自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

SaSally 發表於 22-3-15 22:41
我係FB見到依段新聞, 我估死嗰幾位奶老尾會員一定會執到寶咁post依個新聞, 果然 , 我估嗰幾個都出現 ...

世事都被你看透

珍珠宮

回覆樓主:

一定要嚴懲加重判

男爵府

法治精神根本就係邊個犯法就拉邊個。
警察犯法咪拉警察囉,所以暴徒都唔好心存僥倖。

水晶宮

babycam 發表於 22-3-15 22:31
事主又會咁好彩識到4個都係做警察嘅

係喎

4個中4個都係警察
真係差d以為全民警察
命中率100%

侯爵府

Mm233 發表於 22-3-15 22:00
警隊有4名軍裝男警涉嫌「衰十一」被捕。消息指,一名15歲少女於去年尾起透過交友程式結識朋友,先後發展四 ...

好多地方都有害羣之馬!而BK 都湧入唔少啦!
kckammy

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

咁橋四個都係警察,係咪互相介紹?或者個女仔真係睇唔出未夠秤,不過你做得警察要攪人,呢d係自己攞黎嘅。

公爵府

究竟我是誰 發表於 22-3-15 22:36
時間自己安排啫,醫生都組團召妓喇

衰十一就要受靶,活該

4個都20出頭,應該畢業冇耐,算新人,近幾年啲後生仔質素係差啲 ,19年暴動見唔少,家陣警隊要落力清晒依班瘀血出黎先得,以後招聘要更加小心,因為真係有暴動過冇拉到既去考警察,好早之前有一個差啲俾佢畢業 好彩佢個曱甴朋友唔抵得篤左佢出黎

公爵府

Lyrica 發表於 22-3-15 22:13
你知道果四名警員係 YC ??? 莫非你家人

警終止聘用「準學警」調查 家中搜伸縮棍氣槍

(香港文匯報記者 蕭景源 報道)一名21歲「黃絲」青年去年投考警員,通過遴選程序後,上周獲警隊聘用,將於下周一進入警察學院受訓。但青年向人宣揚喜訊時,被友人踢爆他是修例風波非法集結場合的常客,並曾揮伸縮棍「炫武」,友人向警方招募組舉報,警方同時展開「清理門戶」召見該名「準學警」了解情況,並即時終止聘用,同時在其家中搜出伸縮棍及4支懷疑氣槍,於是將他拘捕,及時阻止他進入警隊。

被捕的21歲青年姓趙, 去年6月報考學警,並通過一系列的遴選程序,包括體能測試、小組面試及心理評估等,在通過最後面試後,於上星期成功獲聘及已簽署聘約。趙原本安排前日到黃竹坑警察學院參加迎新日,下周一正式進入學警班接受為期半年的訓練。不過,有人在拿到聘書後,周圍向人炫耀考入警察學院,一名知道他底細的友人,知道他過去是示威遊行的常客,社交平台也有其在黑衣人搞事現場手持伸縮棍的照片。

友不值趙所為 憂入警做「反骨仔」

據了解,舉報趙的友人不值其所為,擔心有人一方面參加反政府示威,一方面又享用公帑,入警隊隨時做「反骨仔」。於是通過電郵向警察招募組舉報,稱趙曾在修例風波中多次參與示威集會,並附上顯示趙手持一支伸縮警棍的照片。

警察招募組前日收到舉報後緊急核查,即時通知趙不用到學院參加迎新,並急召他到警察總部交代。據悉,有人承認過往參與修例風波的示威活動,聲稱只是貪玩,又稱沒有做過犯法行為,他也承認擁有一支伸縮警棍,並收藏在家,警方即時終止聘用及收回聘書,並將案件轉交灣仔警區刑事調查隊跟進,持搜查令到其住所,發現該支伸縮警棍及4支懷疑氣槍,警方隨即以管有仿製火器、管有攻擊性武器將他拘捕。

警誡下反口否認曾示威遊行

有人在警誡下否認曾參與示威遊行,解釋自己是軍事迷,被搜獲的物品是作收藏及打wargame,疑犯獲准保釋,11月初再向警署報到。據了解,疑犯去年6月報考警隊,一般情況下整個程序至少需14周,但因疫情問題,多項測試被迫延期,故至本月才完成整個遴選程序。

雖然警方正檢驗槍支有沒有超出法例規定的能量,但疑犯涉嫌管有伸縮棍已干犯法例,同時也令人質疑其誠信及忠誠度能否擔負警察使命,不過即使他僥倖通過學警訓練,若有人心懷不軌違紀違法,也難逃警方內部的監察機制。

係曱甴都唔出奇呀

公爵府

小源 發表於 22-3-15 22:11
香港醫護用心抗役 呢D身為紀律部隊仲有人咁得閒衰十一?

[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]警方日前搗破雛妓賣淫場所,揭發犯罪集團以毒品誘使未成年女童淪為性工作者,透過社交媒體Telegram以「處女」、「幼幼」等字眼招攬熟客。嫖客中有人年過半百,部份人是專業人士,當中包括醫生、金融界人士、設計師。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]據了解,該名被捕的57歲醫生為屯門醫院骨科顧問醫生黃X良,他並非當場斷正,而是警方翻查閉路電視片段及查找交易紀錄後,懷疑他是嫖客,遂以涉嫌「與年齡在16歲以下的女童性交」將他拘捕。

你講既醫生?

子爵府

我個Focus 係呢啲交友程式,或者其他社交平台,對一啲無知又早熟嘅少女嚟講真係好危險。
佢哋可以自己主動去認識陌生人,相反亦然,仲大膽到去見面,父母要工作真係未必管得到。

公爵府

牛年勳章

警隊有4名軍裝男警涉嫌「衰十一」被捕。消息指,一名15歲少女於去年尾起透過交友程式結識朋友,先後發展四 ...

有冇咁白痴冇腦呀?幾廿年前d 古惑仔都知咩叫衰十一喇!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

知法犯法,罪加一等

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

SaSally 發表於 22-3-15 22:41
我係FB見到依段新聞, 我估死嗰幾位奶老尾會員一定會執到寶咁post依個新聞, 果然 , 我估嗰幾個都出現 ...

幸福肥師奶

珍珠宮

好,慢慢清除d無品格既警察,警隊都有害群之馬又有黃人

侯爵府

wlea 發表於 22-3-15 22:10
原來YC 係咁㗎

智商 總是有問題

侯爵府

wlea 發表於 22-3-15 22:10
原來YC 係咁㗎

智商 總是有問題

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

人渣

大宅

auhiyo 發表於 22-3-15 22:31
我比較想知,佢地知唔知個女仔幾歲先?如果個女仔話自己17-18歲又唔同講法,冇理由拍拖要睇身份證 ...
夠50歲都犯法啦,出言恐嚇威迫性交

首頁
12345...7

尾頁

跳至