潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

tashalammm 發表於 21-1-15 12:16
之前見住幾件假貨賣出左,回應過果位jm,佢重死撐話vc會有專家check 唔會賣出到wo
我地客人睇相都見到件 ...

其實我見某會員係vc 買個袋都怪怪地,同我同款既感覺係有d 唔同

別墅

回覆樓主:

我就係收唔到錢個個
佢哋cs真係勁垃圾!不停loop話已成功匯左錢,但佢又證明唔到冇彈到筆錢,我有晒銀行信證明話bounce左,vs cs都仍然話匯出

咁你入票都可以彈票啦!你淨係比入票紙我唔代表真係成功收到錢㗎喎

大宅

hattienail 發表於 21-1-15 12:53
最好笑係你decline佢offer佢會加多幾十再出多次,煩死,人地唔接受會係因為幾十咩
...

街市買菜咩加幾十唔好買牌子野,我以前放個feline nano係FB,買家pm我話自己係學生,平一半賣俾佢,當我水魚,D人講價原因千奇百趣

男爵府

nakuru 發表於 21-1-15 17:09
我就係收唔到錢個個
佢哋cs真係勁垃圾!不停loop話已成功匯左錢,但佢又證明唔到冇彈到 ...

係呀,答問題係比官方答案咋,咁答得咁籠統咁官方我自己做咩唔睇Q and A呢

仲有你試吓上去個F B度睇吓就見到好多人鬧㗎啦,個個都話佢好鬼鼠點解連電話都冇,公司又冇電話有緊要事嘅時候嗰啲Online customer Service又幫唔到手

男爵府

Chunggg2020 發表於 21-1-15 17:11
街市買菜咩加幾十唔好買牌子野,我以前放個feline nano係FB,買家pm我話自己係學生,平一半賣俾佢 ...

佢以為買野好似茶餐廳叫凍飲咁樣,所以幾十蚊佢覺得比多我啦

問係學生可唔可以半價呢d奇人,個個行業都有遇到,都真係幾常出現,有時真係會諗點解係咪香港教育制度咁差,搞到啲學生覺得自己所有嘢都應該有折有優惠

大宅

hattienail 發表於 21-1-15 17:50
佢以為買野好似茶餐廳叫凍飲咁樣,所以幾十蚊佢覺得比多我啦

問係學生可唔可以半價呢d奇人 ...

我覺得學生哥應該用返學生品牌,唔知佢係咪借學生名議平買高賣姐

民房

回覆 hattienail 的帖子

我都有喺嗰度放個袋,commission 貴都算!我個全新冇用過既袋寄到比佢地之後突然收到佢哋 email 話我個貨有個位啲皮有問題!仲自行話我要降價比個買家三千幾蚊!
首先,我個袋全新!寄出嗰陣影左相係冇事!但佢哋死口唔認係佢地整花我個袋!仲要因為佢哋冇電話,只可以用個 app 同佢哋溝通!Contact 過佢哋幾次根本冇人跟進!最後叫我自己去 DHL 投訴!

第二,因為佢哋話我個袋啲皮有事所以個袋唔係全新,佢哋自行冇問過我就提議降價!身為賣家完全冇權反對佢哋嘅降價再開價,只可以接受或者收番個袋!

最後買家因為個袋啲皮問題連佢哋降個價都唔肯接受,所以最後我寄出比佢哋個新袋變咗個花咗皮嘅袋寄番比我!完全投訴無門!以後都唔會再用呢家野!

仲有,我知佢家公司會 offer 特別戶口比多人 follow 既 YouTuber 或者 IG account! 嗰班人不停 promote 佢哋係因為個特別戶口會完全唔收佢地任何手續費, commission, 所以佢哋先覺得呢間野 ok! 根本嗰班人都唔知有幾多成係真係佢地既長期用家 🤷🏻‍♀️

公爵府

Defedada 發表於 21-1-15 18:41

我都有喺嗰度放個袋,commission 貴都算!我個全新冇用過既袋寄到比佢地之後突然 ...

咁你真係好慘

大宅

我都有喺嗰度放個袋,commission 貴都算!我個全新冇用過既袋寄到比佢地之後突然 ...

仲衰格咁都得

男爵府

嘩,咁黑暗?

你有無去消委會投訴佢地

我覺得佢哋間公司話會檢查其實都唔知有冇檢查,又或者可能佢哋Office啲員工攞咗嚟玩
試,所以你個袋先會花左

我淨係見到佢個F B成日有啲鬼佬打問題,如果啲問題係關於追究或投訴嘅話佢哋就唔會覆,如果係有生意嘅話個comment底下就會有人覆.....
我睇完之後我覺得呢間野咁樣做生意真係好差

男爵府

係呀同埋我見到嗰個乜嘢黑咪都有推薦佢
,佢好似仲有喺呢個網站度買咗袋添,我以為信得過

別墅

嘩!好賤呀

男爵府

痴線,真係好離譜!!

複式洋房

hattienail 發表於 21-1-14 07:28
從來冇試過同過一個服務係咁差咁差,絕對係需要打一篇文章去提醒各位Jm 要小心呢間野

是咁的,因為黎緊會 ...

我以前試過係https://www.reebonz.com/hk放袋,我上載袋相,佢會派人黎收袋,之後再影相,報價,幫我賣。

我又覺得幾好,感覺好穩陣。

男爵府

ssyytt 發表於 21-1-16 00:39
我以前試過係https://www.reebonz.com/hk放袋,我上載袋相,佢會派人黎收袋,之後再影相,報價,幫我賣。
...

我諗住攞去上樓2手店算啦。費事煩啦

男爵府

起碼即刻現金,寄賣都費事啦,一陣又有咩意外,寧願低少少

侯爵府

hattienail 發表於 21-1-16 01:27
起碼即刻現金,寄賣都費事啦,一陣又有咩意外,寧願低少少

唔好拎去brandofx, 價真係好低, 以前唔識賣左比佢地,感覺好蝕

有d ig shop 都收斷,價錢都都可以

男爵府

luvysl_blythe 發表於 21-1-16 09:47
唔好拎去brandofx, 價真係好低, 以前唔識賣左比佢地,感覺好蝕

有d ig shop 都收斷,價錢都都 ...

我問過幾間IG shop 都只有寄賣啊

侯爵府

Showy 發表於 21-1-16 10:13
我問過幾間IG shop 都只有寄賣啊

我pm 你

不過佢地唔係即時比錢你,都要check 左ok 隔幾日先收到錢,我上次買GB hobo 中size, 寄賣同收斷都係差千幾蚊,我直接賣鬼左去算

如果要即時收錢,我諗只有米x 站同brandxxx

男爵府

luvysl_blythe 發表於 21-1-16 10:19
我pm 你

不過佢地唔係即時比錢你,都要check 左ok 隔幾日先收到錢,我上次買GB hobo 中size, 寄賣 ...

唔該晒你呀,咁幾日後收到錢都OK嘅,反正個袋都係擺響度,希望佢個價錢唔會太差啦

首頁

尾頁

跳至