婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

####.Lee 發表於 23-7-26 07:59
無知真可怕!好怕啲奶奶成日用埋啲古法偏方去湊人哋個BB,如果個B係佢生嘅,就話知佢點湊,佢鍾意嘅,煲粥 ...
正常係咁,但好多長輩唔係咁諗,覺得所有後輩應該聽自己話,唔會理人同唔同意,呢啲好麻煩的

複式洋房

恐怖99

男爵府

Hippo58 發表於 23-7-12 13:48
真係太想呻下好大壓力,bb依家2個月因為先天性腸扭轉出世嘅時候2kg都唔夠,奶奶聽人講煲米水開奶可以谷肥bb ...

比我真係會即時頂佢,人地讀咁多書,做咗咁多年醫生,我唔信佢信你?99你大學讀邊課?。。。同埋個老母係你老公嘅,咁佢有乜反應?叫佢開聲啦!如果唔係佢老人家轉頭手痕唔知又話想比乜食物個bb食。。。

大宅

真係太想呻下好大壓力,bb依家2個月因為先天性腸扭轉出世嘅時候2kg都唔夠,奶奶聽人講煲米水開奶可以谷肥bb ...

明白你啱生完,啱啱轉換角色未係好適應,但你係媽媽嚟,要企硬,冇傷大雅嘅小事就可以唔理,2個月大只可以奶粉,水都唔飲得,醫生講嘅!

子爵府

我大仔以前都有用米水開奶,99湊,大仔以前肥肥白白,二仔就我自己湊,都有聽99講用米水開奶,其實又無話有害,只係用左米水d便便會臭d,同埋食奶會少左,因為米水比就咁用水開容易飽,所以奶會飲少左,三仔我就真係無用米水

子爵府

Hippo58 發表於 23-7-12 20:51
我呀媽仲話我太緊張叫我全權比奶奶湊

你媽做咩唔幫手湊返

子爵府

Hippo58 發表於 23-7-12 21:49
就係擔心佢會去搶

叫佢咁鐘意搶自己再生個出黎自己湊飽佢,你講得呢句佢實無你符,我之前都試,我99又唔幫手湊二三仔,但就成日叫我大仔過去佢屋企,我叫佢自己生返個,佢笑笑口“我咁嘅年紀點生”

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊