自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

SandyKL 發表於 24-3-14 17:18
華為新款機唔係移,係登記係八達通,只可增值,而不能用嚟掃手機過閘,八達通公司話不在港銷售的華為手機 ...
所以平時買手機都係買返香港行貨穩陣
水貨好多時一係唔開放功能, 一係唔齊頻, 總之總比行貨差d

瑪瑙宮

Dada_chueee 發表於 24-3-15 11:37
...

行機就原廠保養,水機就唔係,我冇買過水貨機,安全第一。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

公爵府

如果8達通實體咭本身有用來拍咭入住所大廈的功能,移了張咭入手機,呢個功能係咪都同時轉移埋係手機到?定還是仍然係實體咭到?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

紅酒 發表於 24-3-14 10:29
快捷方法 咩野手機都得。

琥珀宮

Dada_chueee 發表於 24-3-15 11:37
...

我呢部華為Mate 60 Pro,係香港冇得賣,連水貨都算不上,香港店賣都係要另加成千,至唔使係內地買。

就算係咁,我都唔後悔買佢用佢,咪用返實體八達通囉,只為呢樣而棄用呢部手機,唔值得,依家我都係將張八達通放手機,咪一樣嘟到。

連用梗三星摺機嘅家中男人都想轉華為,見我係內地用華為暢順過佢部三星,只因佢出呢部三星約一年,轉覺得大屣咋。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊