自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

princessgw 發表於 21-7-8 20:25
因為打手
因為低質pr
因為新xx既鄭生係bk既股東,係bk 要唱好老細

oh

男爵府

咪係。。大家標準好低下。。仲會係咁讚

大宅

978212 發表於 21-7-8 21:03
一本書上睇到嘅:當一個社會,當履行職責成為功績,當最基本嘅道德成為美德,當所有人都失去咗正確嘅價值判 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

BK最大股東係集團的掌舵人,
打手自然多.
如說話去到太盡,小心被禁言

珍珠宮

mandy952 發表於 21-7-8 21:40
補救到就唔使拆啦

新聞內都有專業人事講,或可加固補救。可能費事買家疑神疑鬼,拆兩座半製成品,救公司形象。。。。畢竟佢地香港仲有不少盤要賣

珍珠宮

princessgw 發表於 21-7-8 20:25
因為打手
因為低質pr
因為新xx既鄭生係bk既股東,係bk 要唱好老細

唔講唔知
我有輕輕讚過下

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mini122 發表於 21-7-8 21:39
唔怪得知,真係有咁多打手㗎?近年我見其他討論區,啲人捧到佢上天咁滯,直頭拍得住新鴻A啲質素
...

佢個商場爆Covid, 轉頭派幾個機械人出來轉幾個圈,跟住就癲盡口碑。
點到你唔報佢d宣傳攻略同派銀彈政策!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

今次真係肉酸死!以後實俾人笑!

公爵府

BK Milk勳章

evip 發表於 21-7-9 08:13
佢個商場爆Covid, 轉頭派幾個機械人出來轉幾個圈,跟住就癲盡口碑。
點到你唔報佢d宣傳攻略同派銀彈政策! ...

咁唔通乜都唔做就好咩?你唔滿意佢佢做乜都錯架啦!人地派錢都係吸引返d客ja,而且商人唔諗住賺錢唔通賺空氣?你睇李+xd樓比人鬧到死咪乜都唔肯做。

珍珠宮

有錢搵定律師、會計師、公關... 明顯地計好數、計好時間、有噻策略
賣完先搞拆樓,交吉時間冇可能冇影響,買家就要承擔時間成本同樓價風險。

水晶宮

吓!成件補鑊已經處理得好好喎
有鑊就補,主動自爆已經俾被爆爭好遠,有幾個方法補償給買家、加埋整個重建過程,呢度估計都嘔返10億出嚟?
有人一世無做錯過嘢
我唔係打手,只係從事件不同角度的睇法

水晶宮

mizuho 發表於 21-7-9 08:33
有錢搵定律師、會計師、公關... 明顯地計好數、計好時間、有噻策略
賣完先搞拆樓,交吉時間冇可能冇影響, ...

咁大機構一定會做,仲要係咁注重形象嘅企業。
不過我唔覺得依家有衰嘢係可以冚到咁耐,咁大件事,起樓咁多人做,消息傳得好快㗎

珍珠宮

auhiyo 發表於 21-7-9 08:23
咁唔通乜都唔做就好咩?你唔滿意佢佢做乜都錯架啦!人地派錢都係吸引返d客ja,而且商人唔諗住賺 ...

係咪起碼要交代一下原因,點解有咁大嘅紕漏呢?
起樓係一個大project,理應好早就需要認證,唔可能攞到賣樓批准先發現樓宇唔達標。中間有冇人犯錯?有冇compliance violation?

唔係話俾錢就可以當冇事,起碼得俾公眾知道原因,同埋有咩做可以防止再發生。

水晶宮

咁唔通乜都唔做就好咩?你唔滿意佢佢做乜都錯架啦!人地派錢都係吸引返d客ja,而且商人唔諗住賺 ...

除咗K11 Musea出事後樣樣會主動做及派錢外,仲有邊個地方都有??
我驚我再讚又俾人話係打手
但我一定要讚呢間公司嘅公關及老闆聰明唔算盡。
拆樓呢件事,有事實證明先好講咩賣晒先宣布做錯,否則好易被人告,我覺得

珍珠宮

Cheddar85ang 發表於 21-7-9 08:35
吓!成件補鑊已經處理得好好喎
有鑊就補,主動自爆已經俾被爆爭好遠,有幾個方法補償給買家、加 ...

同意!起樓監督驗樓,大家知道流程係點?新世界係client, 而家有問題係consultant +contractor喎!大家會唔會諗多左? 我都唔係打手!

公爵府

BK Milk勳章

mizuho 發表於 21-7-9 08:40
係咪起碼要交代一下原因,點解有咁大嘅紕漏呢?
起樓係一個大project,理應好早就需要認證,唔可能攞到賣 ...

唔係查緊咩?而且我唔係做建築真係唔知驗樓應該係幾時驗!賣樓而家真係好多未起已經賣緊,但係人為錯誤係一定,而家要查係邊個環節出錯,而且佢比買家方案揀woo, 比其他黑心個家要你硬食好好多啦!

珍珠宮

auhiyo 發表於 21-7-9 08:47
唔係查緊咩?而且我唔係做建築真係唔知驗樓應該係幾時驗!賣樓而家真係好多未起已經賣緊,但係 ...

拆卸重建呢個方案,我認為咁樣處理好穩妥,係一勞永逸同保障到日後安全嘅方法,我只係議事論事!

公爵府

BK Milk勳章

bobosweet 發表於 21-7-9 08:55
拆卸重建呢個方案,我認為咁樣處理好穩妥,係一勞永逸同保障到日後安全嘅方法,我只係議事論事!
...

我覺得拆係應該,佢做得好係俾買家有提方案解決,冇信心既可以退錢,等得既還息都唔差,真心好過其他公司出錯都要個客硬食。

公爵府

冇話佢做乜唔好,係讚佢醒。

唔滿意你!

公爵府

回覆樓主:

佢今次單嘢,正路係要揾ICAC 調查,仲要查屋宇處。
唔係肯拆就算。

首頁

尾頁

跳至