潮流時尚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

chromehearts 發表於 21-12-21 17:02
咁大件事…呢兩日sa姐姐冇覆我whatsapp,好似係放假….

希望佢聽日覆我….我啱啱先想話訂條黑玉c…

黑玉有得訂喎,24/12 截。
SA 話知我啲衰嘢,叫我訂黑玉C,因為之前叫我買粉紅色,我話唔中意粉紅色,佢叫我見到實物唔好喊,然後有日落去,佢又真係拎實物俾我睇,然後喺佢恥笑聲中樣衰衰俾錢⋯

公爵府

各位各位唔好咁恐慌住先啦,H唔係第一次停訂jewelry, 以我所知久唔久某D popular款工匠做唔切都會截單一段時間,會開返嘅。
大家用住已擁有嘅靚嘢開心過冬至同聖誕先啦,睇定D再從長計議,真係無都無辦法唯有買其他或佛系等,唔好因為咁影響度佳節嘅心情呀 冬至快樂呀

大宅

ChristyHayden 發表於 21-12-21 17:06
好彩之前訂咗粉紅閃閃~
不過粉紅閃閃之後嘅fine jewellery,睇嚟都要等運到先買得到⋯⋯
...
Yes me too…但唔知呢個粉閃閃要等幾耐呢我之前有諗過訂埋手鍊…反而SA勸我條手鍊墜會Fing 下 fing 下會刮花…叫我諗清楚好d

大宅

maggiejane 發表於 21-12-21 17:32
黑玉有得訂喎,24/12 截。
SA 話知我啲衰嘢,叫我訂黑玉C,因為之前叫我買粉紅色,我話唔中意粉紅色,佢叫 ...

等佢聽日返工…睇下佢覆唔覆我…

唔覆我就直接落去搵佢算,但係咁樣會唔會好唐突…嚇親sa姐姐???話我收到風冇得訂?

同埋冇約好係咪要排隊入?

侯爵府

LittleApeach 發表於 21-12-21 17:34
Yes me too…但唔知呢個粉閃閃要等幾耐呢我之前有諗過訂埋手鍊…反而SA勸我條手鍊墜會Fing 下 fi ...

我買咗粉閃手鍊,係會fing fing 下,不過就係咁咁fing 先會閃閃下。但我又冇諗過花嘅問題添⋯⋯

男爵府

chromehearts 發表於 21-12-21 17:35

唔覆我就直接落去搵佢算,但係咁樣會唔會好唐突…嚇親sa姐姐???話我 ...

之前睇其他 JM 講
中環好似一定要有 appointment?

或者 call shop 問一問喇

珍珠宮

chromehearts 發表於 21-12-21 17:13

其實我原本聽動L話冇買過accessory 我就完全打消呢個 ...

但係訂左,有可能一年都番唔到黎,
師兄如果想用jewellery 做spending 要諗清楚。

侯爵府

chromehearts 發表於 21-12-21 17:35

唔覆我就直接落去搵佢算,但係咁樣會唔會好唐突…嚇親sa姐姐???話我 ...

咁佢應該會覆你啩⋯
你都話鋪頭d人都認得你係mr X, 應該冇問題。不過如果你SA有客,你要等一等咁解啫

大宅

maggiejane 發表於 21-12-21 17:37
我買咗粉閃手鍊,係會fing fing 下,不過就係咁咁fing 先會閃閃下。但我又冇諗過花嘅問題添⋯⋯
...

咁等我收到條頸鏈先,睇下到時有冇現貨手鍊儲齊一套

男爵府

我之前想訂既 fine jewelry
SA 都話停左訂,未知幾時開返

不過就算開返訂
都應該有排等
下年都應該會失哂預算

大宅

flyhigher 發表於 21-12-21 17:38
之前睇其他 JM 講

睇下佢聽朝覆唔覆我…

大宅

Akimoto2115 發表於 21-12-21 17:39
但係訂左,有可能一年都番唔到黎,
師兄如果想用jewellery 做spending 要諗清楚。
...

我訂嗰d家品其實都係早一個月左右…都係官方答案9-12個月…所以其實應該分別不大掛

大宅

maggiejane 發表於 21-12-21 17:39
咁佢應該會覆你啩⋯
你都話鋪頭d人都認得你係mr X, 應該冇問題。不過如果你SA有客,你要等一等咁解啫
...

希望順利,等唔係大問題,我預左…約左都要搞好耐….

大宅

回覆 flyhigher 的帖子

我之前想要嗰款式都停咗訂

大宅

回覆 Miyazaki 的帖子

你講得好啱,依家我真係為訂而訂,聽到無得訂即刻想要我鋪頭已經停左訂,唔洗心思思

wcpcelia    發表於 22-1-18 11:58

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Miyazaki 發表於 21-12-21 17:33
各位各位唔好咁恐慌住先啦,H唔係第一次停訂jewelry, 以我所知久唔久某D popular款工匠做唔切都會截單一段 ...

講得岩呀~
我買過幾款都係現貨買到~
學返班長話齋,H長買長有
大家冬至快樂

伯爵府

youdkme_ 發表於 21-12-21 17:25
以我所知elements 同pp都無得再訂 不過大家都係問下自己sa 其他鋪24前仲有

今年五月先入坑嘅我,訂過兩次 ...

訂完然後好快有貨嗰d首飾,SA話係H shop本身向總公司訂咗,打算放喺門面賣的,如果咁啱有客落訂,當貨到時就會畀落咗訂的客人買先,walk in客就無得買了。我之前有2條閃閃就係咁,所以又係1個月左右就有貨。
但我另外訂過一隻閃閃bracelet,SA話經理本身無向總公司入嗰個款,所以真係要交張訂單畀法國工匠,所以SA當時叫我要有心理準備,最後,嗰隻閃閃bracelet我真係足足等咗10個月先收到~

珍珠宮

我想講,我有一次喺鋪頭買緊野,
我SA姐姐收到耳機通知話有佢既客walk in ,
佢係即刻黑面:「我冇約佢wor,我而家有客,唔得閒。」
之後我同佢講,算啦,我自己睇住先啦,你幫左佢先。

其實SA姐姐以前係唔會介意walk in 搵佢地,
但係呢一年真係做到燥晒底。

nakiinei    發表於 21-12-21 17:57

大宅

Miyazaki 發表於 21-12-21 17:33
各位各位唔好咁恐慌住先啦,H唔係第一次停訂jewelry, 以我所知久唔久某D popular款工匠做唔切都會截單一段 ...

佛系佛系…我冷靜緊

雖然覺得幾好睇,但係未至於非要不可,只不過覺得又少一個選擇做spending…

但係諗諗吓,我之前都冇任何accessory做spending…咪又係咁?

但係如果佢要求多元化profile…我就唔知點啦

珍珠宮

flyhigher 發表於 21-12-21 17:38
之前睇其他 JM 講

唔一定要appointment ,但係SA如果唔得閒,就一定要喺門口等到佢得閒為止。

首頁
12345...7

尾頁

跳至