自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

小軒軒 發表於 22-8-11 11:41
已打兩針?幾時確診?

係呀,已打2針, 3月確診

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

魔怪媽媽 發表於 22-8-11 11:46
係呀,已打2針, 3月確診

咁你可能要打去問下佢有咩問題

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

小軒軒 發表於 22-8-11 11:47
咁你可能要打去問下佢有咩問題

好, 唔該晒你

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

aaaiqc 發表於 22-8-10 18:11
啱呀!咁樣等於打左三針,藍色碼

明白, 唔該哂你~
因為係我老豆, 我過兩日先見到佢, 到時先試到幫佢更新 理論上應該OK 因為個updated 電子針咭多左行, 哈哈~

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

elbar 發表於 22-8-11 10:53
衛生署建議康復後90天打第3針

如果中左 = 1針, 咁佢計落有 3 針了...
話時話, 原來抗體都幾勁, 佢3 月頭中.... 今個月我中招, 中左都唔知, 佢黎我屋企坐左一日, 又用廁所又剩, 飯都食左 2 餐.... 佢冇事
見佢第二日我驗到 2條柴

大事化小, 小事化毛.........

琥珀宮

畀面勳章

him-bb 發表於 22-8-9 22:26
已打2針 未打第3針已確診
現在可以更新打針資料
是要下載電子針卡

唔明,即係點?應該幾時打針先啱?

琥珀宮

畀面勳章

kmbb519 發表於 22-8-11 13:26
如果中左 = 1針, 咁佢計落有 3 針了...
話時話, 原來抗體都幾勁, 佢3 月頭中.... 今個月我中招, 中左都唔 ...

咁即係中左仲要打第三針嗎?但康復碼9月頭到期了

珍珠宮

littlesister 發表於 22-8-11 14:18
咁即係中左仲要打第三針嗎?但康復碼9月頭到期了

睇下 3樓 5樓同6樓啦 下戴更新就得

琥珀宮

畀面勳章

stagea 發表於 22-8-9 22:32
唔洗,只要做以下:

目前康復者如曾上報確診紀錄到政府網站,可在政府電子疫苗接種及檢測紀錄系統網頁、 ...

請問 download 左二維碼後,點做呢?要再在安心出行 upload 嗎?俾唔到邊度 upload, 就咁更新嗎?

琥珀宮

畀面勳章

him-bb 發表於 22-8-11 14:48
睇下 3樓 5樓同6樓啦 下戴更新就得

在智方便已經 download 左,就咁在安心出行更新?

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

littlesister 發表於 22-8-11 16:26

正常下載二維碼後,好似我圖中左下角有個匯入,選返匯入你下載個二維碼
attach0/tmp/phpRBw4pS

琥珀宮

畀面勳章

dasy 發表於 22-8-11 16:40
正常下載二維碼後,好似我圖中左下角有個匯入,選返匯入你下載個二維碼

...

唔知點解話二維碼失效

大宅

回覆 魔怪媽媽 的帖子
https://www.evt.gov.hk/portal/zh-HK/
我入呢個網站,去電子針咭, 入晒資料,佢就上左個QR code, 我就copy去安心出行 [+ 電子檢測紀錄」,入左之後就話我無效二維碼
要去安心出行入邊個電子針咭度入個QR code, 唔係去安心出行 [+ 電子檢測紀錄」.

翡翠宮

Dolphincandy 發表於 22-8-11 16:58
回覆 魔怪媽媽 的帖子
https://www.evt.gov.hk/portal/zh-HK/
我入呢個網站,去電子針咭, 入晒資料,佢就 ...

2邊都試過唔得

大宅

魔怪媽媽 發表於 22-8-11 11:16
都係唔得,都仲係話二維碼唔得

你按入去,揀康復紀錄,再scan康復二維碼
attach0/tmp/phpLZVTcL

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

littlesister 發表於 22-8-11 16:26

下載左二維碼係手機,你開安心,再開番相掃就成功。

匯入(借圖)
attach0/tmp/phpwFjAAj

大宅

littlesister 發表於 22-8-11 16:48
唔知點解話二維碼失效

按入去,揀康復紀錄,再scan康復二維碼,睇下得唔得?
attach0/tmp/phpc3kaQ6

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

littlesister 發表於 22-8-11 16:48
唔知點解話二維碼失效

要係智方便入面
重新下載康復者二維碼
放手機後,就用安心掃code
attach0/tmp/phpPqS2K0

琥珀宮

畀面勳章

KarenLeung_FB 發表於 22-8-11 17:56

已經係康復紀錄都唔得

琥珀宮

畀面勳章

KarenLeung_FB 發表於 22-8-11 17:56

已經係康復紀錄

首頁

尾頁

跳至