自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上次屋企人有事入院,交晒文件之後一日,
Bowtie就有專員聯絡我同我解釋返嗰進度,唔係話特別好服務,但至少唔洗三催四請先賠錢,
唯一係要自己填下form咁囉

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

跟我的都跟了3X幾年,跟得好好,
因見佢跟我公司各樣都跟得好又有交帶又會提醒我,所以我自己私人的都揾佢。

子爵府

maywong627 發表於 21-8-26 13:34
之前跟開我保單嗰agent又已經轉咗行...又變左孤兒單...
其實好似都好難揾到嗰跟足一世嘅好agent
諗緊不如自 ...

點跟足一世喎?
唔轉行都會退休㗎!

子爵府

Kardz 發表於 21-8-27 00:30
你試下, 你病左, 之後搵極都搵唔到個agent,
你就會明白有幾慘啦下話?

其實自己了解多啲份保單有乜保障範圍都唔使搵agent 的,填好曬表格及寄齊所有醫院單據已經可以。我從來都冇搵過我agent 幫手,寄咗掛號去大約兩至三個星期已收到支票。

禁止訪問

大宅

maywong627 發表於 21-8-26 13:42
係呀, 我就係想聽多d jm們嘅意見
bupx 可能真係專業, 但個cs咁差, 真係令人卻步
你知啦 cs某程度上係代表一 ...

Bupa 經常留難,之前用axa都唔會

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

式那,我幫我爸搞,足足搞足半年,其間佢地成日甩甩漏漏,我同佢地同時call report ,佢地3個月都可以收唔到,仲賴係醫管局慢,cs姐姐感覺唔正常,打去問人地覆2個月前已經send左比式那。。。所以佢地要再call report 又再等。。。

珍珠宮

Babetoto 發表於 21-8-28 23:00
式那,我幫我爸搞,足足搞足半年,其間佢地成日甩甩漏漏,我同佢地同時call report ,佢地3個月都可以收唔 ...

全家去年買咗cixxx高端,剛過1年,應該耍cut嗎? 但我同c6都有長期覆診的病,cut咗應該第二間都好難買返

侯爵府

畀面勳章

之前跟開我保單嗰agent又已經轉咗行...又變左孤兒單...
諗緊不如自 ...

你係邊間買呀?我介紹個 agent 比你、佢跟左我地成班朋友十幾年啦⋯⋯24小時都搵到佢!好 agent 一名

男爵府

sabun 發表於 21-8-28 23:26

全家去年買咗cixxx高端,剛過1年,應該耍cut嗎? ...

我爸全程都係公立醫院,條數幾千蚊左右,都可以搞咁耐。。。我自己果d保險交左單,第二日已經出claim。(當然有agent跟)最後式那係claim足既,不過一定要mon住佢地個進度,同埋d單一定要留多個copy, 可能係果次係我唔好彩姐。。。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

朋友agent移左民添

複式洋房

2024勳章

我用cigxx, 無agent 跟, 用app 上載醫生紙報告, 一星期到claim 到, 有問題就即接用app CS 直接問,hotline 話稍後覆,最後都係復~整體上大概都滿意

珍珠宮

回覆樓主:

九成都會變的,你能保證一份工做一世?

保險跑唔到數要離職的

大宅

開心吸收勳章

諗緊不如自 ...
我自己都有用BUXX,雖然我唔係claim啲大數,但有唔明打上CS,佢哋都答到我問題。我就未試過因為佢哋啲CS而搞到claim 唔到錢了。

水晶宮

畀面勳章

諗緊不如自 ...

我全家+娘家用果個agent 已經跟左我地廿幾年,宜家已經6x歲

首頁

尾頁

跳至