自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 17:54
啲人都冇腦,原本真係咁少奶奶生活咁幸福呀,就打本開舖比老婆搞下營養生意,兩公婆宣傳下,買下H炒下樓, ...

咁多物業,一個都唔寫老婆名!可想而知.....難怪歐要自食其力,努力增值自己,出去搵份幾萬嘅工作都要離婚,起碼有尊嚴吧?
如果婚姻幸福,老公又有名有利,女人很少會選擇離婚

大宅

hellomiki 發表於 24-5-4 18:13
郭應該唔會比大錢老婆管,老婆平時可能只有日常生活費,連讀書錢都話要慳,郭咁有錢,點會比唔起?摳門男 ...

冇見過佢曬過一隻H,著衫都咁鬼樸素。不過順從節儉,換來的結局又是什麼呢?

公爵府

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 18:16
佢算係咁啦,佢都冇講過乜嘢,過往廿年都超順從嘅樣,而家離婚亦都冇講咩壞話(除咗話男方唔喜歡佢返工) ...

假設女方有第2個咁又點,都分居兩年啦,有另一個對自己好既唔可以拍拖既咩?而家咩年代呀~啲人都好有問題,女人為難女人

大宅

hellomiki 發表於 24-5-4 18:18
咁多物業,一個都唔寫老婆名!可想而知.....難怪歐要自食其力,努力增值自己,出去搵份幾萬嘅工作都要離婚 ...

睇得出佢老公屋企都係睇佢唔起㗎啦,冇畀佢參與任何生意,買樓又冇落佢名,留喺度托咩?兩公婆又聚少離多。早走早著啦。

男爵府

回覆樓主:

話男方供養讀書多年,離婚係反骨。又話冇男方,個女嘅冇條件見識,睇到我反眼

陰公,原來女方去個加拿大都要諗下冇錢唔捨得去,生活真係衰過好多人!個老公有成億身家都唔關佢事。

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:19
假設女方有第2個咁又點,都分居兩年啦,有另一個對自己好既唔可以拍拖既咩?而家咩年代呀~啲人都好有問題 ...

25年啦!係咪要捱到入棺材?

公爵府

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 18:26
25年啦!係咪要捱到入棺材?

發覺好多人都痴痴地,又話女方自私唔顧小朋友去讀書,佢有唔照顧小朋友咩?冇安全感自我增值為自己日後打算有錯咩? 25年啦,走得太遲啦,比我一早走左唔會忍啦!佢都忍到啲小朋友大個先走都仁至義盡啦,仲要3年前兩個拖晒手上電視笑晒口咁唱情歌,交足戲比足面個老公呀,仲想點呀~

男爵府

回覆樓主:

正常老公有成億,生活無憂就冇理由出黎打份幾萬蚊嘅工,生活一定係有問題,好明顯女方冇錢揸手,先要局住發奮靠自己,我「鄧」佢可鄰。

公爵府

FionaWong0118 發表於 24-5-4 18:30
正常老公有成憶,生活無憂就冇理由出黎打份幾萬蚊嘅工,生活一定係有問題,好明顯女方冇錢揸手,先要局住發 ...

有腦既人都唸到啦~
你睇劉青雲呢pair,老婆唔駛做架,陳豪呢pair, 老婆曬H架咋

男爵府

阿媽為子女唔好話讀書, 捐個腎出來的都有. 居然有人覺得女方讀書係揾子女做藉口

其實人地離婚無咩好講但尼度睇到某些人反應真係好離地.

公爵府

wonderbaby 發表於 24-5-4 17:08
如果真係有咁嘅事,好成功令我討厭位男主角,離婚咪離婚囉,有咩咁大不了,講到個前妻一文不值!

過多兩日 ...

係啦,有啲言論令我覺得女人結咗婚讀咁多書係應該要俾人浸豬籠

公爵府

moma1023 發表於 24-5-4 18:36
係啦,有啲言論令我覺得女人結咗婚讀咁多書係應該要俾人浸豬籠

除左浸豬籠外,仲要係同個老公唔開心既婚姻都唔可以離婚直到死果日先可以解脫

大宅

人哋感情由愛變恨已經好可悲,鬼知邊個唔着多啲咩啲人,根本就係關局外人蛋治,無論男女兩邊,都唔應該受閒人公審, 咁蝦人好威咩?

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 18:19
冇見過佢曬過一隻H,著衫都咁鬼樸素。不過順從節儉,換來的結局又是什麼呢?
...

佢應該為咗仔女著想,離得遲啦!

男方唔想離,只係人又老,最緊要可能吾想分身家

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Pa123 發表於 24-5-4 15:42
凸顯某類香港人道德水平低,對欺淩習以為常,以為唔犯法就做乜都得,專嘩眾取寵、發謬論。

其實d人識唔識 ...

即係甘,我聽過之前阿旺嘅訪問,佢真係一個幾保守嘅人,佢連盲婚啞嫁都話好,我唸佢都唔會係出軌果個,不過佢可能唔太識去愛,至於而家甘多女方負面報導,老實講,都唔係郭去被訪甘去唱衰女方啫,都係記者自己刮料造娛樂。好似郭躺平都中槍甘喎

我只係講出我個人感受,大家可以唔認同,呢段婚姻離婚我係覺得可惜

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:30
發覺好多人都痴痴地,又話女方自私唔顧小朋友去讀書,佢有唔照顧小朋友咩?冇安全感自我增值為自己日後打 ...

男方:被人影到叫x,一星期返一次屋企,成億物業冇一個落老婆名,生意「草姬」無老婆份,反對老婆工作=無問題,好男人

女方:19歲開始跟個男人到44歲,生兩個小產兩次,谷入名校,進修碩士,仔女中學做返嘢=死罪,反骨

公爵府

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 18:43
男方:被人影到叫x,一星期返一次屋企,成億物業冇一個落老婆名,生意「草姬」無老婆份,反對老婆工作=無 ...

我睇到都o晒咀……

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:38
除左浸豬籠外,仲要係同個老公唔開心既婚姻都唔可以離婚直到死果日先可以解脫
...

現代仲衰過古代,古代都話畀大婆管曬啲錢丫!啲人仲話咩包食包住養佢讀書佢反骨喎,痴痴地!果啲叫妹仔!

公爵府

DoReMi媽媽 發表於 24-5-4 17:36
我都唔明,一下子排山倒海式的話女方出軌,又話佢好用老公錢去讀書,佢老公又出嚟澄清物業係女方嫌麻煩唔加 ...

非常同意,嘅男嘅咁多嘢講,唔多唔少,我會覺得此地無銀喎!女人努力學習,自己讀書,自己增值,自己工作,自己賺錢又唔係做啲唔見得光的職業,咁都仲要俾人話?
個仔好似入咗英國音樂學院,講真,如果一個家庭個父親成日都唔喺屋企,我唔相信個女的完全冇照顧細路,小朋友可以有呢種成就喎?
個男嘅講埋呢啲咁嘅藉口唔加老婆名,仲要話佢自己怕麻煩,心諗,照顧周到就唔會俾到麻煩個老婆啦,講咩?

男爵府

我係指女方被欺淩

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊