自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

kalong 發表於 22-5-30 07:14
唔好嚇我
我希望佢走左怨氣冇感重
個group 用來大家關心媽媽就夠
冇錯,佢地仲關注香港同中國新聞又放負

水晶宮

kalong 發表於 22-5-30 06:30
由細到大也不是好close, 到大家生小朋友關係好左,直到黑暴後, 大家又嘈了兩句,佢不断在 whatapps group 發 ...

恭喜去想去地方吸自由空氣,可能佢老公和孩子大咗反而回流 ,保留聯絡有需要寄D大陸咸鱼/罐頭俾佢

annafong    發表於 22-5-30 10:56

大宅

brother4 發表於 22-5-30 08:14
恭喜去想去地方吸自由空氣,可能孩子大咗反而回流

孩子媽日日洗自己仔女個腦
不過希望小朋友大左自己學會分析啦

珍珠宮

Fishqqma 發表於 22-5-30 07:05
我姑9, 叔仔2家走了大半年, 我都覺得舒服曬!

千其咪返嚟

水晶宮

kalong 發表於 22-5-30 08:17

孩子不笨…先可能接觸欺凌,三等公民,揾吾到工等…

子爵府

恭喜香港!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

家人和關係永遠第一位。
我唔會咁蠢把政治凌駕家人和好朋友關係。自己又唔係政客,又唔係寄有利益者。有啲立場都是茶餘飯後話題。
因為政治立場而冇咗個親人,值得咩?
現在討論區可能好多人都會支持你,但有意思咩?佢哋係素未謀面嘅人,所有言論都唔需要負責。但可能家姐只得一個,往後10幾年睇返今日,可能會覺得自己嘅諗法好幼稚。

Kanyin    發表於 22-5-30 10:54

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

由細到大也不是好close, 到大家生小朋友關係好左,直到黑暴後, 大家又嘈了兩句,佢不断在 whatapps group 發 ...

真係好事。佢有大量怨氣,覺得香港已不能呼吸,離開香港的確係好事。對大家都好。
我朋友個妹都係一家移,佢哋連通知都無,係父母講,更枉話吃Farewell 飯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

恭喜

水晶宮

回覆樓主:

但我覺得你家姊走左後依然繼續會在WhatsApp group裡講歪理

水晶宮

wln 發表於 22-5-30 08:33
家人和關係永遠第一位。
我唔會咁蠢把政治凌駕家人和好朋友關係。自己又唔係政客,又唔係寄有利益者。有啲 ...

講真,我已經同身邊識嘅黃色好朋友斷交了,之前我都係好似你咁諗,唔想因為咁而斷交,後來覺得道不同不相為謀,唔想同三觀不正嘅人做好朋友,斷交後一身輕,唔洗再聽歪理

水晶宮

kalong 發表於 22-5-30 08:17

害左下一代

伯爵府

恭喜你!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Onlok 發表於 22-5-30 08:37
真係好事。佢有大量怨氣,覺得香港已不能呼吸,離開香港的確係好事。對大家都好。
我朋友個妹都係一家移, ...

移居啫,幾年後就返,唔駛farewell
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

kalong 發表於 22-5-30 06:56
我家姐一樣, 教到小朋友逢中必反, 十二歲咋, 由自己媽媽親自洗腦
我本身諗住一家人, 費事太薑, ...

咁煩就 block 咗佢,一了百了

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

恭喜你,屋企有呢啲人真係好難溝通
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

好事

珍珠宮

家人和關係永遠第一位。
我唔會咁蠢把政治凌駕家人和好朋友關係。自己又唔係政客,又唔係寄有利益者。有啲 ...
說話要分2頭,如果雙方都有咁既諗法就話姐,如果只得1方不斷付出,另一方只不斷強權霸道,好難長久忍受落去。樓主都話左大家都已無出聲,為獨呢個家姐不斷發功,而且甚至離親人父母而去,當佢父母年老多病需要人照顧時,呢種人會吾會因為親情回港一起合力照顧父母?既然係佢先不顧親情,我地又何必執著 '親人' 2字

大宅

家人和關係永遠第一位。

你呢D諗法我一開始會係咁, 我盡量避免提, 但你係想像唔到入左魔一樣既黃人行為, 可以有幾恐佈, 幾壓迫, 佢係要迫你認同佢先手收, 試過初時一家人食飯, 佢可以襯你行開, 捉我小朋友埋一面講歪理, 教佢以後見到警察要小心, 話嗰D係狗, 仲有更難聽說話, 叫小朋友可以不用聽我講, 話我盲左冇腦, 好在我小朋友回家講我知
我念在媽媽先冇爆佢, 因為媽媽有時再group會吩咐大家如拜山事情, 我先冇退group, 當佢精神有問題, 唔回佢, 已好容忍了
你如果有一個入魔家人你就會明白

大宅

emilylam 發表於 22-5-30 08:43
講真,我已經同身邊識嘅黃色好朋友斷交了,之前我都係好似你咁諗,唔想因為咁而斷交,後來覺得道不同不相 ...

講得啱, 呢D已不是正治立場問題
係三觀不正, 你避佢, 佢仲要講
之前黃人私了, 佢可以不停叫好
我唔回應已好忍得

首頁
12345...12

尾頁

跳至