婦女醫護

跳至

首頁
12345...51

尾頁

大宅

Re: 有無人試過睇中醫可醫好子宮纖維瘤gar ???

katia&raymond, Yam, chan123,

Pls check PM.
:lol: :wave:

大宅

各位曾有纖維瘤的人:

記得!記得好番都吾好食D濕熱食物, 如榴連, Mango, pineapple,西蘭花, 蒜頭…等. 仲有好多, 記得問個中醫ah.

chan123,
個中醫係開藥單, 吾知你劑難唔難飲. 佢有D係煎好濃"宿"藥, 好似川貝XX露ga味. 有病難飲都要飲. :cry:

yikyubb

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

yikyubb,

我都想知個中醫資料, 請pm給我. thx!

男爵府

我冇食醫生開比我的避孕藥3個月(因想有bb), 因避孕藥可以控制個瘤, 但咁就大佐2cm, 試下睇中醫可唔可以好d啦. :-(

複式洋房

唔知係咪心理作用, 當自己有時, 又覺得好似好多女士都有, 其實嚴不嚴重呢, 我個西醫就好少事, 好冇意見

大宅

如果個瘤,一直都吾大就OK架, 但當妳照一次大D, 一次又大D, 咁西醫就話等到6cm開刀la, 嘩! 等......好難受ah. :-(
明知有個Boom係身到, 傷風就係好少事, 都係"病向淺中醫".(吾知有冇打錯字,讀得書小)

男爵府

其實03年做過手術,當時我個瘤有12cm大, 估唔到又再大番,
現在都有4.5cm, 好煩, 希望中醫幫到我啦! :cry:

複式洋房

yikyubb,

Could you also PM me the Chinese doctor's information? Thanks.

大宅

我近來個小腹有D痛, 所以去睇左個中醫, 佢話應該子宮/卵巢有問題要check下, 而家約左30號去西醫到照下. 希望吾好太嚴重la, 因想生多個BB.

曾經生過纖維瘤既人, 要每年做檢查.

ching828,
現在4.5cm都吾算太嚴重, 希望個中醫夾妳la.
祝早日康復.

複式洋房

Hi ! yikyubb,
我都好想要你個中醫資料!! 謝謝!!
其實我剛做了手術割除纖維瘤,但現在有d驚佢會生番出0黎!!
wowwowwow
°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •° Don't try so hard, the best things come when you least expect them to. 不要太努力去找,最好的東西是在你最預計不到的時候出現。

大宅

wowwowwow,

yikyubb

複式洋房

Hello ! yikyubb,
你pm我收到la !! Thanks !
我想問你看了多少次(即一星期要飲多少劑藥)才能令個纖維瘤消失0左呀?!

wowwowwow
°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •° Don't try so hard, the best things come when you least expect them to. 不要太努力去找,最好的東西是在你最預計不到的時候出現。

民房

dear yikyubb
請pm你的中醫資料給我,謝.

民房

Yikyubb,

Thank you to send the information of the 中e to me.
我唔知係咪睇錯,你子宮/卵巢可能有問題,但你之前在吳教授已經e好咗。請您得閒覆返我。Thank You.

民房

Re: 有無人試過睇中醫可醫好gar ???

子宮纖維瘤係良性的, 只會令月經經期多, 有時大的子宮纖維瘤會壓住膀胱令妳小便密的. 如果妳無上述的問題, 根本就唔使做手術, 因為你做了手術都會有機會生番出來, 只要每年做婦檢時醫生臨床檢查話無乜大到就得了, 收經婦女無了子宮纖維瘤個子宮纖維瘤縮細d架.
但如果月經多到貧血而食藥都無用的話, 醫生多數會建議你做手術. 中醫的藥材其實都有d女性荷爾蒙成份, 食了會舒緩病徵病況, 但令到個子宮纖維瘤變細就真係無聽過.
我想減肥, 有乜又好又正的減肥方法, 請第一時間教我. :-)

大宅

soyammie,

之前吳教授e好咗, 已經係5年前既事la. 但近排M吾準, 尿頻, .......等.

大宅

wowwowwow,

當時個纖維瘤3.5cm, 吳教授話要食兩個月藥, 睇左8次(一星期睇一次), D藥係煎的一星期3劑.

yikyubb

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

yikyubb,

我都想知個中醫資料, 請pm給我. Many thanks!

男爵府

yikyubb,

Can you pm the information of the 中醫to me . Thanks a lot!

大宅

Dear all,

首頁
12345...51

尾頁

跳至