自由講場

跳至

首頁
12345...26

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實當做左人媽媽同老婆,就會易投入。好多事,做女人為左頭家,為左仔女,就忍住好多野喺心底….

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

麟媽媽 發表於 22-8-19 12:27
我琴日都同我老公講,姜濤企係其他人身邊好似成個放大左,即係頭啊、手呀、腳呀都放大左,點形容呢?即是 ...

我有次近距離撞見過姜,是好高,但又不是真是甘肥呀……

別墅

CrabPincers 發表於 22-8-19 13:12

我都有少少感動。不過未去到喊。。講到毛知道自已老公同自已個friend一齊仲要有左。好up

子爵府

你哋咁講,我又想睇,本身Mirror裏邊只係覺得姜係最好,依家佢個人脹咗,我都覺得幾可愛

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

stagea 發表於 22-8-19 12:52
呢套戲有深度既, 好多反思位!
兩個後生係草地打個幕做得幾好
令觀眾feel到俾人搶阿媽個種想打人感覺 ...

你睇左
我未安排到時間
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

黃二少奶 發表於 22-8-19 12:19
彭秀慧嘅戲唔會太差,值得去睇

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

crystal媽咪 發表於 22-8-19 13:17
你睇左
我未安排到時間

係呀!星期日睇左,幾好睇,簡單平淡,但有深度

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CrabPincers 發表於 22-8-19 13:12

好多人上鏡肥,真人普通

好似行姐(陳彥行),阮兆祥咁,真人幾ok

水晶宮

麟媽媽 發表於 22-8-19 13:05
中年女人有咁上下年紀嘅仔就真係好感觸的,見到佢同個仔問一句答一句,個仔食飯都撳住個手機,我諗好多家 ...

係,呢個食飯場面及女主的對白,跟我家的有9成似!!!

有一幕,毛舜筠煮意粉中,佢答姜濤佢屋企發生咩事,有幾句對白1(類似「返工揾番自己」「我冇諗到會咁快自己一個人生活」),果下真係觸動到我(我仔同戲中Jer 差不多年紀)。呢d細緻位係好寫實。

珍珠宮

missshasha 發表於 22-8-19 13:16
你哋咁講,我又想睇,本身Mirror裏邊只係覺得姜係最好,依家佢個人脹咗,我都覺得幾可愛
...
姜有觀眾緣..我都幾like佢

寶石宮

stagea 發表於 22-8-19 13:18
係呀!星期日睇左,幾好睇,簡單平淡,但有深度

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Crystal09272005 發表於 22-8-19 13:16
我都有少少感動。不過未去到喊。。講到毛知道自已老公同自已個friend一齊仲要有左。好up
...

呢個都係好現實
仲要毛自己介紹朋友去公司做
同自己老公一齊,又大埋肚

男爵府

麟媽媽 發表於 22-8-19 12:01
睇到喊喎!
可能我有個差唔多年紀嘅仔,有一兩幕作為亞媽真的好心痛。我就冇認識過Mirror嘅,不過呢兩個後 ...

九華抑或港華? 我未睇

複式洋房

回覆樓主:

複式洋房

回覆樓主:

早兩日睇左,比想像中好睇喎!唔覺有兩個鐘咁長。
兩個新人都算做得幾好,姜濤出現係酒店個look好靚仔!方爸爸都做得好好!
同埋要讚選歌選得好,入面無論新歌舊歌都都好切合劇情,令人感受更深。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

birdbird 發表於 22-8-19 13:18

有一幕,毛舜筠煮意粉中,佢答姜濤佢屋企發生咩事 ...

哎呀!我哋不停劇透,等我加返隻字喺出邊先,唔係未睇嗰啲鬧鬼死我哋

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

js829 發表於 22-8-19 13:19
九華抑或港華? 我未睇

香港華仁

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

每個人都想被重視嗰個,感到孤獨,方晴、子軒、美鳳、方晴爸爸都一樣。
我有好多個位喊左母子閙交、拆信、打交、飛韓國等,ig嗰到好笑,方晴推爸爸落地我心唸你咁大隻一推爸爸好傷

複式洋房

birdbird 發表於 22-8-19 13:18

有一幕,毛舜筠煮意粉中,佢答姜濤佢屋企發生咩事 ...

廚房呢part我都鍾意,毛姐真係無得頂

公爵府

2023年兔年勳章

今個星期一至三守下留情有毛舜君訪問,有講這套戲開拍前準備及選角,有興趣可以去重溫!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

首頁
12345...26

尾頁

跳至