夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

小芯睇路 發表於 21-3-28 18:11
我依家好返好多只要搵啲嘢嚟做吓,充實自己

努力讀書,有空閒時間就學一啲有興趣嘅嘢,發掘自己興趣,或者可能會係你將來嘅職業,或對職業有幫助。考完DSE仲要面對大學同未來出社會工作,每一階段都係要重新接觸,將精力專注呢方面先。至於拍拖方面,緣份天注定,如果你地有緣嘅,讀完書後大家有穩定工作都可以一齊,但提醒你,每一段感情是否真係真命天子?即使結咗婚都會變,所以唔好喺呢個位太執著,喊過就算,好好準備面對將來,選擇到個正確決定去過生活吧!

大宅

farm712 發表於 21-3-26 19:45
17 歲上 BK
17 歲,去行山游水打籃球,享受下青春,拍多幾次拖,讀好書,去下遊行。 ...

認同,17歲好好享受你架青春、到你18歲那個男仔已經唔太重要!

不過你好叻女,識得在這裡出post

你故事會吸引了我們很多媽媽,提醒我青春已經好遙遠

珍珠宮

farm712 發表於 21-3-26 19:45
17 歲上 BK
17 歲,去行山游水打籃球,享受下青春,拍多幾次拖,讀好書,去下遊行。 ...
對,我女也比樓主大幾年咋,我叫我女兒讀到大學才拍拖啦,好好ENJOY學校生活同住偽宿舍的生活,過了就回味也沒有用.好似我甘,我以前也住過宿舍,諗回,好懷念以前讀書的時間...

而家我女大學畢業了,又開始拍拖,選擇對象都多啲同好啲...他們也是初戀期但我也叫佢同男友有好的事業才好打算結婚,最少有自己的住處先..

樓主:大家也羨慕你的,因後生,但唔好做啲自己沒有結果的事情...時間會沖淡...我信的,我離婚了,好像你這樣,但過了一兩個月,個心會好啲,可能我寄情工作,又學啲興趣班,又有識多啲朋友仔...
時間好快過...

加油了...想下一些前路係美好的...

別墅

甘攪笑走左入黎……重要系入左夫妻感情既……系咪轉貼架……定系父母發現個女既post轉過黎睇點攪……

別墅

小芯睇路 發表於 21-3-26 10:42

但係斬完欖之後嗰一日我喊到收唔到聲,明知第二日要考試, ...

17歲嘅女仔以為戀愛大過天,但係其實當你去到其他嘅地方或者上咗大學之後就會發覺原來呢個世界好大,可能你遲下會遇到更適合你嘅人,老土啲講句,係你嘅永遠都係你,走唔甩,唔係你嘅你點追求都唔會得到

別墅

SaMaMaSa 發表於 21-3-29 09:23
認同,17歲好好享受你架青春、到你18歲那個男仔已經唔太重要!

不過你好叻女,識得在這裡出post:h ...

青春真好,好羨慕

民房

考埋DSE再一齊都未遲

珍珠宮

Up

子爵府

回覆 小芯睇路 的帖子

學生時期的愛情是最真摯, 冇條件, 冇利益的考慮, 將來所遇到的已不一樣了. 即使所謂條件再好, 其實都只係條件, 並不是愛情那回事了...好好珍惜緣份, 現在專心讀書, 如果是真心的, 一定會等待你的

大宅

https://youtu.be/kTzUwhPuIwg
我們都是這樣長大的

男爵府

妹妹,好好讀好書,將呢份感情放係心度,當你入大學後,遲下你會發現世界好大,好多選擇比自己

首頁

尾頁

跳至