自由講場

跳至

首頁
12345...35

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

garfield_pooh 發表於 23-9-2 19:51
仲有除咗服務好過香港,國內食嘢唔限時,香港嘅食店好趕客,星期六日想同家人食餐飯聚聚,好難先搵倒一間唔 ...

呢個真,而家香港星期五六日想搵間唔限時既餐廳好困難

珍珠宮

租金太貴,成本高

侯爵府

Kennedyjason 發表於 23-9-2 19:47
其實個死症根本係一個字(貴),租貴,物價貴,互不相讓降價,呢兩樣真係自己整死個市,再加上大大小小商場無新意, ...

講得啱,香港好短視,開一個商場同開十個無分別,全部一式一樣嘅店舖無新意,去k11貪得意買嗰杯機械手整嘅飲品,得個貴字只能吸引我只會幫襯一次

子爵府

回覆樓主:

上面地方大,無咁局限

水晶宮

2024勳章

無睇到添
我自己上去係因爲平同埋多新奇嘢,特別係帶小朋友開眼界兼多嘢玩
如果香港做唔到平,可以喺創新方面落多啲功夫

大宅

香港服務態度好多劣質,又貴但中伏嘅太多,吸引力中、短期都唔會點改善,北上熱潮宜家只係開始,香港零售、餐飲有排都唔掂

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 23-9-2 19:36
應該係深業上城

深業上城有冇餐廳推介?

大宅

1314625 發表於 23-9-2 19:30
我想知間茶飲店係邊間

應該係深業上城間「葉外」,葉外係連所店,好多度都有,我自己都食過一次tea, 坦白講打卡幾靚,但價錢不算太平,2杯茶+2件cake, 大眾點評買coupon好似要百幾蚊
attach0/tmp/php7DmYT9
attach1/tmp/phpuBY0i5

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

beagoodman 發表於 23-9-2 20:24
香港服務態度好多劣質,又貴但中伏嘅太多,吸引力中、短期都唔會點改善,北上熱潮宜家只係開始,香港零售、 ...
而家TV都係講去深圳,未開始講珠海中山其他地方咋
住東涌經金巴去珠海方便
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

DJpoodle 發表於 23-9-2 20:27
應該係深業上城間「葉外」,葉外係連所店,好多度都有,我自己都食過一次tea, 坦白講打卡幾靚,但價錢不算 ...
奈雪都係。
茶同cake 都係名氣

我最滿意係halo caffee.
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bufferzone 發表於 23-9-2 20:26
深業上城有冇餐廳推介?

無,去過幾次都係自己一個去廸卡龍買野,求其去food court食咋
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 23-9-2 19:36
香港經營成本、減1/3才有競爭力~

國內商場又大又靚、而且唔似香港倒模一樣、要完勝深圳商場、 ...

其實錢唔係主要原因,比得比錢嘅人大把,主要服務態度差,店舖又窄又坐得唔舒服,再加上食物質素亦越來越差,仲整個限時90分鐘,隨時又受店員氣,加加埋埋先寜願過關北上食餐飯都唔留港消費。

大宅

香港真係好鬼悶,啲嘢又貴,放假我哋都係北上消費多

大宅

回覆樓主:

無睇到tim~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

kwhkwh 發表於 23-9-2 20:29
而家TV都係講去深圳,未開始講珠海中山其他地方咋
住東涌經金巴去珠海方便
...

北區居民蓮塘口岸或落馬洲過關快過出九龍。

琥珀宮

mickeyeva 發表於 23-9-2 19:06
熱門話題, 有YouTuber西多士!

唔止一次,佢應該同無線啲人關係幾好,咁一眾北上KOL,肯出樣俾人見中,係佢最四正,講解又全面,我有訂閱佢嘅片。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

bufferzone 發表於 23-9-2 20:26
深業上城有冇餐廳推介?

金鴨季!
attach0/tmp/phpgfbnnX
attach1/tmp/phpwVu8l7
attach2/tmp/phpMJCDlh
attach3/tmp/php07zPlr
attach4/tmp/phpUFrlmB

子爵府

節目開始講call 車,深圳平快正,係香港call 車,繁忙時間唔好講的士,就算Uber 有車,價錢又貴D

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 23-9-2 20:35
無,去過幾次都係自己一個去廸卡龍買野,求其去food court食咋
...

咁我實地考察下先

首頁
12345...35

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊