潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ILA 發表於 21-5-27 18:04
嘩!呢啲SA唔止天使,係大仙級。
但外國同香港情況唔同,無得比較。希望你去英國開到條新血路出嚟同大家分 ...

佢仲要話佢低配可能德國唔興h ? 如果唔係疫情我實撲去搵佢啦

男爵府

ChristyHayden 發表於 21-5-27 18:08
期待你衝出香港的海外H直擊報導啊!

一陣唔覺意洗埋d學費要提早番歸呀

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

hattienail 發表於 21-5-27 18:06
聽聞而家果邊sa認亞洲人樣,呃人買好多又唔放袋,唔知真唔真呢?有無jm有英國購買經歷呀?
...

絕對係,因為太多黃種人爆力配貨。
外國sa唔一定比香港好,一樣係緣分遊戲。

你去到之後千祈唔好似香港咁買得咁快,搵到固定sa落去吹下水唔買都一定要次次買好多,忍耐下。聽閒英國主力出qb比local客,外國人大力配貨都未必有袋。你慢慢買,點都會買到d靚spec non quota bag。
work hard PLAY hard

公爵府

hattienail 發表於 21-5-27 18:09
佢仲要話佢低配可能德國唔興h ? 如果唔係疫情我實撲去搵佢啦

德國如果大城市疫情之前都好多遊客㗎,慕尼黑間鋪好大好靚,我去過幾次都係問乜冇乜㗎,有一次我臨走個SA循例又係問吓”Would you like to see anything else? Except bags....”

嗱佢笑住咁講嘅氣氛輕鬆講笑咁嘅,我都明白佢呢啲遊客區日日都俾人問袋,我都唔介意佢咁直接
Local興唔興我就唔知,不過我估冇london paris咁多本地客啩,當然嗰邊都唔少亞洲人

Btw 英國我2019去Manchester Selfridges 好多 non-QB on shelf 仲要靚色,又少人,好行過london d 鋪好多,silver jewelry 大量選擇
你多啲出城呀

公爵府

jenniferK 發表於 21-5-27 19:49
你啱呀,果時我問24/24個SA第一句就問”Do you live here?” 係都可以留意,我只係開會留幾日咋,咁即係無啦

男爵府

jenniferK 發表於 21-5-27 19:49

係呀,都有聽過,所以諗住到時睇下點先英國其實都仲有好多內地客爆買

男爵府

Miyazaki 發表於 21-5-27 20:47

德國如果大城市疫情之前都好多遊客㗎,慕尼黑間鋪好大好靚 ...

咁有時間可以去碌下喎,如果on shelf又唔錯

wcpcelia    發表於 21-5-28 11:31

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

Miyazaki 發表於 21-5-27 20:56
你啱呀,果時我問24/24個SA第一句就問”Do you live here?” 係都可以留意,我只係開會留幾日咋,咁即係無 ...

好醒佢地而家,之前朋友話連lv都會問住邊,跟住大部分款都話未有貨

子爵府

大宅

hattienail 發表於 21-5-27 17:48
我呢隻未算,我朋友係德國你話係咪靚到痴左線,一set 咁出比佢喎,呢d sa要攬住黎錫:kiss ...

好鬼靚!羨慕

男爵府

回覆樓主:

好靚

我好想要一隻。

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

hattienail 發表於 21-5-26 19:05
終於有我份,恨左好耐,原本去到諗住買少少嘢,點知真係乜嘢都冇得返啲舊少少款嘅衫,好恐 ...

好靚呀

大宅

hattienail 發表於 21-5-26 19:05
終於有我份,恨左好耐,原本去到諗住買少少嘢,點知真係乜嘢都冇得返啲舊少少款嘅衫,好恐 ...

靚呀,請問係咪PM size?
其實呢一隻小飛馬係限量定係會定期都有出?

男爵府

BduckduckB 發表於 21-5-28 16:54
靚呀,請問係咪PM size?
其實呢一隻小飛馬係限量定係會定期都有出?

Pm 呀,唔知呀,呢度有無jm 大大可以解答呀

首頁

尾頁

跳至