自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

廢柴孖條 發表於 24-3-15 13:40
請工人幫手睇頭睇尾相信會好得多,連工人都唔請,要老人家全職湊就要商量好,不是生完就一定要食死貓湊, ...

咪就係,生完老奉要99 湊,湊完一個又生第二個,老奉要99 唔返工幫佢湊,唔湊要比佢鬧爆咁惡。

男爵府

永久傷殘真係比死更難受。對當事人和整個家庭一輩子嘅傷害。良知在哪?

男爵府

kwokdicken 發表於 24-3-15 14:04
我覺得世界上最弱智既說話就係"錢解決到的問題就唔係問題"
無錢係呢個世界上最常見既問題

你不如話有錢這世界上就無人犯民事案和刑事案
在呢單案件的帖子下面吹噓錢才是最弱智的一方吧
純陽之道,太一之氣,追求神蹟,鎮守潮汐,溝通山脈,日日鬥法,念力雷響,當值人間。

珍珠宮

littlefunpig 發表於 24-3-15 14:02
手術後醫生也解釋不到傷勢是如何造成,雪兒父親說:「因為沒有表面傷,一般腦出血90%是撞親,例如撞車或者 ...

無表面傷痕,會唔會告唔入,魔鬼保姆可以話乜都唔知,唔關佢事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

karshing 發表於 24-3-15 14:10
無表面傷痕,會唔會告唔入,魔鬼保姆可以話乜都唔知,唔關佢事
...
連醫生都解釋唔到傷點黎
警方可以點查,
動機又無, 本身都係配對無怨無仇既
屋企無cam , 表面無傷屋企又無咩野可以證明到件凶器
除非查下有無精神病,
不過有就可能判得仲輕....
又話有病所以傷人
好不知所謂既法律

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

littlefunpig 發表於 24-3-15 13:49
你都係好彩配左個好既保姆俾你,
保姆呢D 都無得揀, 機構安排俾你
人地出事就唔好話人當初唔請假自己湊

唔會!出事嘅佢會賴99唔幫佢湊,總之佢人生所有不幸都可以賴落佢99 度。

子爵府

kaka80 發表於 24-3-15 13:52
政府成日叫人生, 生完又點
雙職父母要搵食, 吾係咁容易搵到人照顧bb, 派兩萬有鬼用咩
希望政府改善肓嬰院配 ...

重點

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

男爵府

回覆樓主:

呢件事真係好慘,父母一定心痛死了。
睇完呢單新聞,我諗我將來如果有需要,我會幫我女湊孫,等佢專心工作,唔好搵呢啲社區保母湊,湊幾日都會出事,真係咩人先做得出
希望警方搵到罪證,入佢罪。

大宅

2024年龍年勳章

好慘呀個BB女......死變態婆坐一世都便宜左佢.....

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-3-15 13:32
所以我唔輕易交小朋友去其他人嘅手照顧,我保母我都好長時間先信任佢,最好緊係自己人湊,呢對父母有無後 ...

叫朋友幫手接送返學,朋友帶埋去玩
我都吾會

子爵府

廢柴孖條 發表於 24-3-15 13:46
你奶奶已經幫你湊咗第一個,你搵$24,000都唔去請工人,隔離已經話萬五蚊已可以請工人,咁驚老公搞工人,就 ...

人地之前仲想生第四個,話想要女,發神經,而家3個都未攪得掂,仲想累埋第4個,幾多單親媽搵工人湊,自己返工都係咁,咁唔放心,生一個就算啦,要老屈奶奶湊,痴線架

珍珠宮

回覆樓主:

好地地一個人仔,都未曾睇清楚個世界,就遇上不幸!
保母唔係人

珍珠宮

littlefunpig 發表於 24-3-15 14:02
手術後醫生也解釋不到傷勢是如何造成,雪兒父親說:「因為沒有表面傷,一般腦出血90%是撞親,例如撞車或者 ...

冇証據好難告得入,希望天有眼

珍珠宮

虎到金來勳章

noodle_noodle 發表於 24-3-15 13:49
我而家份工無24000,之前搵到一份,但講明要長時間,要ot,無人幫手湊,所以而家搵嘅工唔洗ot,代價就人工 ...

隔離帖有人帖左你舊帖,你話奶奶有補貼你地,唔記得左?

珍珠宮

虎到金來勳章

充裕 發表於 24-3-15 14:29
人地之前仲想生第四個,話想要女,發神經,而家3個都未攪得掂,仲想累埋第4個,幾多單親媽搵工人湊,自己 ...

唔係嘛仲想生第4個

男爵府

充裕 發表於 24-3-15 14:29
人地之前仲想生第四個,話想要女,發神經,而家3個都未攪得掂,仲想累埋第4個,幾多單親媽搵工人湊,自己 ...

佢都算奇葩,有大話又無賴、仲要冇腦

子爵府

polliebb 發表於 24-3-15 14:36
唔係嘛仲想生第4個

早前其他鋪講過,我見佢3個仔認得佢

珍珠宮

虎到金來勳章

充裕 發表於 24-3-15 14:37
早前其他鋪講過,我見佢3個仔認得佢

開始懷疑係老作

首頁
12345...8