自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

Jakmm 發表於 22-2-9 10:26
D人係都要拜年有乜辦法

係囉,佢地冇犯法,鬼叫唔一早收緊

翡翠宮

回覆樓主:

都預咗

公爵府

loveshp238 發表於 22-2-9 10:27
市民唔合作唔代表政府做得好 兩年幾仲係做到屎甘 有個好學生比你抄功課 你偏偏覺得你自己既好過佢 好啦 而 ...

政府做得唔好一早已經知!問題係市民肯合作自律,就唔會爆得咁勁!最起碼會冇左啲團年飯群組同拜年群組先,一個群組可以去到4x,條數幾襟計!

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

珍珠宮

多謝國泰機組人員

男爵府

Bibima620 發表於 22-2-9 10:06
消息指今增1161宗確診 初確亦達800宗

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220209/bkn-20220209100829281 ...

….

大宅

loveshp238 發表於 22-2-9 10:27
市民唔合作唔代表政府做得好 兩年幾仲係做到屎甘 有個好學生比你抄功課 你偏偏覺得你自己既好過佢 好啦 而 ...

認同,其實政府依家搞到收唔到科,仲話快恨準,唔知準邊忽……

珍珠宮

被共存了~

大宅

littledot 發表於 22-2-9 10:31
政府做得唔好一早已經知!問題係市民肯合作自律,就唔會爆得咁勁!最起碼會冇左啲團年飯群組同拜年群組先 ...

自律……唉…
啲人玩少陣都唔得架

子爵府

政府做得唔好一早已經知!問題係市民肯合作自律,就唔會爆得咁勁!最起碼會冇左啲團年飯群組同拜年群組先 ...
個政府希望香港市民可以自律 所以放任D人周圍去 每次都係甘希望大家自律啦 都幾年啦 仲甘天真 每次出事只有封封封 做得有幾差都好個個月都有幾十萬人工 市民呢 好多人一年都無佢地一個月人工 真係完全抵鬧

公爵府

momonicnic1107 發表於 22-2-9 10:30
我fb仲見到有人仲團拜緊,仲post上fb話拉我呀笨(emoji)真係唔明做左人阿媽都可以咁
...

話我黑心都係咁話,呢啲人祝佢早日中招,仲要係辛苦嗰隻,跟住位位盛為一萬大元!

子爵府

momonicnic1107 發表於 22-2-9 10:32
認同,其實政府依家搞到收唔到科,仲話快恨準,唔知準邊忽……
連封場所都要預告 比你玩多一兩日先 快條毛囉

侯爵府

momonicnic1107 發表於 22-2-9 10:30
我fb仲見到有人仲團拜緊,仲post上fb話拉我呀笨(emoji)真係唔明做左人阿媽都可以咁
...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

預左

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

都唔知到左高峰未...

珍珠宮

回覆 Bibima620 的帖子

到咗呢個時刻, 好想問一句, 如果不幸中咗, 可唔可以好似平時發燒感冒咁打針食藥醫返好? 如果可以就放棄啦! 點樣清零呀?
與其糾纏喺不可能嘅抗疫措施又惹咁多民怨, 不如照班反抗疫人士意願人做, 睇下效果又係點. 至少塞住佢地把口.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

littledot 發表於 22-2-9 10:25
市民都好大責任吧!太多唔合作,玩少陣會死嘅人! 自律守規嘅市民先係最慘!
...

抗疫點會靠自律呀,行政手段好重要,睇大陸經驗就知,佢地話封就封,邊個官員做得唔好即刻落台,再對比返香港,所有嘢慢幾拍

公爵府

loveshp238 發表於 22-2-9 10:34
個政府希望香港市民可以自律 所以放任D人周圍去 每次都係甘希望大家自律啦 都幾年啦 仲甘天真 每次出事只有 ...

根本就廢!做嘢畏首畏尾,驚俾人鬧,做啲唔做啲,到喉唔到肺。不過政府點廢都好,市民都應該做返自己本份,宜家有班人就係專登同政府對著幹,你要我做我偏同你唱反調,其他人咪俾呢啲人累死囉!

公爵府

唔使睇出面,呢度某啲會員,話幾個家庭拜年好正常,應該正常生活,就知道嚟緊肯定會爆得好勁 ~

同意政府已經做得唔好,市民又唔肯合作, 嘥氣~
過年嗰排係都要幾個家庭拜年嘅會員, 當時鬧爆人自私唔比人拜年, 而家潛曬水, 唔出聲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

預左啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...9

尾頁

跳至