自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

ElizabethChunie 發表於 23-9-16 11:25
Sophia 根本就比爸爸縱壞的 spoiled child,竟然有人話佢好過豬比,有啲人真係為挑剔而挑剔。
...

個兩歲妹妹基本上完全唔聽話,除咗叫坐低穿鞋係白雪雪好靚女,可能完全唔怕爸爸,不過先兩歲,活潑啲咁啦。小豬比得4歲咋,已經好叻好聽教,小朋友冇可能完美,每個階段都大把嘢要教,已經好好了。

子爵府

naicha 發表於 23-9-16 11:54
個兩歲妹妹基本上完全唔聽話,除咗叫坐低穿鞋係白雪雪好靚女,可能完全唔怕爸爸,不過先兩歲,活 ...

係囉,2歲同4歲比都唔公平,小豬比固然乖和懂事識照顧妹妹,但2歲仲未識聽指令都好正常,比啲耐性慢慢教囉,可能妹妹4歲時已脫胎換骨。

子爵府

2個妹妹都好可愛,小豬比好有大姐姐的風範,好識照顧小朋友,分士多啤梨時先分俾其他人,最後才是自己,顯得有家教,2歲小妺妹就仍細個,所以不應該作比較

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

gallygally 發表於 23-9-15 17:15
我覺得咁樣同爸爸講野, 冇乜禮貌
煎pan個樣好老尷

我都覺,有啲縱,始終要教佢錫爸爸,太外向對爸爸亦冇禮貌。

男爵府

話人地教得唔好個d, 自己仔女都教得好好?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

講野好叻

侯爵府

Mooskha 發表於 23-9-16 11:05
同意。我覺得另一個妹妹可愛d。小豬比唔似媽咪,媽咪靚女多

媽咪有微調,好難比較

子爵府

邱悠月 發表於 23-9-16 10:55
算啦,實有人會衝出嚟話好普通,冇禮貌
我自己覺得呢家人好有愛嘅感覺,好幸福 而且小朋 ...

嗰條友自己無咩禮貌,話唔俾自己仔女無禮貌喎,真係人唔笑……

伯爵府

回覆 ychan^ 的帖子

阿黎主持講嘢都怪怪地
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

煎pan個樣好老尷

真係打左個突,4歲就咁講野
諗起羅敏莊個女,又係講野串串貢無禮貌,希望豬比唔好咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

煎pan個樣好老尷
我都覺得,同埋我覺得佢個女有啲似江嘉敏迷你版
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

ElizabethChunie 發表於 23-9-16 11:25
Sophia 根本就比爸爸縱壞的 spoiled child,竟然有人話佢好過豬比,有啲人真係為挑剔而挑剔。
...

sophia樣可愛,但似任性個啲,咩都say no, 要人就晒佢大晒個d

大宅

green1apple 發表於 23-9-16 13:41
回覆 ychan^ 的帖子

阿黎主持講嘢都怪怪地

成日覺得佢有鄉音

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢個女一講嘢
我同老公都呆左
咁耐以黎
未見過一個4-5歲小朋友可以好似佢講嘢咁醒目 清晰

大宅

回覆樓主:

覺得豬比大個應該做明星或去選美

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

...
依個阿爸完全唔合格啦,公主就係咁練出來
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

小豬比好有家教,見微知著,Sophia 唔肯著件外套,小豬比唔係隨便放低而係擺返係個架度,抵贊!

其實我女細個時都有話過爸爸儍儍哋。我又唔覺得有咩問題,佢哋由細到大都好有禮貌,經常比老師贊

子爵府

goldmedal 發表於 23-9-16 14:07
小豬比好有家教,見微知著,Sophia 唔肯著件外套,小豬比唔係隨便放低而係擺返係個架度,抵贊!

其實我女 ...

最令我深印象豬比一見到士多啤梨雙眼已發光,雖然自己好鍾意食,但她先分比兩歲妹妹再分比叔叔之後先分比爸爸,最後先再自己拎。完全有曬次序,先讓細小朋友再分比客人,然後給自己家人,最後先到自己。 老實講一個4歲小朋友懂事乖巧到這樣,咁都要比人話無禮貌無家教,真係好無言。 同埋豬比真係話自己傻傻哋不是話任何人。

著外套我欣賞豬比地方,雖然她一早已知道妹妹唔凍唔想著,但她都盡量聽爸爸指令試幫妹妹穿,最後兩次失敗後都肯聽爸爸建議再將件外套披上妹妹身上。

子爵府

yaumuimui 發表於 23-9-16 11:24
少少嘢就話人無家教先至無禮貌。

豬比話自己傻傻哋,你就屈個4歲小朋友曲線無禮貌對爸爸。:igive ...

可能本身你仔女就係咁同你講嘢, 講中你死穴

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

小豬比

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊