自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都剪咗好多次,好憎髮型屋等好鬼耐

子爵府

題外話,以前細個跟媽咪去hair salon, 一定包set 靚個髪型先走,宜家嗰D幾佰蚊剪頭髮,吹吓塗少少髮尾油就算,有時都未完全吹乾。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我速剪咗好多年,除咗樂富嗰間QB house個女人外,大部份都滿意,

水晶宮

回覆樓主:

我又想試下

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

最主要係慳時間。
以前 whatsapp book 埋時間,落到 salon 比人洗濕個頭仲要等多一個鐘,之後同自己講,我時間都好寶貴, 沒有以後了!
自此之後,全部速剪,慳錢慳時間!

別墅

快剪有樣好,唔洗聽個髮型師sell護髮

水晶宮

2024年龍年勳章

dearmm 發表於 23-12-17 02:21
題外話,以前細個跟媽咪去hair salon, 一定包set 靚個髪型先走,宜家嗰D幾佰蚊剪頭髮,吹吓塗少少髮尾油就 ...

我就係講緊亦講過呢個轉變,好似幾佰蚊剪個髮,冇咩肉食,於是求其交差。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

幾好喎

子爵府

我好重視髮型及護理,從不去速剪。阿仔跟老公常去,只要夠快夠短就得,各取所需。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

agnesbee 發表於 23-12-16 14:56
葵廣好多速剪,求其又馬虎,無乜必要唔好去幫襯

我樓下剪得幾有心機,開左好多年了。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

2024年龍年勳章

Rita 發表於 23-12-16 14:17
早幾日想剪頭髮, 去試咗" 一X單剪", 在家附近.

我同師傅講 (少少難為情): 我第一次架咋, 係未只可以齋剪 ...

速剪質素參差,我唔敢搏

水晶宮

2024年龍年勳章

uri_lau 發表於 23-12-17 08:21
速剪質素參差,我唔敢搏

我都有呢個考量,所以速剪在香港開咗咁耐,我都唔打算試。只係自己感覺剪開果一兩間salon,剪得愈來愈hea,又唔係平,所以今次先萌起試速剪的想法。又可能今次撞彩遇到個啱的師傅,下次可能又係另一回事

已刪除用户

大宅

我keep (到膊頭)短髮有10多年, 大約每2個月當髮尾撬起就(隨意)去搵速剪啦, 住元朗國見識: 一般收費$65左右, 揀非繁忙時間去剪, 男、女師傅冇所謂, 要撞彩!

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

最怕指甲刮頭皮,發覺幫人洗頭嘅好變態,專登用尖尖嘅鬼爪指甲刮痛你,喝住佢仲要更出力刮。有陰影驚驚!

水晶宮

dearmm 發表於 23-12-17 02:21
題外話,以前細個跟媽咪去hair salon, 一定包set 靚個髪型先走,宜家嗰D幾佰蚊剪頭髮,吹吓塗少少髮尾油就 ...

只能說,佢哋太好賺。

水晶宮

sp_lam 發表於 23-12-17 09:19
我keep (到膊頭)短髮有10多年, 大約每2個月當髮尾撬起就(隨意)去搵速剪啦, 住元朗國見識: 一般收費$65左右, ...

你住元朗,如果有時夾到內地行一轉,內地有啲2-30元快剪。

水晶宮

2024年龍年勳章

Ritzmary 發表於 23-12-17 09:40
最怕指甲刮頭皮,發覺幫人洗頭嘅好變態,專登用尖尖嘅鬼爪指甲刮痛你,喝住佢仲要更出力刮。有陰影驚驚!
...

明呀

大宅

Astra00 發表於 23-12-17 09:48
你住元朗,如果有時夾到內地行一轉,內地有啲2-30元快剪。

5年前我真的去過次 近羅湖的快剪幾ok, 年輕男師傅來, 收$30左右, 現時通關少出去了。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

andyman 發表於 23-12-17 07:12
我樓下剪得幾有心機,開左好多年了。

所以才能生存好多年~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊