自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

陳小b 發表於 24-3-21 07:43
有錢咪照顧得好好囉。。冇錢過手就走都走唔切啦。。

無錢連仔女和太太都唔會理佢。

男爵府

RAY媽 發表於 24-3-21 08:26
無錢連仔女和太太都唔會理佢。
林偉說一直聯繫不上他的子女,連醫生也聯繫不上:「希望佢啲仔女睇到呢個消息,去醫院搵佢啦。因為啲電話搵唔到佢咃,根本上我就唔識佢啲仔女,都係經過啊煌口中講個號碼我聽先打過去留言,但都係冇人覆,我打咗計埋今日差唔多3日,頭先醫生都有打過啲電話,但都係冇人聽。」

原文網址: 秦煌跌倒留醫急尋其子女 林偉:喺醫院就驚啲,有啲口震震 | 香港01 https://www.hk01.com/article/100 ... articlecopy&utm_medium=referral

子爵府

annie133 發表於 24-3-21 08:22
咁有錢長住酒店

其實用個舊錢應該住老人院啦... 起碼有咩事都有人幫到手又有人睇住...

子爵府

hct300 發表於 24-3-21 08:29
林偉說一直聯繫不上他的子女,連醫生也聯繫不上:「希望佢啲仔女睇到呢個消息,去醫院搵佢啦。因為啲電話搵 ...

希望唔係為左情緒勒索仔女... 其實都咁多年冇見, 一定有原因。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

冇感情唔離婚得一個原因,財產分配

珍珠宮

佢都幾衰,講完

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁多個仔女,咁一致完全唔想出現,一定有原因架啦

佢自己咁嘅身世,直接去私人老人院好過啦,之前仲攞錢幫個大陸女人養女,現實連自己都搞唔掂

男爵府

Angelice-BeBe 發表於 24-3-21 08:50
咁多個仔女,咁一致完全唔想出現,一定有原因架啦

佢自己咁嘅身世,直接去私人老人院好過啦,之前仲攞錢幫 ...

76歲秦煌獨居 老來無依 與四子女親情淡薄自責︰我計錯數

侯爵府

老人跌親行唔到入院, 會唔俾佢落床, 大小便都要在床上解決, 醫院照完一般會扔佢去復康醫院繼續唔俾落床仲要著尿片, 要做足晒物理治療行得好先放佢出院, 但老人一直在床上唔郁又退化得好快, 好難行得好, 所以成件事好矛盾

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

可憐人必有可悢之處.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

瑪瑙宮

因果報應

珍珠宮

小三唔照顧下佢。。。咁愛佢。仰慕佢

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

hudsonchui 發表於 24-3-20 22:09
四個女都吾理佢,相信係嬲阿爸有小三,又吾肯離婚。
男定女唔肯離 ?單方面都可申請

大宅

點解唔肯離婚?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

D男人真系癡癡地線,後生有錢貼曬比二奶,老左有病先黎急call仔女照顧,比我真系唔會出現。

babycam    發表於 24-3-21 11:38
milkteabb    發表於 24-3-21 11:23

象牙宮

angiehouse 發表於 24-3-20 22:04
秦煌原來獨居香港酒店,佢之前公開讀個紅顏知已,完全吾比面老婆仔女,我估而家個知已無糧出都吾會理佢,仔 ...

秦煌原來獨居青衣酒店
獨居多次跌倒送院留醫 擔憂積蓄耗盡

過重入院、脂肪擋住神經線 76歲 秦煌 体重4百多
縮肚手術, 減重+醫病。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

酒店無問題嘅,一係請個看護,執頭執尾,起碼有事都幫到手先啦

子爵府

yuyueng 發表於 24-3-21 11:18
D男人真系癡癡地線,後生有錢貼曬比二奶,老左有病先黎急call仔女照顧,比我真系唔會出現。 ...

秦煌應該無主動咁做,可能林偉唔忍心見秦煌臨老咁樣,就試下搵下佢d子女睇下點,未必係存心搵子女笨既。

不過如果作為佢子女,記者寫「呼籲」2字就難免覺得有情緒勒索feel。

別墅

yuyueng 發表於 24-3-21 11:18
D男人真系癡癡地線,後生有錢貼曬比二奶,老左有病先黎急call仔女照顧,比我真系唔會出現。 ...

喱啲叫有事鍾無豔無事夏迎春

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

milkteabb 發表於 24-3-21 11:26
秦煌應該無主動咁做,可能林偉唔忍心見秦煌臨老咁樣,就試下搵下佢d子女睇下點,未必係存心搵子女笨既。

...

林偉真係唔話得,對一個前輩咁照顧,但我唔會同情秦煌

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊