自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

04541464 發表於 24-4-7 10:59
我一早已覺得樓主係收錢出post 的

咁佢個金主要求都非常超級低

男爵府

mercurycc 發表於 24-4-7 10:36
朋友即通知,如佢問借錢唔好借,
話好彩截到,當時佢太忙要通知所有人,
無再問,詳細要問銀行,

銀行朋友話fps 係non reversal transaction, 經hkicl 即時轉, 無得截。即係入票acc 只會ledger balance update, 但available balance 未入數, 要到第二日hkicl 真係過數, 成個transaction 就complete 咁就無得截架。

而check balance 果個case,我睇報紙係有人用入cheque 果個方法扮fps過數,咁就唔肯定同你果單係咪同一手法

象牙宮

夕張蜜瓜 發表於 24-4-7 11:26
銀行朋友話fps 係non reversal transaction, 經hkicl 即時轉, 無得截。即係入票acc 只會ledger balance ...

詳細要問下朋友,
我地最緊張就係傾緊whatsapp 都可以比佢hack,佢又話截到,所以無再問。
講開又分享下。

公爵府

2024年龍年勳章

mercurycc 發表於 24-4-7 15:38
詳細要問下朋友,
我地最緊張就係傾緊whatsapp 都可以比佢hack,佢又話截到,所以無再問。
講開又分享下。: ...

謝分享!我啱啱用app試咗, 預設明天轉數:
-原戶口transaction history:無紀錄/無扣數
但係做完transaction 可以cap圖 當轉帳收據。

-收戶口完全無紀錄/無通知。

所以都係要check自己戶口確實收錢,唔好單以cap圖來做憑據。

-

mercurycc    發表於 24-4-7 13:09

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

朱古力包包 發表於 24-4-6 14:37
客人喺fps轉數俾我,有可能係假/偽單??
怕俾人呃。
Thanks

睇下銀行有冇訊息話收到錢
或者自已入e銀行睇下有冇入帳

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你收款後有冇短訊或者銀行Email通知?
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

最緊要check戶口有冇到帳。

fps唔一定即時查到到帳,試過隔幾個鐘先查到到帳。

有時對方雖然提供已成功過數畫面(圖片),其實最後都唔一定成功。

公司日日收fps數, 試過好幾次係收唔到錢,等1日後證實真係收唔到,要再問對方check銀行戶口是否真係已轉出。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊