自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

kecyc2003 發表於 22-10-31 20:16
成日掛係口邊,叫生仔啲媽咪聽到情何以堪?
不如咁啦,全世界以後得番女人,冇人再生男人好冇?咁人類以後 ...

又會咁激動嘅~
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

大宅

回覆樓主:

比數問題
絕大部分仔唔痴家,痴老婆
絕大部分女都比較乖,定,顧家

babycam    發表於 22-11-1 09:12

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

littlefunpig 發表於 22-10-31 20:31
乜咁認真
我覺得所謂生女好命都係安慰啲無生仔既媽媽
響老一輩同而家呢代 都係自豪有仔 ...
老人家好多都口不對心, 時常話生乜都冇所謂,但心想都係想要個仔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

當你問女人下世想做男人定女人,好多女人話下世做想男人 因做女人都幾辛苦

男爵府

活C人 發表於 22-10-31 20:34
女仔比我感覺定性啲 乖啲,有得揀都覺得生女好

其實主要睇乖唔乖,難唔難教,仔女都一樣,我就生女,好彩佢係乖,基本上由幼稚園到中學,老師評語一定有話佢乖,因為只生一個女,冇得比較。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

無話可說 發表於 22-10-31 22:11
近年d人個個話女好,又話女要富養!我自己鍾意仔,唔係重男興女,係覺得屋企多個男人做粗重野,好多野男丁 ...
仔都可以富養
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

把口生喺人地度
是但啦
但我真係好鍾意女
未知性別前我唔敢講
驚肚裡面bb唔開心
知道係女我開心到叫左出黎
但即使係仔都一樣咁錫

大宅

生女其實多了一種擔心就係驚佢俾人搞大個肚

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實仔同女都禁愛,唔使理人講咩

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

其實呢啲說話多數係隨口講下… 駛咩咁上心..

男爵府

不如咁啦,全世界以後得番女人,冇人再生男人好冇?咁人類以後 ...

我父母有仔有女 真心覺得仔女都好好 我哋幾姊弟妹都好孝順。女有女好 仔有仔好,當然大家都會有缺點,無話邊一邊特別好,有時啲野唔使咁計較同比較得太多
人生簡單一點 不好嗎?

琥珀宮

講嗰個根本係妒忌你生仔,你中計了

男爵府

esmehouse 發表於 22-10-31 22:19
老人家好多都口不對心, 時常話生乜都冇所謂,但心想都係想要個仔
...

我6299又唔係喎 對我仔反而一般。對個孫女反而重好
人夾人掛 佢唔錫我仔 我錫就得啦

侯爵府

mercurycc 發表於 22-10-31 20:22
把口人的講咩都得,唔洗理架。

我都係咁話
我都教我小朋友如果分辦到對方係特登講d嘢嚟傷害自己,扮聽唔到走,唔需要理會/回應

男爵府

andyan324 發表於 22-10-31 21:51
我都聽唔少d fd既女一樣吐血
各有各好啦
最緊要健康

對 健康最重要

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

但係我成日聽人講生仔好喎

寶石宮

followgod 發表於 22-10-31 22:33
我6299又唔係喎 對我仔反而一般。對個孫女反而重好
人夾人掛 佢唔錫我仔 我錫就得啦
...
依樣超同意,人哋唔錫唔緊要,我錫就得

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

人地講乜咪講乜囉,咁都要憎?
人地中意講乜 要在乎你感受?

男爵府

Bubeau 發表於 22-10-31 21:45
我仔女都有,女一樣激氣

我也是,大女激到我死死吓

首頁
12345...11

尾頁

跳至