想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我同老公結左婚3年喇,+最近才打算要小朋友,

原帖由 bbnboot 於 11-11-07 發表
我同老公結左婚3年喇, 最近才打算要小朋友, 我而家28歲, 但本身都被診斷為較難有bb~ 希望30前可以俾我bingo ...
我想知點解會較難有?

男爵府

回覆:wy_yen 的帖子

大宅

回覆:各位jm結婚幾耐bingo, 同幾多age 生bb呢? 好大壓力咁><

註冊兩年計'今年10月4擺酒'原本計劃想生龍B'已經有做安全措施'點知道9月意外中佐可能系上天送俾我同老公的特別禮物

複式洋房

回覆 joey1001_1001 的帖子

深粗應該係24-48小時內排
你之前冇用開而bingo
實在太好了

複式洋房

回覆 Wonderful-Baby 的帖子

恭喜你啊

伯爵府

畀面勳章

回覆 cchappybb 的帖子

我雖然未用過, 但用過來人身份比少少意見, 其實紅d係用賀爾蒙來探測排卵期, 每個人嘅賀爾蒙分泌多少都唔同, 唔可以一概而論, 始終唔可以靠晒佢, 可能有d人會排左卵先有線, 所以會miss左, 又或者根左未有排卵就有線, 如果試左咁奈都唔中, 不如試下提早些dodo, 試左咁多次都應該掌握到邊段日子, 可提早7天左右開工, 每次隔三天左右, 即一星期兩至三次, 祝早日成功.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 回覆:cchappybb的帖子

有呀 睇o左幾次中醫 我冇計排卵 本來諗住試下量體溫睇下大約幾時排或自己正唔正常咁 點知俾我整爛o左支探熱針 之後冇check 我電話都有個apps 話我知大約幾時排o既 但我m唔準 所以除o左留意下佢講o既日子之外 我同老公都係想do就do 我見好多人一排完之後就停do 但我唔會 我覺得唔會有咩大影響 同埋果d野始終都係輔助性質 唔可以盡信 萬一真係遲o左排 咁自己咪又錯過o左lor 我會係confirm bingo之後先唔再dodo ga 所以大家放鬆d 同試下唔好一知真係排o左就唔do啦 因為影響都唔會好大

複式洋房

回覆 wy_yen 的帖子

多謝你的意見今次我會放鬆心情去試下
唔好理咁多

大宅

請問咩叫化學性懷孕呀?我都想知上次小X左係咪化學性懷孕!

大宅

壓力自然會產生,好似我呢幾日check紅D,都未發現有線,但正值排egg期喎!都吾知do好定吾do好~

複式洋房

結婚後第二個月,系無避,無check排卵期就有左,bb剛出世!

禁止訪問

回覆:各位jm結婚幾耐bingo, 同幾多age 生bb呢? 好大壓力咁><

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我結左婚半年後開始唔避, 3-4個月bingo..但我本身係經期唔準既人..

複式洋房

回覆 ggkung 的帖子

應該係著床唔成功就係化學性懷孕喇一齊再努力

複式洋房

回覆 Sincc 的帖子

睇邊個中醫調理呀咁仲有冇食咩補品呢

複式洋房

回覆 bigbig_girl 的帖子

真開心啊~~睇o黎無壓力係最好
但點樣放鬆, 好似好難咁

複式洋房

回覆 kkttssng 的帖子

咁你有冇調理架

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cchappybb 發表於 11-11-8 12:11
回覆 kkttssng 的帖子

咁你有冇調理架
我做左1個月到中醫推拿..戒左飲凍野好耐囉..同埋平時有食維他命丸...

大宅

我嚟緊12月先結!點知剛剛發現!26歲!本身經痛得好緊要,差啲暈喺地鐵!半年前開始睇中醫調理先無咁痛!蜜月本身訂咗去馬爾代夫!而家都唔知點算!又唔可以減肥!件婚紗都唔知仲著唔著到!

無lala~做o左龍媽媽~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至