜罩都唔洗戴
...

呢個真
日日話憎,但早早plan定返去玩

水晶宮

mlcbb 發表於 20-12-24 12:01
一定要打滅活疫苗既人點算好?

新冠肺炎|許樹昌︰科興臨床數據延遲公布 料一月未能如期送港

新冠肺炎:土耳其衞生官員稱 初步顯示科興疫苗91.25%有效
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20201225/mobile/bkn-20201225020217615-1225_00992_001.html?eventsection=hk_intnews&eventid=402882b0756e4e5701758d3f92556b5e

內文:
科興為整合全球測試的數據,將疫苗的測試結果延到明年1月,巴西聖保羅州的布坦坦研究所周三(23日)也稱,因應科興的相關要求,將結果延遲公布15天。
~~~~~~~~~
有乜點算,只係延遲15天公布數據,一定要打滅活嘅人咪等多15天 問題不大的

子爵府

janice_cat 發表於 20-12-25 07:49

經過呢兩年,我深深體會到黃人大部分係自作聰明但又智商有限。

子爵府

回覆樓主:

謎底已經解開,原來土耳其昨天先公佈科興第三期測試,達九成一。現在只要將三地整合數據,一月中就可公佈。

珍珠宮

等囉,唔通學人唔满意就破壞、堵路、圍政府咩。

首頁
12345...8

尾頁

跳至