自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

monica69 發表於 22-5-20 17:16
大家好, 想請教下大家我嗰間美容院既手法有冇問題.事情係咁的:

我係2018年十月份,買咗美容院約HKD39xxx美 ...

聽你咁講 我就唔覺美容院有錯 最好話唔係好老實

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我試過類似!
又係有個package係上一波期間過左期
由頭到尾佢都冇提過有到期日
我冇乜做facial買plan嘅經驗
所以都冇主動問幾時到期
停業期間亦都一路Msg宣傳優惠

去到解除禁令後佢即刻叫我約時間再上去做
係唔知道個plan過左期既情況下
我都係為左盡快用晒個plan
突登調過嗰星期既schedule做埋佢

上到去見啲人換晒,一問之下先知已轉手
之後個經理帶我入房,係咁sale,係咁話我塊面點點點,話要開多個plan搞搞佢先掂
好彩我醒目問下自己淨返幾多錢可以用
佢嗰下先支支吾吾話已經過左期
加上已轉手,就算開新plan都唔會用得返之前用剩既

侯爵府

IHateSummer 發表於 22-5-21 12:04
我試過類似!

我即刻著左,鬧左佢一大輪
又唔一早講,浪費我啲時間,車錢都蝕埋
放工急急腳走,趕到一身汗上嚟
就係上嚟為左俾佢sale我開新plan
個經理係大肚婆,我已經禁住自己,當時真係好嬲
念在大肚婆同埋只係淨返一兩次,我鬧完就走左

男爵府

IHateSummer 發表於 22-5-21 12:04
我試過類似!

妳都好啲,幫妳做之前sell咗妳先
如果我嗰間有做呢個步驟,我就會記得問佢我package詳情了。
件事好似咁多位話齋,我係有責任,但一間誠實重商譽既舖頭係唔應該利用客人既疏忽去達到自己既目的

男爵府

我嗰日俾錢,係因為佢地當日確實提供咗服務,平貴都好,
而我既package又的確過咗期, 冇得嘈。
我主要既不滿,係佢地明知package已過期既情況下,無徵詢過我意見續唔續,係咪放棄餘額等等,就幫我做咗。我覺得消費者係有權選擇既。
我已將呢件事書面報俾消委會知。如果佢地覺得商戶無錯,件事係因我個人疏忽而起,咁就咁啦,當自己交學費學咗嘢。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

現X美容都係咁嫁,真係硬食
1開返就開刀咁咁咁
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

侯爵府

monica69 發表於 22-5-21 12:16
妳都好啲,幫妳做之前sell咗妳先
如果我嗰間有做呢個步驟,我就會記得問佢我package詳情了。
件事 ...

佢擺明俾個氹係踩啦
我估我唔問佢 佢應該都會我我做完先話冇得用舊plan

珍珠宮

回覆樓主:

埋單五千幾,替你肉赤

珍珠宮

monica69 發表於 22-5-21 12:32
我嗰日俾錢,係因為佢地當日確實提供咗服務,平貴都好,
而我既package又的確過咗期, 冇得嘈。
我主要既不 ...

完全明白你

首頁

尾頁

跳至