論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

一路都唔公平架啦,
支持妳啊

複式洋房

Support!

複式洋房

我都唔係好信長毛, 不過就好support可以立法來保障返我地僱主, 最不憤就係佢地唔做要比機票佢地, 同埋佢地大肚要比假同比錢佢地而不是同星加波一樣, 叫佢地走, 點解人地得, 我地唔得。

別墅

可否到"平機會投訴政府&入境處" 如工人有BB ,放假其間誰人去照顧BB&行動不良長者.......請工人原意是照顧BB&長者,但工人可以放假生仔,.....對我們不公平,,,,投訴後,平機起碼要做 "野" 可行嗎 ? 好像好過找其他人..

大宅

支持支持

死人長毛成日攪事,有破壞無建設,幫外人

我諗葉劉淑儀會好d

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

謝X俊...最近係得佢會企出來反對外傭居留問題.....藉這次... 提供D意見俾佢PROPOSE 出來俾政府去改革外傭法例.....

另外....各位有外傭GE 媽咪, 若果好似SGP, TAIWAN 等, 最多續兩次約就要走......你地點睇??
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

謝X俊...最近係得佢會企出來反對外傭居留問題.....藉這次... 提供D意見俾佢PROPOSE 出來俾政府去改革外傭法例.....

另外....各位有外傭GE 媽咪, 若果好似SPG, TAIWAN 等, 最多續兩次約就要走......你地點睇??
Stay Hungry , stay foolish !!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

[b]我係非常支持, 但係梁先生的話, 我唔需要佢協助, 我非常之擔心佢會出賣港人, 因為今次事端係由一班講民主講自由既人涉及在內...

tigertiger2010  YES..  發表於 11-8-5 16:36

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

support , 不過唔好搵梁國雄 呢個人經常只會攪事, 唔會真正幫香港人的

禁止訪問

複式洋房

回覆:今天打電話到梁國雄議員辦事處求助~ 我個人提出力量不夠~

我第一個企出黎!比個賤人屈到我咁慘!仲有排都未搞完!其實我已經係一個活生生嘅人版啦!

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

support

別墅

回覆 無奈僱主 的帖子

點解機票唔係agent公司負責呀~....

agree!

太多無良中介公司,一方面非法沒收工人血汗錢(2.1萬),人口販賣,其實佢地係有利潤管制,只可收首月人工十份之一,不過佢地逼D工人去財務公司借錢

其實工人都唔係最衰,我個人認為D AGENT 係最殺人不見血,大家一定要舉報無良AGENT,大家都唔好做幫凶。

侯爵府

長 * 只 係 愛 倒 亂 發 神 經 的 到 真 正 做 野 就 黎 緊 如 果 再 有 得 投 票 唔 該 大 家 唔 好 再 投 埋 d 愛 倒 亂 冇 "見" 設 的 人 ..例 如 長 * / 陳 ** 同 李 * 仁

白 死 市 民 錢 廢 到 震

侯爵府

回覆 sillything 的帖子

長 毛 不 知 所 謂 正 垃 圾

複式洋房

回覆 無奈僱主 的帖子

樓主, 我極同意您的論點, 我亦極之不同意為何要我們香港人買埋機票送她們走??????!!!!! 香港現時的法例是過度保障這班外人的福利, 反而香港人福利完全無照顧到!!!!!!!我好開心在這裏見到您們一班志同道合的朋友, 公文, 泛民是垃圾, 我們約出來見下面, 一齊商討去葉劉淑儀尋求協助, 希望有救世主可鄰下我們這班無助的媽媽, 不知您們同不同意? 實在忍無可忍!!!!

水晶宮

搵長毛幫手? 佢 & 個黨攪亂香港民生多過幫香港人. 靠佢=自掘墳墓.

大宅

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 畀面勳章

回覆:無奈僱主 的帖子

Agree!

洋房

我都SUPPORT, 可以點攪! 我宜家想請工人! 唔想貼錢買難受!

禁止訪問

回覆:今天打電話到梁國雄議員辦事處求助~ 我個人提出力量不夠~

首頁

尾頁

跳至