自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:solwin 的帖子

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我上星期都試過反下張床襑,係sinxxxx,一樣都係有發霉現象,可能係c6大汗,加上早排天氣潮濕先係咁,跟住拆左個床套出來洗,再用漂水擦一幾次,之後又無事!
I 大蚊豬   

男爵府

我個張"T"牌子都係買左2個月咋, 發毛兼出水呀, 真係出水呀, 用乾毛巾印會濕,之後同香港代理投訴,有人影相又做測試,話send返丹麥總公司要成2個月後先知點做,前個排好濕日日開抽濕機對住張床"肉:,隔日一又出返水, 唉~~~~都唔知點算,我個張野成萬幾蚊架,真係貼錢買難受

男爵府

以我所知就算香港最多人熟識既4大外國品牌, 即使過萬蚊一張都係唔包發霉, 所謂既十年, 十五年都只係結構性保養, 由於床褥既內部結構只係得棉包住D彈簧, 所以結構上既保養範圍就只有彈簧, 而且仲要係有限度地去保你, 係某D情況下佢地係大條道理唔洗理你架mouth:, 至於棉層破爛, 抅穿, 甩線, 發霉, 發臭都唔會有人理你,
你千祈唔好自己界開佢呀, 一界爛左就冇得傾架啦! 除非你作好最壞打算, 唔洗佢地賠, 自己再畀錢買過張啦, 不過最好都係拍埋片或者有記者在場

複式洋房

都係嗰句...好品質的唔會用咗幾個月就出現發霉情怳...個枕頭又無事????...我媽媽張床褥用咗3年都無發霉...根本係產品有問題...

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

好誇張

複式洋房

galaxy1116 發表於 12-3-31 11:00
我個張"T"牌子都係買左2個月咋, 發毛兼出水呀, 真係出水呀, 用乾毛巾印會濕,之後同香港代理投訴,有人影相 ...

原來你的情況比我嚴重...咁有無向消委會投訴????

複式洋房

fionlei88 發表於 12-3-31 10:39
我上星期都試過反下張床襑,係sinxxxx,一樣都係有發霉現象,可能係c6大汗,加上早排天氣潮濕先係 ...

我嗰張拆唔到床套

複式洋房

CannieWP 發表於 12-3-31 11:01
以我所知就算香港最多人熟識既4大外國品牌, 即使過萬蚊一張都係唔包發霉, 所謂既十年, 十五年都只係結構性 ...

已經去信及SEND相到消委會及蘋果投訴

複式洋房

my005 發表於 12-3-30 19:20
咁你買時,佢公司有無話產地係邊度呀??

點解你會揀呢隻牌字呀??

己經著手用這個觀點投訴..因佢廣告聲稱有透氣防菌功能

禁止訪問

回覆:床褥用咗三個月,底部發霉,保養代理卸責,離譜

侯爵府

我訓海馬床肉, 十幾年了, 每次搬屋都訂新的,咁多年黎冇論任何天氣佢都冇出事, 果然係信心的標誌!都係2千多元.

你不如搵左消委會先? 佢話有保咁有冇話保乜?

男爵府

複式洋房

ope 發表於 12-3-31 13:18
我訓海馬床肉, 十幾年了, 每次搬屋都訂新的,咁多年黎冇論任何天氣佢都冇出事, 果然係信心的標誌!都係2千 ...

正等待消委會回 覆

複式洋房

Jason 發表於 12-3-31 12:40
$5xxx我唔會買佢囉

已經對雜牌失去信心

伯爵府

畀面勳章

德x斯賣既大部份貨品同係淘寶買既差唔多。。。。。。我買貴野就唔會係德x斯買。去返專門店會有保障。

複式洋房

無氣同你講 發表於 12-4-1 12:26
德x斯賣既大部份貨品同係淘寶買既差唔多。。。。。。我買貴野就唔會係德x斯買。去返專門店會有保障。 ...

我都唔會再幫診佢...見過鬼都怕黑

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

侯爵府

發霉 我都返屋企睇睇先, 不過發霉又真係唔包保養wow

複式洋房

消委會轉述代理最後回覆:不承認責任,只給予特別優惠折扣買另一款....
我依家考慮入禀小額錢債...大家有無相關資料參考下???

首頁

尾頁

跳至