夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Icyyyyy 發表於 21-9-23 00:21
我小朋友早產, 所以自己先出院, 已提先同老公講今日可以出院,但最終佢話做緊嘢行唔開,叫個common friend ...

男人係粗心大意的,同事老婆生仔,佢諗住無咁快生得,去咗打麻雀,之後一嘈交就攞返出來講。

大宅

2021可愛聖誕B勳章

HOPEFORBB 發表於 21-9-30 11:02
回覆 Theresa226 的帖子

你都係放開啲,至於生第二個,你就真係諗清楚

係,竟然記得我 住屋問題暫時叫好少少(過多排有人搬走 )我諗會好d,至於生第二個,我諗我會掙扎到停經

大宅

2021可愛聖誕B勳章

秋天與楓葉 發表於 21-9-30 10:15
可以搵專業人士接受輔導

希望唔使,其實自己都努力中 個女優先,帶多d佢出去玩,忙d就唔會亂諗野

男爵府

HOPEFORBB 發表於 21-9-30 11:02
回覆 Theresa226 的帖子

你都係放開啲,至於生第二個,你就真係諗清楚

樓主你咁既環境仲生?

大宅

我小朋友早產, 所以自己先出院, 已提先同老公講今日可以出院,但最終佢話做緊嘢行唔開,叫個common friend ...

樓主我明白你感受,可能女人比較敏感。我當年小產,第一晚隊友冇留屋企陪我,反而同朋友去打波,然後叫6299黎煮飯比我食,我覺得好豬,我到而家仲有條刺!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

macmac2017 發表於 21-9-24 23:23
我欣賞肯誠實面對自己感覺嘅人。你唔開心,好正常,唔係你嘅問題!我都係半個過來人。
我生第一個小朋友時 ...
SORRY JM,
你62, 真係極品
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Theresa226 發表於 21-10-3 21:23
係,竟然記得我 住屋問題暫時叫好少少(過多排有人搬走 )我諗會好d,至於生第二個, ...
5好掛, JM想生
公海現在時不時有POST, 講D 後生埋怨父母,乜都冇留下就帶佢出來捱世界....
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

無接出院,老婆一定唔開心㗎

複式洋房

回覆樓主:

生仔咁重要,無接出院老婆當然唔開心

複式洋房

del

大宅

Sorry, 接受唔到囉,生完仔都唔接,我會好傷心。想像唔到我會點對返佢。

大宅

joypoint 發表於 21-10-5 23:29
樓主我明白你感受,可能女人比較敏感。我當年小產,第一晚隊友冇留屋企陪我,反而同朋友去打波,然後叫629 ...

吓,恕我直言,人黎架?小產咁需要人安慰既時侯,竟然寧願去打波,我覺得太過份啦

cathngai    發表於 21-10-30 10:41

子爵府

其實妳媽媽都有陪妳出院,都感恩

我之前所有產檢都係自己一個去,在產房都係我自己

那時都有些感覺不好

現在幾乎d時間都要照顧小孩,無乜時間嬲老公

大宅

唔好唔開心,佢番工做野,都係為頭家!我同奶奶住,生完bb都係奶奶接我出院!得我自己出院,bb 要留院照燈
仲要親生父母先可以入病房同護士傾!
果時咩都唔識,得我一個同護士傾bb問題,我自己一個喊到痴晒線,奶奶係門口等,真係好無助!
老公放工就一齊去探bb,過左幾日bb出院,都係得我同奶奶接出院!
我又冇介意老公冇接出院,有親人幫手已經好好,佢有陪產就算啦!
唔係份份工都咁善解人意,會體諒員工
加油,好少事,知道會有唔開心,
多啲諗去邊玩食咩好,分散吓,
卡住呢永遠都解決唔到嘅問題都冇用
過咗去點做都改變唔到,

大宅

或者同老公坦白講,當日你冇黎接我真係唔開心,但我都明白你要工作都係為我同小朋友

大宅

joypoint 發表於 21-10-5 23:29
樓主我明白你感受,可能女人比較敏感。我當年小產,第一晚隊友冇留屋企陪我,反而同朋友去打波,然後叫629 ...

去玩接受唔到,返工就話搵錢冇辦法姐!
去左玩,買10個CC都唔想原諒佢

侯爵府

回覆樓主:

樓主我明白你呀!生仔係女人搵命搏嘅事、生完仔好需要另一半嘅陪伴、安慰;但你老公令你覺得佢唔重視、你一定唔開心啦!之後佢有冇幫手湊b?做個好爸爸?
我都有類似經歷、都有呢條刺喺心、時間比你更長;當年生B、佢話工作忙冇請假、一日都冇請;雖然佢有接我哋出院、但返到屋企就唔多幫手、亦冇乜關心;當然我明佢返工都會好攰、但產婦生完係好需要休息、偏偏我日夜都要湊、半夜叫佢幫我沖支奶、佢唔願意嘅嘴臉我仍然記得;點解生bb係我一個人嘅事咩?佢冇責任?
我好後悔同佢結婚生仔

複式洋房

我上年4月係瑪麗開刀生完,老公有黎接我出院,當時仲係疫情期間,佢帶我坐巴士返屯門娘家你又點睇?

我宜家諗返先點解自己咁蠢唔識自己call車or的士………行去巴士站果段路我個傷口都幾痛下,要好慢好慢咁行。但呀女出院老公就識得叫佢哥哥黎接返屋企(我同呀女分開出院)。

老公話佢愛我,但從佢平時既行為細節諗返,其實就有答案。

別墅

我第二胎都係早產,但個囡要住7日醫院先走得,所以佢冇接我出院(因為佢話好忙),到個囡出得院又好突然,所以我都係同我亞媽去接佢出院,因為佢個段時間真係好忙,我都有比說話佢聽,但佢已經一有空閒時間就返一返尼睇我地,所以我都冇再話佢!如果你知道佢真係忙行唔開,唯有體諒一下,我知可能會話有咩重要得過個刻,但都冇辦法!我初初都有咁諗過,但佢又唔係扮忙,係真係忙就包容下。

侯爵府

tintiniloveu 發表於 21-10-30 11:24
我上年4月係瑪麗開刀生完,老公有黎接我出院,當時仲係疫情期間,佢帶我坐巴士返屯門娘家你又點睇?

我宜 ...

开完刀搭巴士登下登下、好慘姐!

首頁

尾頁

跳至