自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

bb19770101 發表於 23-3-26 09:25
經永安旅遊app買高鐵票好方便, 復活節住返廣州都成功出票

就係買唔到丫 廣州呢啲多班次唔同我鄉下個d

男爵府

2024年龍年勳章

WpcP 發表於 23-3-26 10:10
其實用trip.com買超快超簡單
又唔洗身份驗證,只需買既時候入岩回鄉證人名、號碼..就得
兩三分鐘搞掂

我鄉下無呀 我係永安同trip都排左後補 最後去火車站買先買到

男爵府

2024年龍年勳章

pauline_c 發表於 23-3-26 11:59
我搵緊中途站上中途站落,可能一開賣優先比「始發」站嗰 d 先,即係官方遲 d 賣中途。
官方係會分批賣飛, ...

唔洗 你直接去西九買 有機會買到 我本身都係諗住博下 點知好多票

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

wcandtt 發表於 23-3-26 08:21
我想請問一次過可唔可以買多張?我要幫老爺奶奶買。

可以,最多5張

水晶宮

木土土 發表於 23-3-26 08:58
想問在西九係咪可以都買到回程票,仲可以即時連埋去回鄉卡到,回程時不用在內地搞任何野就可直接用回鄉卡 ...

無論邊度買到嘅車飛,都係即時連咗回鄉證,用回鄉證入閘。

男爵府

wcandtt 發表於 23-3-26 08:21
我想請問一次過可唔可以買多張?我要幫老爺奶奶買。

可以,有位加成客資料

水晶宮

Become 發表於 23-3-26 11:29
12306唔係得一個版咩

係呀,得一個,就係大陸官方嗰個

水晶宮

Become 發表於 23-3-26 11:30
高鐵退飛係咪8日前退就100%?
想問係要幾時先收到錢

係,不過西九龍站好似同其他國內線唔一樣,12306即時退,要幾耐收到錢視乎用咩方法比錢,我用恆生信用卡,要等信用卡處理,唔係即時,好似唔係等好耐就見到條數。

水晶宮

namnamnamlolo 發表於 23-3-26 11:39
用應用寶DL 有國內版的

無國際版,得大陸一個版本,入網頁右上方揀英文,就係國際版,用證件英文名買,唔會自動安排同行座位編埋一齊,所以回鄉證用中文版,入簡體姓名最好。

珍珠宮

15週年勳章

12306 app 我用大6电话注册, 但俾人用左真係無厘头, 打去客服解釋一輪, 終於成功注册, 買車飛有得加同行人名, 又可揀位, 了好方便

水晶宮

cattz288 發表於 23-3-26 12:15
朋友就係想買西九直去票,就係一開賣就後補,唔對路就飛的去西九排,所有排隊既人都好燥,亦知道有人3,4 ...

香港出發嘅車飛同國內路線有分別,因為我要轉車,所以買香港至深圳北,再由深圳北出發,相對容易 d。由香港至深圳北站車飛,開賣30分鐘仲有飛。
比較過香港去廣州南(我亦可以廣州南轉車),開賣5分鐘已經賣晒。
以上講緊4月5號同4 月7號,勁搶手。

水晶宮

YYChannn 發表於 23-3-26 12:39
唔洗 你直接去西九買 有機會買到 我本身都係諗住博下 點知好多票

多謝提示,我攞定爸爸媽媽回鄉證,睇吓親身去車站情況如何。

水晶宮

siu05 發表於 23-3-26 13:05
12306 app 我用大6电话注册, 但俾人用左真係無厘头, 打去客服解釋一輪, 終於成功注册, 買車飛有 ...

用香港電話號碼都得

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我幫家人用12306 app買高鐡票, 無問題哦, 好順利呀!

網上登記姓名或加"乘車人"一定要用"簡體字", 簡體字, 簡體字 <<<重要嘅野要講三次.

我用簡體字好快就可以驗証到, 而且順利買到飛.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

siu05 發表於 23-3-26 13:05
12306 app 我用大6电话注册, 但俾人用左真係無厘头, 打去客服解釋一輪, 終於成功注册, 買車飛有 ...

可能舊電話號流轉緊,之前用戶已登記
放下自在

珍珠宮

pauline_c 發表於 23-3-26 12:59
無國際版,得大陸一個版本,入網頁右上方揀英文,就係國際版,用證件英文名買,唔會自動安排同行座位編埋 ...

del

大宅

YYChannn 發表於 23-3-25 23:54
話說幫老豆買車票返大陸,已經一早係個網到諗住買,點知全部售罄,好啦!咁排後補,兩日都無乜消息,又諗住 ...

樓主,你幫老豆係咪買清明去?我12036買唔到

大宅

emt1314 發表於 23-3-26 13:13
我幫家人用12306 app買高鐡票, 無問題哦, 好順利呀!

網上登記姓名或加"乘車人"一定要用"簡體字", 簡體字, ...

我用了繁體字?都驗證到,即是我要改返簡體?

大宅

cattz288 發表於 23-3-26 12:15
朋友就係想買西九直去票,就係一開賣就後補,唔對路就飛的去西九排,所有排隊既人都好燥,亦知道有人3,4 ...

我妹前幾日去,朝早八點去攞籌夜晚八點幾先買到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

anouck 發表於 23-3-26 16:53
我妹前幾日去,朝早八點去攞籌夜晚八點幾先買到

咪就係咁癲囉,離譜
放下自在

首頁
12345...7

尾頁

跳至