自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

小豬Pigpig 發表於 21-10-12 19:44
全日唔覺餓,腸胃十分唔舒服,成日以為自己有不治之症

我依牌除咗會餓之外, 其他都中呀...我係咪有病呀?

公爵府

好媽媽勳章

最嚴重係不停想自殺,乖乖地食藥就無事

男爵府

回覆樓主:

成日諗生存都唔知為咩,覺得呢個世界冇人明白我,了解我

我唔會自殺,但好想自己快啲自然咁死去

人哋永遠只會見到我正常嗰一面,但內心其實係好不安,會無端端夜晚喊,對鏡鬧,自言自語(但自己係知嘅)
回過神之後又清醒番

宜家見咗精神輔導幾個月,有改善

利申:呢2年經歷過媽媽喺我結婚前離世。結婚後半年老公出軌+貓貓養咗1年都冇又離世,宜家準備入紙離婚

大宅

rainlamrainlam 發表於 21-10-12 19:38
想問下一些試過有情緒病既過來人,試過最嚴重是有什麼病徵?!有無直接影響身體健康?? ...

長期食唔到 訓唔到
聞到野食味就嘔
長期唔食野又胃痛
一靜落黎 得自己一個人 啲眼淚就唔停咁流
試過坐喺街邊數前面幢樓有幾多層
估跳落黎死唔死得
試過想行出馬路俾車撞
試過(emoji)手
試過想開窗跳落去
再後期 已經出唔到街 唔敢見人
試過出幾次街都嘔
試過一次坐巴士 好暈 想嘔 心跳好快
好似就快死咁
體重輕左好多
最後靠睇心理醫生 食藥 見輔導員
為期九個月左右 慢慢好轉 減藥 好返

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 kitlinggloria 的帖子

如果真系顶吾顺,去睇你个区的有情绪科的家庭医生先,收费是平宜得多(你可上纲查情绪科家庭医生),我初睇都系几佰元一次,但如果要食药就大概一千多元两星期药,之后可以请他转介去政府排期。我都争札左成个月先开始食药,而家先知道食左药真系对情绪好有帮助, JM吾好怕食药。吾好等到严重的时候就要落重药啦,JM加油。

首頁

尾頁

跳至