自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

angel503 發表於 21-5-22 06:47
有圖嗎?thanks

我媽咪用呢個,但要上網係美國訂返黎,等成個月先有。之後佢上網睇Facebook 搵@bemyselfshop.hk 呢間買,有現貨。我見佢一盒都算用得耐,宜家用緊第二盒,濕疹都差唔多好返哂,紅印都退左

侯爵府

lky3107 發表於 21-5-22 11:29
我呢排都有
最慘生係面
我可能同樓主唔同

濕疹好困擾……已睇中E,
多謝各位……
此病令我厭世!

侯爵府

Travelgoimd 發表於 21-5-22 19:37
我媽咪用呢個,但要上網係美國訂返黎,等成個月先有。之後佢上網睇Facebook 搵@bemyselfshop.hk 呢間買, ...

係咪有特別成分??
衹用呢個無睇中E?

子爵府

回覆 平平常常 的帖子

請問如果係額頭有紅點呢?我都系呢兩年有。會痕。

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

試左網上幾興既有機蘆薈 cream

搽左兩星期見效

複式洋房

朱古力包包 發表於 21-5-23 21:28
係咪有特別成分??
衹用呢個無睇中E?

佢係死海礦物質成分,對皮膚好有營養,靠滲透入皮膚底層,所以可以改善到濕疹,我有時有傷口或者俾蚊咬都用佢,快消。

早一年前我媽咪都有睇中醫,但keep左半年都一直反反覆覆,有時手起,有時又到腳,痕起上黎都訓唔好。之後佢又係上網睇話死海嘅成分可能有效,就去買左呢個試,結果就好返7788。

所以佢應該算係兩樣都有,配合一齊用,如果希望斷尾,濕疹真係要內外調理。

珍珠宮

朱古力包包 發表於 21-5-20 20:34
後天有(約1年半)……好困擾,原本好左好多……上個月M前多咗紅點(主要在左右胸邊……左右陰部側……呢幾晚痕 ...
確實係濕疹?我朋友個女bb時 已開始有濕疹,到依家剛升中都冇改善,早排有朋友介紹咗過中醫俾佢,佢話個女食咗幾日藥就見到有改善,你有冇興趣去試下?我都有敏感,亦有濕疹,我都想去試下睇,但對我黎講太遠(在大埔),未 的 起心肝去

子爵府

回覆 朱古力包包 的帖子

樓主加油,我好多年前2邊胸痕到番工喊左出黎,真係好辛苦,又紅色一達達好核,最後都係睇醫生搽類固醇,好番先唔用藥膏慢慢用其他方法,因為真係好崩潰,手腳還可以R,胸真係R唔到

侯爵府

rainbow000 發表於 21-5-23 22:39

樓主加油,我好多年前2邊胸痕到番工喊左出黎,真係好辛苦,又紅色一達達好核,最 ...

我明!可以告訴我點E??
我要揾唔到原因……除了壓力……
生老病死……唔易捱

男爵府

畀面勳章

你要戒糖呀!糖份會加速發炎

侯爵府

averymom 發表於 21-5-23 23:40
你要戒糖呀!糖份會加速發炎

我無吃糖除了蜜糖!

子爵府

我勸你睇左醫生搽類固醇先,起碼回復到正常生活,先再慢慢調理介口,而家仲要夏天,戴bra出哂汗又痕到飛起,睇左醫生先啦

男爵府

畀面勳章

朱古力包包 發表於 21-5-23 23:40
我無吃糖除了蜜糖!

Fyr

侯爵府

averymom 發表於 21-5-24 00:03
Fyr

Thanks,
即我不可吃蜜!??
我1.5年前無lala出濕疹!
但我吃蜜糖已超過20年!
咁貼??

侯爵府

rainbow000 發表於 21-5-23 23:50

我勸你睇左醫生搽類固醇先,起碼回復到正常生活,先再慢慢調理介口,而家仲要夏天 ...

又痕醒(已約7,8晚)……此病令我生無可戀!

侯爵府

我仔濕疹多年,
搽乜都冇用,
佢自己介口,
淨飲暖水,其他凍飲介哂
巳好8成,再介芒果熱毒食物,
沖涼用soap好返哂。
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

男爵府

回覆樓主:

人體從皮膚去除毒素可能會引起濕疹。
身體會透過排便、嘔吐及皮膚三個渠道排出廢物,當身體積聚過多毒素,便會透過我們最大的器官──皮膚排泄出來。
濕疹亦是身體酸性過高的跡象,因此我們的飲食和生活方式會直接影響我們的健康。

要治癒濕疹,唯一方法是從飲食習慣與生活方式着手,由內至外杜絕濕疹。治療濕疹的藥膏雖然能令皮疹減退,但只會令毒素留在體內。

我們該怎麼辦?

1. 避免攝取三種毒素──乳製品、糖和咖啡因。

2. 不要進食加工食品、汽水,化學糖及化學食品添加劑。

3. 鹼化身體。

4. 增加消化酶。

5. 增加腸道益生菌。

6. 淨化結腸和肝臟系統。

男爵府

issactmaria 發表於 21-5-24 07:06
人體從皮膚去除毒素可能會引起濕疹。
身體會透過排便、嘔吐及皮膚三個渠道排出廢物,當身體積聚過多毒素, ...

為甚麼不應進食乳製品?

乳製品是酸性灰食品,任何乳製品,包括鮮奶、奶粉、芝士、乳酪和奶酪都會增加身體的酸性,令身體會以骨骼中的碳酸鈣來中和體內的酸。

那樣能攝取足夠的蛋白質及鈣質嗎?

其實很多穀物和蔬菜都含有比乳製品豐富的蛋白質(每含100卡路里熱量的西蘭花含有11.2克蛋白質,牛肉只含5.2克。)藜麥含有完全蛋白,能與米飯一同烹調。
深色綠葉蔬菜含有的鈣質更容易被人體吸收。
杏仁奶所含鈣質和牛奶相同,杏仁奶的鹼性更比牛奶高,所以對身體較好。

男爵府

issactmaria 發表於 21-5-24 07:06
為甚麼不應進食乳製品?

乳製品是酸性灰食品,任何乳製品,包括鮮奶、奶粉、芝士、乳酪和奶酪都會增加身 ...

為甚麼不應攝取糖分?

臨床及科學已證明糖會降低我們的免疫系統功能。
體內的糖分愈多,免疫系統內白血球及其他細胞的功能便會減退,對大腦中的阿片受體亦會有影響,因此糖分會使人上癮,難以控制。

(http://www.askdrsears.com/topics/family-nutrition/sugar/harmful-effects-excess-sugar)

為甚麼不應攝取咖啡因?

咖啡因會令身體快速釋放糖分至血液系統,提高血糖。
咖啡的酸鹼度屬高度酸性,令身體積聚毒素,對阿片受體會有影響,因此同樣會使人上癮,難以控制。

(http://www.avoiddisease.com/Caffeine.html)

男爵府

issactmaria 發表於 21-5-24 07:07
為甚麼不應攝取糖分?

臨床及科學已證明糖會降低我們的免疫系統功能。

為甚麼不應進食加工食品、汽水及化學食品添加劑?

我們的飲食習慣對健康有直接影響,我們的身體不能消化加工食品、食物化學劑和人工食品添加劑,化學物質會積聚在體內,令我們的過濾系統──肝臟負荷過重。

首頁

尾頁

跳至